FOOD | KAASSTENGELS MET KRUIDENKAAS

Al een aantal weken geleden vond ik een heel lekker recept op één van mijn lievelingslifestyleblogs: de blog Written By Nick. In één van zijn artikelen laat hij zien hoe je deze heerlijke kaasstengels maakt en ik vond het er ontzettend lekker uitzien! Afgelopen week had ik eindelijk de tijd om ze zelf een keer te maken en ik kan je vast verklappen dat ze er niet alleen lekker uitzagen, maar ook ontzettend lekker smaakten! Lees snel verder voor het recept.


Dit zijn de dingen die je nodig hebt. Je moet eigenlijk gewone roomkaas gebruiken en het later op smaak brengen met Italiaanse kruiden, maar ik besloot roomkaas met knoflook en kruiden te gebruiken. De Italiaanse kruiden heb ik dan ook niet meer gebruikt, anders werden het wel héél kruidige kaasstengels!

Als eerste moet je de oven even voor verwamen op 200 graden Celcius. Je doet het zelfrijzend bakmeel, de boter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Vervolgens kneed je dat met je handen (dat vind ik stiekem heel erg leuk om te doen!) tot een geheel. Als het eruit ziet als het deeg op de foto hierboven, kun je daarna de geraspte kaas er door heen kneden.

Vervolgens rol je met behulp van een deegroller het deeg plat. Het deeg mag ongeveer een halve centimeter dik zijn, zoals op bovenstaande foto's. Daarna snijd je het in repen, zoals je ziet waren ze bij mij niet allemaal even lang, maar dat maakt op zich niets uit. 
 

Je legt alle repen op een bakblik die je van tevoren al goed hebt ingevet, want je wilt natuurlijk niet dat je kaasstengels eraan vast blijven plakken! In een kopje klop je een ei los die je met behulp van een handig kwastje over je kaasstengels strijkt. En dan kunnen ze de oven in! Mijn kaasstengels hebben er ongeveer 20 minuutjes ingezeten, maar ik zou ze checken als ze er 15 minuten inzitten. Daarna kun je zelf kijken hoe lang ze er nog in moeten. Je kunt ze eruit halen als ze een beetje gebruind zijn en lekker knapperig zijn. En daarna, smullen maar!

Ga jij deze kaasstengels ook maken? 

36 opmerkingen:

 1. Klinkt super lekker! Ga ik ook eens proberen, bedankt voor je recept

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, dit ga ik ook een keer maken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammie! En heel makkelijk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik lust zulke stengels wel, maar niet met kaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh ziet er super uit! Moet ik ook maar eens gaan maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen! En wat een prachtige foto's ook <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er lekker uit :) en leuk weergegeven ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yummi, ziet er goed en lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er wel lekker uit zeg! En lijkt me niet moeilijk om te maken. Thanks voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er echt heeeerlijk uit! Dit recept ga ik zeker onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, deze moet ik heel snel gaan proberen. Ik hou van kaas! Volgens mij niet zo moeilijk om te maken, dus dat moet heel misschien nog wel eens lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh dit ga ik proberen! Ik ben dol op kaasstengels! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan me er niet echt een smaakvoorsteling van maken met kruidenkaas haha, maar ik ga het onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt me lekker! Weet jij misschien hoe je het aantal unieke bezoekers kunt zien met blogger?
  X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er lekker uit! Ik ga dit zeker een keertje maken :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O-M-G! Haha, dat lijkt me heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, dit klinkt super lekker! Ik wil dit echt eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mmmmmmm! Die zien er echt te lekker uit en gelukkig zijn ze nog makkelijk te maken ook! Nick heeft trouwens ook een mooie blog, bedankt voor de tip :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze gaat bij mijn favoriete recepten! Super leuk en makkelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ooh, dit klinkt heel erg lekker én gemakkelijk!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh yum, dit ziet er heel lekker uit :)

  xo Anouk
  www.keysofanouk.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nomnomnom. Die zien er echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik ben dol op kaasstengels en mijn vader ook haha!
  Wie weet kan ik hem een plezier doen door deze te maken ;)

  Xoxo

  Caroline
  www.pickmeanoutfit.com

  BeantwoordenVerwijderen