Beautybattle | 2x Kruidvat Nagellak Remover


Mijn nagels van mijn nagellak afhelpen is iets wat ik het liefst zo lang mogelijk uitstel. Ik vind het gewoon een vervelend klusje waarvan ik vind dat het snel gedaan moet zijn. Vandaag test ik twee hele low-budget nagellakremovers, allebei van Kruidvat. De één is de oude vertrouwde nagellakremover in een flesje, waar je wattenschijfjes bij moet gebruiken om je nagellak te verwijderen. Deze soort gebruik ik eigenlijk al jaren. De tweede is een relatief nieuw fenomeen: het potje. Je steekt je vingers één voor één in het potje, draait ze rond en voilà: je nagellak is weg. Beide nagellakremovers hebben zo z'n voor- en nadelen. Maar welke is nu het beste? Ik test het vandaag uit!


Nummer 1: Kruidvat Nail Polish remover (flesje) - €1,20

We beginnen met de oude, vertrouwde klassieker: het flesje nagellakremover. Iedereen heeft deze vast al wel eens uitgeprobeerd. Beide nagellakremovers bevatten geen acetone, wat ik een groot pluspunt vind. In het flesje zit 250 ml, je kunt hier vrij lang mee doen, het ligt er net aan hoe vaak je nagellak draagt natuurlijk.

Je gebruikt een wattenschijfje om de nagellak van je nagels af te halen. Ik houd het schijfje altijd tegen de opening aan en houd het flesje dan voorzichtig op de kop. Pas om dat je niet teveel op het wattenschijfje doet. Vervolgens kun je heel gemakkelijk met het wattenschijfje over je nagels wrijven om de nagellak eraf te halen. Het ging er vrij gemakkelijk af, ik denk dat ik binnen een minuutje mijn nagels nagellak vrij had gemaakt.


Maar 100% tevreden was ik zeker niet. Er bleven nog best veel restjes rode nagellak achter en bovendien kregen mijn nagels echt een rode gloed. Ik ging daarna nog een keer met een nieuw wattenschijfje met nagellakremover over mijn nagels heen. Daar werd het al wel beter van, maar wat mij betreft had het in één keer goed moeten zijn.


Nummer 2: Kruidvat Quick & Easy remover - €2,49

Naar het potje was ik ontzettend benieuwd! Ik had het nog nooit geprobeerd, maar al veel goede verhalen gehoord over zulk soort potjes van merken zoals HEMA en L'Oréal.


Het is heel simpel: in het midden van het potje zit een klein gaatje waar je je vinger in kunt stoppen. Vervolgens draai je hem een paar keer rond, je haalt je vinger er weer uit en hij is nagellakvrij! Het ging echt verbazingwekkend makkelijk. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik heb het getimet, ik was binnen dertig seconden klaar met al mijn nagels van mijn linkerhand. Ongelooflijk snel! Bovendien was het resultaat ook beter dan de nagellakremover in het flesje, hij liet geen rode gloed achter en restjes waren bijna niet te bekennen.Ik denk dat het wel obvious is, wat mij betreft heeft het potje deze battle overduidelijk gewonnen! Hij werkt snel, gemakkelijk én ook nog eens heel goed. Hij is misschien dan wel wat duurder dan de fles nagellakremover, maar €2,49 vind ik alsnog een prima prijs om snel je nagels nagellak vrij te maken!

Wat vind jij van zo'n potje nagellakremover? Heb jij die al wel eens geprobeerd?

31 opmerkingen:

 1. Leuke battle! Mij leek het potje ook het fijnst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig! Ik denk dat ik ook maar zo'n potje ga halen want bij mij blijven er ook altijd restjes zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook gek op die potjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Potjes vind ik persoonlijk ook fijner

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Potjes vind ik persoonlijk ook fijner

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n potje werkt zalig goed hé :) Ik heb die van de HEMA :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit zo'n potje gebruik maar zo te zien zijn die heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke Battle, ik vind de potje ook het beste en heel erg handig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke battle! Ik ben wel steeds bang dat zo'n potje te veel van je vingers doet uitdrogen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke battle al vind ik die potjes toch onhandig. Bij mij blijft het toch vaak zitten of ik nu Kruidvat, Hema of iets anders is. Ik zweer toch bij de flesjes zonder aceton en dan meestal van Etos of Hema.xx


  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat handig dat potje :D had eigenlijk verwacht dat het niet zou werken , misschien moet ik het ook maar een overwegen, je hebt me in ieder geval overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag het ook staan bij de kruidvat ik dacht nee ga ik niet meenemen, maar nu ik je artikel heb gezien ga ik het potje zeker halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het potje van de Hema en ik kan ook niet meer zonde! Waarom zijn ze er nu pas?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoeveel ml zit er in de bovenste? Er staan namelijk nu puntjes en ik ben wel nieuwsgierig, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat stom! Dat was ik helemaal vergeten in te vullen. Maar het is 250ml!

   Verwijderen
 15. Leuk! Ik heb het nagellak flesje maar ik wil ook wel graag zo'n potje, super handig om even snel te doen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk dat je dit zo naast elkaar zet:) Het potje lijkt me echt heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben altijd erg benieuwd hoelang zo'n potje mee gaat. Want je nagellak blijft dus in dat potje zitten. Op den duur moet dat toch ook verzadigd zijn? Net zoals dat je soms meerdere watjes nodig hebt als je het met een flesje nagellakremover doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou echt niet durven zeggen hoe lang hij meegaat. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak je je nagellak er af haalt. Op een gegeven moment is hij zeker verzadigd, maar ik heb het idee dat hij vrij lang meegaat!

   Verwijderen
 18. Dat potje klinkt goed, maar ik ben inderdaad ook wel benieuwd hoe lang het mee gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuke post! Ik heb zelf een potje van Bourjois, ook een fijn product :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om te zien! Je ziet duidelijk verschil welke beter is inderdaad, haha! Ik gebruik zelf die van HEMA, Dip & Clean. Werkt ook super en ruikt daarna een beetje zoetig als je klaar bent. Heel gek maar heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind je blog echt heel leuk en daarom heb ik je genomineerd voor de Liebster award! Kijk snel op mijn blog: http://myprettyworldx.blogspot.be/2013/10/liebster-award.html

  Kus Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb dat potje ook en ik vind hem erg fijn! x

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Potje is heel fijn, had 'm gekocht toen het net bekend werd en hij werkt nu nog perfect (Bourjois)

  Join mijn winactie: win een pracht statement ketting.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik was altijd een beetje sceptisch over die potjes, dacht dat zoiets nooit overal bij kon komen om alles weg te halen. Maar nu ik zo jouw review zie, denk ik wel dat ik zo'n potje ga aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen