Budgetbeauty | Dermolin producten voor de gevoelige huid

In de winter heb ik altijd onwijs last van een droge huid. Onder mijn ogen kan ik bijna geen make-up verdragen omdat mijn huid zo droog en gevoelig is. En ik denk dat ik zeker niet de enige ben die in de winter last heeft van een gevoelige en droge huid. Want ja, zodra het buiten koud wordt, merkt je huid dat ontzettend snel en reageert daar erg gevoelig op. Helaas leg je voor de kwalitatief goede producten die dit probleem tegengaan al snel een paar tientjes neer. Totdat ik een hele fijne low-budget variant tegen kwam! De vernieuwde producten van Dermolin zijn parfumvrij en zijn speciaal bedoeld voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien zijn al deze producten onder de 10 euro! Dat was wel het testen waard. Benieuwd wat ik van deze producten vind? Lees dan snel verder!


Laten we beginnen met mijn favoriete product van de vernieuwde lijn: de Dermolin douche foam. Sowieso ben ik een groot fan van lekker schuimende douchegels en de douche foams doen er nog een schepje boven op. Want zoals je op bovenstaande foto ziet, schuimt deze douche foam ontzettend goed! In eerste instantie komt er een soort doorzichtige gel uit de fles, die op je huid veranderd in een heerlijk, romig schuim. Je hebt echt maar een klein pompje nodig, want de gel ontwikkelt zich binnen no time in een grote schuim massa, heerlijk! Ik gebruik deze douche foam nu al een paar weken en voor mijn idee is de fles nog steeds helemaal vol.
Wat ik een groot pluspunt vind, is dat de douche foam (net als alle andere producten van Dermolin) geen conserveringsmiddelen, zeep, parfum of parabenen bevat. Hierdoor zit er niet echt een geur aan het product, wat ik wel jammer vind, maar je merkt direct dat het super lekker aanvoelt op je huid. Als ik deze douche foam heb gebruikt, merk ik direct dat mijn hele huid rustig en zacht aanvoelt. Een absolute topper!Naast de douche foam, komt Dermolin ook met een douche olie. Hier had ik echt nog nooit van gehoord, des te benieuwder ik was! De rijke doucheolie van Dermolin belooft je huid op een milde manier te reinigen en de "lipiden" van je huid aan te vullen. Leuk en aardig, maar ik had geen idee wat dat is. De lipiden van je huid spelen een belangrijke rol bij de vochtbalans van de huid. De olie bestaat onder andere uit natuurlijke soja olie. Dit geeft een langdurige verzorging en beschermt tegen uitdrogen. Ideaal dus voor de winter! Voor mensen met een hele droge huid lijkt me dit een perfect product. Zelf vond ik hem toch een beetje te vet voor mijn huid. Bovendien schuimt deze olie niet en ik vind het toch wel heel fijn als douche producten lekker schuimen. Zelf vind ik de douche olie dus niet zo fijn, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het toch wel een erg lekker product vinden als ze last hebben van een extreem droge huid. Ik zou dit eerder als aanvulling op de douche foam gebruiken.

Tot slot hoort bij de vernieuwde lijn ook nog een face wash, Dermolin's eerste innovatie. De Dermolin face wash is sulfaatvrij en ideaal om je gezicht optimaal te reinigen. Vroeger gebruikte ik nooit face wash, maar sinds ik het een paar keer heb gebruikt, merk ik toch echt dat het veel goed doet voor mijn huid. Ook deze face wash vind ik erg fijn, omdat hij SLES/SLS vrij is, wat betekent dat het geen stof bevat (met een hele moeilijke naam waar ik jullie niet mee ga vermoeien), die ervoor zorgt dat je huid krachtig wordt gereinigd. Door SLS wordt je huid al snel droog en geïrriteerd en dat wil je natuurlijk júíst niet! Je merkt echt dat het een heerlijk mild product is! Ik gebruik het altijd als ik mijn gezicht al heb gereinigd met make-upremover en de face wash zorgt ervoor dat je gezicht nog eens éxtra gereinigd wordt en heerlijk zacht wordt.

Ik ben echt onwijs enthousiast over de producten van Dermolin! Mocht je last hebben van een gevoelige en droge huid, dan kan ik met name de douche foam en face wash van harte aanraden! De producten van Dermolin zijn verkrijgbaar bij de drogist, apotheek of online.

Ben jij al bekend met de producten van Dermolin? Zo ja, wat vind je ervan?

26 opmerkingen:

 1. ik ken dit merk nog helemaal niet :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog niet bekend met Dermolin, maar de producten klinken heel fijn! Ik heb heel veel last van een gevoelige en droge huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dit merk niet maar het ziet er allemaal fijn uit. Die foam, heerlijk! En fijn dat je maar weinig nodig hebt, lekker zuinig in gebruik. De face wash ziet er ook goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review! Ik denk dat deze producten ook erg geschikt voor mijn droge en gevoelige huid zullen zijn, dus bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne review! Ik ben zelf ook iemand met een extreem, droge, gevoelige en snel rood wordende huid! Vooral in de winter (en op dit moment ook) heb ik overal droge plekken op mijn gezicht. Ik heb wel geïnvesteerd in wat duurdere producten en gelukkig helpt dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed, fijne review! Ik ga deze producten onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit van Dermolin gehoord, maar 't klinkt heel fijn! Ik kan dat zeker wel gebruiken met m'n extreem droge huid :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende deze nog niet. Voor mijn gezicht ben ik altijd op zoek naar goede producten. Ik heb altijd boor de gevoelige huid op mijn gezicht (neutral bv) Als ik de facewash zie, ga ik m halen (in februari, nu is no buy month)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superfijn! Ik was net iets aan het zoeken, maar kwam inderdaad alleen maar bij dure dingen uit. Ik kan ook bijna geen make-up onder m'n ogen doen, verschrikkelijk! Ben nog op zoek naar een goede dagcreme dus maar eens kijken bij dit merk! Hele fijne revieuws! Heel handig, ik ga eens kijken voor de facewash. (:
  Voor mijn huid gebruik ik altijd de tips van Mascha van beautygloss, na de douche nog niet afdrogen, dan olie erop en je dan deppend afdrogen, daarna bodylotion. Werkt echt wonderbaarlijk goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kende het merk nog niet maar heb een hele droge huid dus ga het zeker een keertje proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb wel eens een dagcreme en nachtcreme gehad en daar was ik wel erg tevreden over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed, ik kende dit merk nog helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh die douche foam ziet er echt heerlijk uit! Wat jammer dat ik aan het sparen ben want ik zou die vooral heel graag aan willen schaffen. Ik ben verder nog niet bekend met de producten. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele fijne review! Ik heb geen idee hoe het komt, maar ik heb nu juist een hele vette huid.. Dat heb ik normaal gesproken ook niet in de winter haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. fijne review. lijken me erg fijne producten, ben vooral benieuwd geworden naar de douche olie xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik ben sowieso fan van douche foams (love rituals!) dus die lijkt me wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die douche foam lijkt mij echt lekker, die andere producten klinken trouwens ook super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Handcrème is ook erg fijn, hier al bezig met de tweede tube.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik werk bij Etos en veel mensen zijn tevreden over Dermolin. Ik hoor ook altijd veel goede dingen over de dag/- en nacht crème, misschien dat je die ook kan proberen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ken het merk niet, maar ben nu wel ontzettend nieuwsgierig! Ook ik heb in de winter een onwijs droge huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik kende het nog niet, maar het klinkt erg goed!

  Ik volg je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik kende het merk nog niet, maar ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Super leuk, het laatste wil ik kopen, ik heb namelijk ook echt een hele droge en gevoelige huid, perfect product voor mij dus!

  BeantwoordenVerwijderen