Budgetbeauty | eBay & HEMA oogschaduwkwasten - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2
Uncategorized

Budgetbeauty | eBay & HEMA oogschaduwkwasten


Het was de hoogste tijd om eens nieuwe oogschaduwkwasten te bestellen. Mijn oude kwasten waren niet veel bijzonders meer en bovendien was ik al langere tijd op zoek naar een goede blending brush. De bekendste kwasten zijn waarschijnlijk van merken zoals Real Techniques en MAC. Ik geloof best dat die erg goed werken, maar je moet er dan ook een aardig bedrag voor neerleggen. En laat ik daar nou net geen zin in hebben! Want ja, waarom 10 euro uitgeven aan een oogschaduwkwast terwijl dat misschien helemaal niet hoeft? Daarom besloot ik eens de varianten van HEMA en eBay te proberen. 

Ik kocht via eBay twee oogschaduwkwasten: een gewone oogschaduwkwast voor het bewegend ooglid en een blending brush voor in de arcadeboog. Ook HEMA had volop oogschaduwkwasten in haar assortiment en ook daar vond ik een oogschaduwkwast en blending brush. Benieuwd of het wat is?  Lees dan snel verder!


Laten we beginnen met de blending brush en de oogschaduw brush van HEMA, die respectievelijk €2,70 en €2,50 kosten. Dat zijn nog eens andere bedragen dan het geld dat je neerlegt voor een echte MAC kwast!
Wat me meteen opviel, was dat de haartjes van de gewone oogschaduw brush erg zacht zijn en die van de blending brush juist wat stugger.


Toen ik de oogschaduw aanbracht op mijn ooglid, merkte ik al snel dat het oogschaduw kwastje van HEMA aan de grote kant is. Hij is zo zacht en breed, dat het moeilijk is om je gehele ooglid goed te bedekken. De blending brush daarentegen beviel me ontzettend goed! Het is een perfecte grootte voor mijn arcadeboog en ik kon heel precies de donkere kleur aanbrengen en voorzichtig uitvagen. Zoals je op de foto hierboven ziet, is de kleur precies goed terecht gekomen in de arcadeboog en loopt het mooi over van licht naar donker.

Cijfer:
HEMA Oogschaduw brush (€2,50) - 6/10
HEMA Blending brush (€2,70) - 8/10En dan de oogschaduwkwasten van eBay! De houten oogschaduw brush heb ik al een tijdje, deze kon ik zo snel niet meer terugvinden op eBay. Gelukkig zijn er een heleboel varianten die er precies op lijken en ook voor datzelfde belachelijk, lage bedrag. De blending brush kreeg ik vorige week binnen in mijn brievenbus en bestelde ik voor €0,76 inclusief verzendkosten (het is ongelooflijk) via deze verkoper


In tegenstelling tot het oogschaduwkwastje van HEMA vind ik de eBay variant wél heel fijn. Zoals je ziet is hij wat korter, platter en is hij minder zacht. Hierdoor kun je heel gemakkelijk de oogschaduw aanbrengen op het ooglid en geeft het veel pigment af.


De blendingbrush is heerlijk zacht, wat ik heel belangrijk vind! Hierdoor creëer je namelijk een zacht en natuurlijk resultaat met je oogschaduw. Helaas vind ik deze brush echt te groot. Ik kan er heel moeilijk de donkere kleur precies mee aanbrengen, wat je ook wel ziet op de foto. Voordat ik het wist had ik de donkere kleur over mijn hele ooglid aangebracht - terwijl dat niet de bedoeling was. De kwast was gewoon te groot.

Cijfer:
eBay oogschaduwbrush (€0,99) - 9/10
eBay blending brush (€0,76) - 6,5/10

Eindoordeel:
Mijn conclusie is dat je helemaal geen dure oogschaduwkwasten nodig hebt. Mocht je op zoek zijn naar fijne oogschaduwkwasten, maar heb je net zoals ik geen zin om veel geld uit te geven, dan kan ik de HEMA blending brush en de eBay oogschaduw brush van harte aanraden!
Welke oogschaduwkwasten heb jij? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

28 opmerkingen:

 1. Klinkt heel goed! Ik heb gisteren een duo oogschaduwbofsteltje bij de Hema aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de oogschaduw kwast van Hema! Die vind ik inderdaad erg fijn :) xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die blending brush van hema is mijn favoriet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt fijn om te zien dat je helemaal geen dure kwasten nodig hebt om een mooie look te maken. Zelf heb ik twee sets van Real Techniques, maar deze zal ik denk ik niet opnieuw kopen als er ook goede (goedkope) alternatieven zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze klinken beide heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die HEMA kwasten zijn inderdaad fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kwasten, klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb die oogschaduwkwast van de Hema ook, bevalt me erg goed! Nu nog een goede blending brush.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem26.11.13

  Leuk artikel :) Ik heb een oogschaduwkwast van ELF van slechts €1 en die is supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de kwasten van Hema ook en vind ze heel fijn! Leuk dat je ook de verkoper van Ebay erbij hebt gezet, misschien bestel ik die ook nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn review! Wil al een tijdje kwasten bestellen via Ebay maar durf het niet zo goed aan. Heb ook nog geen paypal. Hoelang duurt het voor iets binnen is?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd kwasten van HEMA, ik vind ze prima in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die blending brush van de hema heb ik zelf ook heel lang gebruikt. Zelf gebruik ik nu een 217 van Mac en daar kan echt niets tegen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne review! De blending kwast van de Hema lijkt me heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb die blending kwast van HEMA ook en ik gebruik hem echt enkel om m'n crease een beetje te vervagen. Voor meer als dat is ie niet goed ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik vind de blending brush van de hema zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem26.11.13

  Wat een fijn review!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind de kwasten van de HEMA ook erg fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijne review! Klinkt allemaal vrij positief:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb een oogschaduw kast van de nieuwe kruidvat lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Echt een hele fijne review! Ik heb ook een hema kwast, maar gebruik m niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een fijne review zeg! Ik ben ook geen fan van de kwasten van de HEMA!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb de blending brush van Hema ook. Hij kan niet tippen aan de MAC 217, maar heeft wel een hele goede prijs/kwaliteit verhouding vind ik. Ga nu nog even op je ebay linkje klikken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb een merkloos setje make-up kwasten. Waren niet duur en ik vind ze goed genoeg. Ben toch geen ster in ogen mooi opmaken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik gebruik zelf ook een hema kwastje en ik vind hem wel heel fijn, haha! Maar ik heb er eentje uit de 'golden' collectie en die is niet zo zacht als jij omschrijft...

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen