NICOLE AAN HET SPORTEN 2.0

Herinner je je nog het artikel dat ik ongeveer vier weken geleden online zette? (Klik) Dat ging over het feit dat ik weer aan het sporten was gegaan én dat ik het ook nog eens leuk vond (wat echt een wonder is). Toen het zonnetje weer tevoorschijn kwam, haalde ik ook mijn sportschoenen weer tevoorschijn en ging ik drie keer in de week hardlopen. Maar toen besloot het zonnetje na die ene week dat ik drie keer had hardgelopen, weer te verdwijnen en dus verdween ook mijn zin om te hardlopen.

En voordat ik het wist, was het alweer vier weken later! Het was het alleen maar koud en nat weer en ik had geen zin om te gaan hardlopen. Maar na al het lekkere (en ongezonde!) eten tijdens Pasen besloot ik dat het toch weer de hoogste tijd werd om te gaan hardlopen!
En gelukkig was het ook eindelijk een stuk beter weer! Vorige week maandag trok ik voor het eerst mijn sportschoenen weer aan. En oei, wat ging het hardlopen moeizaam! Ik kon echt goed merken dat ik al zo lang niet meer had gelopen. Na 1,5 kilometer, wat ik wel aan één stuk door rende, was ik helemaal kapot. Normaal loop ik dan even een stukje en ren daarna weer verder, maar ik kon écht niet meer.

Ik moest even mijn frustraties kwijt op Twitter.
Toch gaf ik de moed niet op en ging ik, na een dagje rust, op woensdagavond lekker een stukje skeeleren met m'n zusje. Ik vind het heerlijk om in de zomer lekker lange stukken te skeeleren. Dit keer gingen we niet zover en skeelerden we ongeveer 7 kilometer in een half uur. Dat voelde erg lekker!

Vrijdagochtend besloot ik dat ik het hardlopen toch maar weer moest gaan proberen, hoe erg ik er ook tegenop zag. Ik zette een lekker muziekje op en gaan met die banaan! Dit keer ging het al weer een stukje beter, maar nog steeds zat ik er niet echt lekker in. Dit keer rende ik ruim 2 kilometer in ongeveer 13 minuten.

Ik merk wel dat ik me echt een stuk fitter voel na het hardlopen! Ik heb de hele dag veel meer energie en ben veel minder snel moe. Daarom hoop ik dat het zonnetje de komende dagen nog lekker blijft schijnen zodat ik weer wat kilometertjes kan rennen! Afgelopen maandag verbeterde ik alweer mijn persoonlijke record en rende ik 2,2 kilometer in 11 minuut en 33 seconden.

En nu ben ik ook benieuwd naar jouw hardloop/sportavonturen! Hoe gaat het bij jou?

17 opmerkingen :

 1. Bij mij gaat het redelijk. Ik ren 3x per week, maar nog geen flinke afstanden hoor, ik ben nog aan het opbouwen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Ik vind je tijden er best goed uitzien! Ik ren eigenlijk alleen als ik het gevoel heb dat ik energie kwijt moet en dat komt eigenlijk niet zo vaak voor haha. Maar na het lopen voel je je altijd wel heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van je zeg! Ik ben twee weken ook weer begonnen maar omdat ik nog beetje herstellende ben van een blessure en mijn hersenschudding moet ik rustig aan opbouwen. Heel erg lastig want ik wil er altijd vol voor gaan en mijn PR's verbreken maar dat moet helaas nog even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch heel goed dat je weer begint, zet 'm op! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je het toch nog oppakt! Helaas schijnt vandaag de zon (hier) niet, boeehoee. Ik loop niet hard, maar doe wel elke dag een workout :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je tijden echt super goed hoor! Ik loop nu 3K in 20 minuten, dus jouw tijd is wel retegoed. Maar ik denk dat je toch wat rustiger aan moet doen als je het uit wilt bouwen, want je geeft al aan dat je super snel helemaal kapot bent. Als je je snelheid een beetje omlaag gooit kun je ook wat stapjes meer zetten en iets verder lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig! Vorig jaar heb ik de bergrace gelopen van 5,4 met als laatste kilometer een berg. Ik had ervoor getraind, maar die berg was een hel. Daarna nooit meer gegaan! haha. Tot afgelopen dinsdag, ik dacht ik doe een klein rondje anders kan ik straks niet lopen van de spierpijn. Toch te veel gedaan! 3 km in 23 minuten, wel 4 keer gewandeld tussendoor. Ik had niet verwacht dat ik er zo las van zou hebben, heb nu nog spierpijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig!!
  Ik ben ook aan het hardlopen, samen met een vriendinnetje en nike plus proberen we 2x in de week te gaan. Laatst dachten we we spreken geen limiet of tijd af en kijken waar we komen. Toen hadden we ineens 11 km er op zitten! Wel met een paar minuutjes wandelen er tussendoor hoor, en vorige week besloot ik aan 1 stuk door hard te lopen en kwam ik op 5 kilometer uit :) Bij mij gaat het ook steeds beter dus!

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik vind het echt ontzettend grappig hoe iedereen na Pasen opeens terug ging sporten! Ik ook hoor, maar toch vind ik het grappig. Het ziet er naar uit dat je goed op weg bent, goed bezig! En die schoenen zijn suuuper leuk, me likey. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe niet aan hardlopen haha. Wel knap dat je gewoon lekker doorgaat. Ik fiets elke dag naar school best lang en ik dans. Genoeg sport:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed bezig!!! Hou het vooral vol :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ga zo door!
  Er staat alleen één foutje in je artikel, er staat 'zover', maar volgens mij moet dat zo ver zijn? (dus met spatie).
  Verder leuk artikel! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed bezig Nicole! Ik had een vraagje wat niet met dit onderwerp te maken heeft eigenlijk, maar wanneer worden de winnaars van de rimmel workshop bekend? Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ga morgen denk ik skeeleren naar mijn vader :), op de fiets doe je er 7 minuten over, ben benieuwd hoe lang ik er over doe op mijn skeelers!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life.