Persoonlijk | Ik sta in de VIVA! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Persoonlijk | Ik sta in de VIVA!


Stel je eens voor: je slaat een willekeurig tijdschrift open en ineens zie je daar jezelf méga groot op een pagina afgebeeld staan. Oké, natuurlijk wist ik ervan af, maar alsnog is het heel gek om jezelf ineens in een tijdschrift te zien staan.
Vorig jaar november werd ik benaderd door het team van VIVA of ik misschien geïnterviewd wilde worden en met een foto in het tijdschrift wilde komen. Waarover? Mijn flaporen! Nu denk je misschien wel: "Huh, Nicole en flaporen? Dat heb ik nog nooit gezien, hoor!" Dat kan kloppen, want als je alle foto's op mijn blog langsgaat, zul je zien dat ik mijn haar altijd, maar dan ook altijd los draag. En dan zie je er inderdaad niets van. Maar toch werd het nu de hoogste tijd om eens iets over mijn "flappies" te vertellen. Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan snel verder!


Flaporen zijn natuurlijk niet iets wat je in de loop van je leven krijgt, ik ben er mee geboren en ik zal ze ook altijd hebben. Zoals je nu inmiddels weet, draag ik altijd mijn haar los en daarom weet bijna niemand dat ik flaporen heb. Alleen mensen in mijn directe omgeving weten er vanaf, maar elke keer als ik iemand leer kennen en zeg dat ik flaporen heb, geloven ze me niet. Totdat ik mijn haar op til om mijn oren te laten zien en dan zijn ze verbaasd. "Dat wist ik echt niet!" roepen ze dan.

Als kind ben ik er gelukkig nooit echt mee gepest. Mijn moeder vond het leuk om de meest extreme kapsels te maken met mijn haar: knotjes, vlechtjes (je kent het vast wel...), je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het in mijn haar gehad. Hierdoor zag je natuurlijk wel mijn oren en ik heb dan ook een hele reeks met (genânte) schoolfoto's waar mijn oren heel goed op te zien zijn. Natuurlijk werd ik wel eens uitgescholden voor "Konijntje" of "Flapoor", maar ik heb er nooit echt last van gehad. Misschien komt dat ook wel omdat iedereen in mijn gezin flaporen heeft en ik me er vroeger niet bewust van was dat er ook mensen waren met "normale" oren.


En stiekem ben ik ook best een beetje trots op mijn oren. Want eigenlijk ken ik vrij weinig mensen met flaporen en dus maakt het me uniek. Ik heb wel eens een operatie overwogen, maar zoals ik in het interview ook vertel, is het een ingrijpende en dure operatie en de kans dat het niet lukt is ook aanwezig. Dat had ik er allemaal niet voorover en dus heb ik het op een gegeven moment geaccepteerd.
Eerlijk is eerlijk: het liefst draag ik mijn haar los, omdat ik dat toch mooier vind staan. Maar als het in de zomer boven de dertig graden is, gaat mijn haar ook zonder aarzeling omhoog in een staart of een knot. En dan krijg je ineens reacties als: "Hé, jij hebt flaporen!"

Ik vond het leuk om mijn verhaal in de VIVA te vertellen. Ik weet zeker dat er een heleboel andere meiden zijn die iets hebben waar ze onzeker over zijn: scheve tanden, een grote neus of een moedervlek. Besef dat het je uniek maakt en dat iedereen wel iets heeft waar hij of zij onzeker over is. Ik heb het omgedraaid in iets positiefs en ik zie er zelf de lol wel van in. Ik noem mezelf ook gerust Flappie en het feit dat ik er zo normaal mee om ga, zorgt ervoor dat andere mensen er ook normaal op reageren.

Ik ben benieuwd naar jou: heb jij iets waar je onzeker over bent of iets unieks waar je juist trots op bent? Laat het weten bij de reacties! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

68 opmerkingen:

 1. Dit maakt je inderdaad uniek en met zo'n prachtige glimlach op je gezicht, denk ik eerder: wow, die heeft een prachtige lach dan: oké zij heeft flaporen. Je ziet er echt prachtig uit. Heel mooi stukje heb je geschreven en wat fijn ook dat je het gewoon geaccepteerd hebt. Het stuk in het tijdschrift is ook mooi. Ik heb sproeten boven mijn lip, mooi is anders, het ziet eruit of ik chocomel heb gedronken en mijn mond niet heb schoongemaakt. In de winter gaan ze altijd bijna weg maar net voordat ze weg zijn komt de zon en dan boem, zijn ze er weer. Ik heb er over nagedacht om ze weg te laten laseren, maar ik probeer ze ook maar te accepteren. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf dat je in de Viva staat zeg en super stoer ook dat je het gewoon durft! Ik heb zelf ook flaporen en ben er vroeger ontzettend mee gepest, gelukkig ben jij er nooit echt mee gepest! Ik moet ook nog inzien dat het eigenlijk wel uniek is wat jij zegt maar vind het zelf nog moeilijk door alles wat er is gebeurd. Ik ga binnenkort de Viva kopen, ben benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoer dat je het zo hebt verteld in de Viva! Het maakt je inderdaad uniek! Maar om eerlijk te zijn viel het me niet meteen op, ik keek eerder naar je lach :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige foto! Mijn abonnement op de VIVA is net voorbij :( En mooi stukje heb je ervan gemaakt. Imperfecties maken je uniek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend cool dat je in de Viva staat! En met een mooi verhaal. Ik wist ook niet dat je flaporen had, maar dat je er zo 'normaal' (want waarom zou je niet normaal doen) mee omgaat vind ik van een goed zelfvertrouwen betuigen :) Daarom zal het de meeste mensen ook niet opvallen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf! Goed dat je er zo open over schrijft, een tof stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf! Ook heel stoer van je !
  Liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super gaaf dat je in VIVA staat en wat een mooi verhaal. Het maakt je zeker uniek. Mooie meid ben je! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je er zo open over verteld en wat een leuke foto! Ik heb niet een bepaald deel van m'n lichaam waar ik onzeker over ben, maar het is gewoon een algemene onzekerheid van tijd tot tijd. Ik denk wel dat iedereen daar soms last van heeft :)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige foto zeg! Ik heb 1 flapoor en ik vind dat echt niet oke haha, ik heb het gewoon nog niet geaccepteerd. Ik vind ze bij jou wel heel schattig trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto en wat goed dat je hier aan mee hebt gedaan! Ik heb ook een x in de Viva gestaan. Zulke aardige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto! Ik vind je oren lief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Whoaa wat een tof artikel en onwijs mooie foto! Super super leuk om te zien, gefeliciteerd met deze mooie publicatie topper Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een mooie foto, je bent prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moest dus eerlijk zeggen, ik zag het zelfs op deze foto niet haha! Misschien heb ik daarom ook een bril. Maar waaaaaah zo tof voor je en wat is het een prachtige foto van jou <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gaaf stukje zeg Nicole! En wat tof dat je dat er zo in hebt durven zetten. De foto die bij het stukje staat is echt prachtig! Het was mij inderdaad ook helemaal niet opgevallen. Ik ben soms een beetje onzeker over mijn neus. Ik heb namelijk een soort bobbeltje aan de bovenkant. Mijn oma noemt het altijd een mopsneusje haha. Maar eigenlijk mag ik van mezelf niet klagen, zo erg is dat nou ook weer niet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw wat een gaaf stuk! Ik vind de foto echt heel mooi, je hebt echt een mooie glimlach Nicole :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat onwijs leuk zeg! Ik wist inderdaad echt niet dat je 'floppies' hebt. Ik zag het op de eerste foto, zonder het artikel nog gelezen te hebben, niet eens! Ik had vroeger een wipneusje, maar dat is al gaande weg een beetje weggegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow ik herken je bijna niet eens met je haar omhoog! Staat je heel leuk, je bent nog steeds een prachtige meid! Erg leuk dag je in de Viva staat. Ik ga hem vanmiddag meteen even halen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tof dat je er zo open over bent! Ik vind het cute en het maakt jou jou :)

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat je je verhaal verteld in de Viva, erg stoer! Zelf heb ik een litteken op mijn voorhoofd, dit vond ik vroeger heel erg. Daarom liet ik ook altijd een pony knippen die absoluut niet te kort mocht zijn! Gelukkig vind ik het tegenwoordig helemaal niet meer erg, ik zie het zelfs niet eens meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk stuk Nicole! Je hebt echt een compleet ander gezicht met je haar vast! Maar je blijft wel heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een ontzettend leuk stuk en die foto is ook heel mooi Nicole! Ik vind het wel stoer hoor dat je er zo open praat..en dat heel Nederland het nu kan lezen, haha! Zelf ben ik vroeger wel eens gepest over mijn grote voorhoofd, maar het is gewoon wie ik ben en als mensen het niet kunnen accepteren is dat hun probleem. X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat gaaf dat je hier zo openhartig over verteld en nu dus zelfs in de Viva staat. Ik had toen ik dit artikel las ook echt zoiets van: Nicole en flaporen? huh? Haha! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Aah wat tof dat je in de Viva staat! Je hoeft je er ook echt niet voor te schamen, ik vind het juist wel leuk als iemand flaporen heeft. Ik heb dat namelijk ook een beetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hele mooie foto en tof artikel!

  xx Saranda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat super mooi om te lezen, die foto is ook echt heel mooi! Echt super tof. Ik had echt niet verwacht dat je flaporen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat leuk en wat een prachtige foto bij het artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een ontzettende mooie foto! Super dat je het zo verteld in de viva! Ook ik had het niet verwacht, en precies wat jij zegt. Het maak je uniek, en het staat helemaal niet gek hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wauw wees trots op jezelf inderdaad je bent een erg mooie meid! en het maakt jou jou! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nou, die 'flaporen' staan je prachtig hoor meid! Super leuk dat je in de VIVA staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Anoniem23.1.14

  Wat gaaf dat je in de VIVA staat! Mooi verhaal! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat superleuk! Viva is mijn lievelingsblad haha ik had 'm hier al liggen, maar had er nog niet in gekeken. Lijkt me wel een gek idee dat je nu zo bij heel veel mensen thuis bent, zeg maar! Maar ik vind dat je mooi op de foto staat, inclusief 'flappies' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Anoniem23.1.14

  Wat een leuk stukje en wat een prachtige foto van je! Het was mij inderdaad ook nooit opgevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat leuk dat je dat hebt gedaan! Prachtige foto! Ik vind dat imperfecties mensen juist uniek en bijzonder maken en daardoor mooier. Als iedereen er maar hetzelfde uit zou zijn is de wereld ook maar saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een mooi en eerlijk verhaal!! Je bent prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mooi artikel! Ik zelf had ook flaporen, maar heb er met plastische chirurgie wat aan laten doen. Sommige mensen vinden dat raar, alsof je jezelf niet accepteert en je uniekheid weghaalt. Ik denk daar anders over, voor mij was het als gaatjes laten schieten of een beugel nemen: je wil het gewoon verbeteren en vind het mooi. Niet voor anderen, niet omdat je er onzeker over voelt, maar gewoon voor jezelf.
  Ik zat toen op de basisschool en had dus flaporen en sowieso best grote oren dus valt dat op. Ik was erover begonnen tegen m'n ouders en toen ik er meerdere malen over begon, wat research over gedaan had en het zeker wist, vonden m'n ouders het goed. Het kost natuurlijk wat, maar de mogelijkheid was er.
  Ik heb er geen spijt van gehad en ondanks dat ik me er nooit onzeker over heb gevoeld, geeft het me toch meer zelfvertrouwen als ik m'n haar in een staart draag.
  Maar ik vind het bij jou eigenlijk wel lief staan, je hebt ook schattig kleine oortjes! :) Ik voelde me meer de Grote Vriendelijke Reus (GVR) van roald dahl haha als je dat boek kent.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat goed van je, je bent een kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hartstikke leuk, ga het zeker even lezen. Je staat heel mooi op de foto! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat gaaf zeg! Dat heb je ook heel mooi gezegd, als iedereen hetzelfde zou zijn, zou de wereld echt oersaai zijn! Heel erg bedankt voor deze uitspraak, hierdoor krijg nog wat meer zelfvertrouwen :),

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Anoniem23.1.14

  Knap dat je dat durft!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jeetje, wat een ontzettend inspirerend artikel en wat een prachtige foto! Be proud! X

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Prachtige foto Nicole <3 :D Mooi verhaal ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Knap dat je zo in de VIVA durft te staan, mooie foto ook! :D

