What to wear? | Low-budget outfit voor een gala
Als het buiten eenmaal kouder wordt en het gaat regenen, pak ik mezelf het liefst meteen warm in met dikke truien, eet ik het liefst de hele dag pepernoten en drink ik warme chocolademelk en natuurlijk: denk ik aan kerst! Ik vind december, ondanks de kou en de sneeuw, altijd de gezelligste maand van het jaar. In december zijn er ook veel meiden die een gala hebben van bijvoorbeeld hun studievereniging of sportclub. Ontzettend leuk natuurlijk, want wie vindt het nu niet leuk om er helemaal op en top uit te zijn? Mijn eerste gala was mijn examengala en dat staat nog steeds in mijn geheugen gegrift! Het was zo ontzettend leuk!

Helaas is zo'n galajurk alleen al vaak ontzettend duur en dan moet je ook nog bijpassende schoenen, een tasje en niet te vergeten - mooie sieraden erbij vinden! Maar, het hoeft echt niet extreem duur te zijn. Voor mijn eindexamen scoorde ik een hele mooie jurk met bijpassende accessoires en dat allemaal heel low-budget. Klik hier om het artikel te lezen.

Vandaag laat ik jullie een paar mooie outfits zien voor als je de komende maanden een gala hebt. Natuurlijk mogen de bijpassende accessoires en schoenen niet ontbreken. En dat allemaal: heel low-budget!


Als eerste - het kán niet missen - de galajurken, de basis van jouw outfit. Je zag ze al aan het begin van dit artikel.
Je hebt ze natuurlijk in alle soorten en maten: van kort tot lang en van felgekleurd tot zwart. Zelf ben ik meer fan van de wat kortere jurkjes, waarschijnlijk omdat ik zelf ook niet zo lang ben. Maar lange jurken vind ik echt geweldig staan bij meiden die ook lang zijn. Kies gewoon een jurk waar jij je het fijnst bij voelt. Hierboven heb ik wat inspiratie op een rijtje gezet, allemaal hele betaalbare jurkjes van ver onder de 100 euro. Mijn favoriet is denk ik de laatste van Zalando. Ik ben dol op glitters!En dan de schoenen. Zelf ben ik totaal geen held in het lopen op hakken, als het moet dan moet het, maar anders trek ik liever mijn gympies aan. Daarom heb ik ook geen zin om veel geld uit te geven aan hakken die je maar één keer draagt. Het liefst ga ik voor zwarte hakken, de eigenlijk overal wel bij passen. Natuurlijk is het ook tof om voor lekker felgekleurde high heels te gaan, zo steel je zeker de show op je gala!


Sieraden maken je outfit echt af. Bij een galajurk horen speciale sieraden die ook best iets mogen kosten, wat mij betreft. Mijn oren ontsteken erg snel als ik van die nepoorbellen draag, echte zilveren zijn gewoon beter, maar ja, die zijn meestal wel een beetje boven mijn budget als je écht mooie wilt. 
-dacht ik. Maar ik ontdekte op internet de webshop Mesenso.nl, de Nederlandse opvolger van de Duitse variant, met échte zilveren parelsieraden maar dan tot 60% goedkoper. Dat scheelt natuurlijk wel in de portemonnee! Ze hebben ontzettend mooie pareloorbellen die ik echt heel tof vind. Ook vind je er allerlei hangers voor aan je kettingen. Ik vind het echt mooi! Hierboven zie je een paar sieraden uit hun collectie.


En tot slot: een tas! Bij een galajurk hoort een mooie clutch of een klein tasje, het ziet er natuurlijk een beetje raar uit als je daar met je gigantisch grote tas aan komt slepen. Wel vind ik het handig als een tasje groot genoeg is om je mobiel, wat make-up, je sleutels, je portemonnee en van dat soort spulletjes in op te bergen. Bovenstaande tasjes vind ik erg leuk en super betaalbaar!

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden!
Heb jij dit jaar ook nog een gala? Weet je al wat je aan gaat trekken?

18 opmerkingen:

 1. Mooie items! De jurken zijn stuk voor stuk prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik heb alleen maar een eindgala gehad.. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke items! Ik heb dit jaar examengala dus ben al een beetje aan het rondneuzen.

  De link naar je oudere artikel doet het trouwens niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk onderwerp !

  Had ik deze inspiratie maar voor mijn gala jaren geleden haha :D

  Ik vind dit echt super leuk :D


  Ik heb een nieuwe post geplaatst en ik wou graag je mening weten :)

  Liefs!

  Jen’s Berry Bash Custard pudding

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de laatste twee jurken vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de galajurk van ASOS echt prachtig! Helaas hebben wij nooit echt een gala gehad xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig artikel, en mooie items zeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeehh mooie dingen heb je uitgezocht! Ik hou van gala's :).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De een na laatste jurk en middelste clutch zijn mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie jurken, de eerste is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig artikel :) zo eentje had ik er moeten hebben toen ik nog gala had! Ik heb namelijk vijf jaar achter elkaar gala gehad op mijn middelbare school, fijne herinneringen zijn dat. Maar wat was het ieder jaar toch weer een ramp om een jurk te zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beide hakken van F21 vind ik echt zo leuk, vooral de eerste! Ik heb eigenlijk niet zo heel vaak gala gehad, maar ik weet nog precies dat ik in een winkeltje hier op dorp een hele mooie mocht uitzoeken van mijn moeder. Heb de jurk trouwens nog steeds haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook geen type voor hoge hakken maar ik kan er ook totaal niet op lopen. Dat wordt nog wat met een gala ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oeh, ik heb binnenkort ook een gala!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weet je misschien wanneer die galajurk bij C&A in de winkels ligt? Ik ben al aan het zoeken, maar hij is (nog) nergens te vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen