Travel | Jingle all the way to Maastricht!

Sinterklaas is nog in het land, maar voor veel mensen begint het kerstgevoel al op te spelen. Ook bij mij beginnen de kriebels al te komen als ik in het centrum loop en overal die mooie lichtjes zie hangen. Wat mij betreft mogen de kerstbomen al tevoorschijn worden gehaald! Kerst is toch het feest van samenzijn met familie en geliefden, rust, plezier en vooral gezelligheid en lekker eten. Voor iedereen – die net zoals ik – dol is op Kerst, bezoek eens de kerstmarkt in Maastricht: op en top Kerst!
Het Limburgse Maastricht is sowieso al een leuke stad om te bezoeken, maar met kerst krijgt de stad een magische sfeer en je kan er van houden of niet, maar voor de kerstliefhebbers is het een feest.

Kerstmarkt Maastricht
Maastricht is in Nederland bij uitstek de stad om de kerst goed te kunnen beginnen. De kerstmarkt in Maastricht wordt jaarlijks veel bezocht en vorig jaar kwamen er zo’n 750.000 bezoekers af op de markt. Wat er te doen is? Je kunt er schaatsen, er is een reuzenrad en natuurlijk zijn er een heleboel leuke kraampjes en winkels waar je je kerstinkopen kunt doen.

Kerstshoppen
Nadat je de stad in bent geweest, kun je natuurlijk verder Kerstshoppen op de kerstmarkt. Op het Vrijthof vind je de grootste kerstmarkt van de stad, met veel kraampjes, lekkere hapjes en warme chocolademelk of andere lekker drankjes.

Overnachten tijdens de kerstmarkt
Mocht je een dag niet genoeg vinden, dan is het misschien leuk om een Kerstweekend te boeken naar Maastricht. Van te voren is het wel handig om rekening te houden met de kosten van het hotel, want veel hotels zijn natuurlijk aardig prijzig tijdens de kerstvakantie! Maar als je ruim van tevoren boekt, kun je heel wat geld besparen. Bij Novotel hotels in Maastricht vind je al makkelijk een leuke hotelkamer voor een mooie prijs.

Heb jij ook al zoveel zin in Kerst? Wat zijn jouw plannen dit jaar?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Novotel hotels. 

19 opmerkingen:

 1. Ik kom uit Maastricht, zo'n heerlijke stad. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben daar vorig jaar ook geweest, echt geweldig was dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. love maastricht :D maastricht is naast vlissingen mijn favoriete stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er echt gezellig uit, zo met die lichtjes en kerstmarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan altijd naar Duitsland voor de kerstmarkt ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik studeer in Maastricht en ga ook elk jaar naar de kerstmarkt. het is gewoon zo sfeervol met de muziek en de lichtjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga mijn kerstboom morgen al uithalen hoor :D ik kan niet langer wachten!
  Maastricht is echt een fijne stad, ik woon er vrij kort bij en kom er ook regelmatig shoppen. De kerstmarkt maakt het helemaal compleet! Op en top gezellig!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaaaa de kerstmarkt!! Die is er ook in Amsterdam :D.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maastricht is een hele leuk stad!
  Afgelopen jaar ben ik naar de kerstmarkt in Maastricht geweest, maar dat viel helaas best wel tegen!
  Het was wat kleiner dan we dachten en het regende.
  Waarschijnlijk scheelt het een heel stuk als het niet regent, want dan is het gezellig en kan je lekker rond slenteren. Je hebt ook bij Haarlem ofzo een met zo'n mooi kasteel, lijkt me ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw prachtige foto en ik ben ooit naar maastricht geweest en op de grote markt gelopen
  ziet er altijd super uit en ze zijn allemaal heel gastvrij!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt leuk :) Ik ben nog nooit in Maastricht geweest ( althans volgens mij wel een keer , maar toen was ik nog zo klein dat ik het me gewoon niet kan herinneren ). Sowieso wil ik er nog wel een keer naar toe en ja ook ik ben een echte kerst freak dus wie weet ga ik wel een dagje kijken met mijn oma en moeder :)
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maastricht is een geweldige stad!
  Misschien een tip: de links waar je op kunt klikken zijn niet echt duidelijk te lezen door de kleur, misschien net iets aanpassen? :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben nog nooit in Maastricht geweest maar wil er wel graag eens gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maastricht is echt prachtig. Ik zou er dit jaar ook heen gaan maar jammer genoeg hebben we geen geschikte datum kunnen vinden! Erg jammer. Volgend jaar maar!

  BeantwoordenVerwijderen