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat een mooi artikel in de VIVA!! Super leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. HAHAHA, ik vind het juist leuk! Ik heb een wipneusje en nogal lenige wenkbrauwen, daar krijg ik vaak opmerkingen over haha. Maar who cares, ik vind het alleen maar leuk eigenlijk. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dit is zo toevallig dat ik je verhaal nu lees. Ik sta op het punt de operatie uit te laten voeren, maar ik twijfel nog ieder moment van de dag. En als ik je verhaal nu zo lees, begin ik nog meer te twijfelen. Ik heb last van afstaande oren. Ik ben er nog nooit mee gepest, maar ik kan (of eerder durf) m'n haar nooit vast te doen als ik de straat opga. Vooral in de zomer vind ik dat erg lastig. Het is meer iets waar ik zelf al jaren mee omloop dan dat anderen zich eraan storen. Anderen vinden het 'schattig' en sommige mensen in mijn directe omgeving weten niet eens van mijn afstaande oren. Ik had er eigenlijk vrede mee dat ik er voor altijd mee rond zou lopen, omdat ik dacht dat de operatie niet vergoed zou worden. En ik zou nooit zoveel geld neer willen leggen voor een operatie zoals deze. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven. Een paar maand geleden ben ik erachter gekomen dat in mijn geval de operatie vergoed gaat worden. Het zou wel betekenen dat ik de operatie nog dit jaar moet ondergaan. Zoals ik net al zei… ik twijfel nog heel erg, maar ergens denk ik toch dat ik de operatie wil doen. Ik vind het knap dat je ermee in de VIVA durft te staan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat een mooi artikel en prachtige foto! Ik vind 't heel stoer dat je er zo open over bent. Ik heb zelf namelijk een groot litteken op m'n wang en vind 't heel vervelend als iemand er naar vraagt :p xo

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Aaah superleuk! Ik vind het echt een geweldig vrolijke foto! Het eerste wat opviel is je mooie lach, daarna je oren (; Heel leuk dat je erin staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat tof, ik ben benieuwd naar het hele stuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat gaaf zeg, en een hele mooie foto! Ik vind je oren helemaal geen gek gezicht hoor. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Geweldig verhaal, wat prachtig om te lezen hoe je jezelf gewoon accepteert, daar kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen. En het viel me eerlijk gezegd niet echt op toen ik de foto zag, maar okay :) En ik wil dit blad kopen nu!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat gaaf! Super leuk om te bewaren natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ik vind het echt een hele mooie foto in de Viva! Ik vind je haar opgestoken ook echt super leuk staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wauw wat dapper van je om zo open je verhaal te vertellen! Ik vind het trouwens echt een prachtige foto:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Heel mooi dat je dat zo verteld, ik heb het inderdaad ook nooit gemerkt ;) Enne, het jezelf spotten ken ik, ik stond ooit een keer met iets in de Girlz, sla ik het boekje open, hebben ze mijn foto paginagroot gemaakt! ;)

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh enne, ik vind je oren eigenlijk wel meevallen!

   Verwijderen
 57. iedereen is uniek en dat is iets om trots op te zijn. ik denk dat iedereen wel wat heeft ;) de foto's zijn prachtig.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Heh, ik moest echt even terug naar de foto scrollen toen ik las waarvoor je in de VIVA staat. Mij was het echt niet opgevallen.. En nog steeds vind ik het reuze meevallen eigenlijk! Wanneer schalen ze je onder de categorie 'flaporen' dan? Ik bedoel, bij de een staan ze nou eenmaal iets verder naar buiten dan bij de ander.. Ik vind je in ieder geval nog steeds een prachtige meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Goed artikel! Inderdaad, ik had helemaal niet door dat je flaporen hebt haha. Echt goed dat je er zo mee om kunt gaan. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wat ontzettend leuk dat je in de viva staat en wat een mooie foto !
  X Esther | www.myconfashions.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Haha wat ontzettend leuk en toevallig! Ik heb juist precies het tegenovergestelde. Mijn oren zijn bizar klein haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Wat gaaf dat je in de Viva staat! Het is me inderdaad nog nooit opgevallen dat je flaporen hebt, goed verbogen dus ;) zelf heb ik een elvenoortje (ja, zo een als de elfjes uit Lord of the Rings), maar alleen mijn rechter oor. Ik hoorde ooit dat mensen zich serieus laten opereren om zo'n oor te krijgen, dus eigenlijk ben ik er wel trots op.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat gaaf! Ik had het inderdaad nog nooit gezien. Hele mooie foto ook!

  BeantwoordenVerwijderen