My hair routine

Een jaar of twee geleden knipte ik mijn haar in een opwelling in een korte bob. Daardoor moest ik mijn haar elke dag stijlen omdat anders de onderste puntjes naar buiten gingen staan. En sindsdien heb ik een soort stijltangverslaving. Mijn haar is inmiddels al weer lang en heeft totaal geen stijltang nodig, maar als er een klein plukje niet goed zit pak ik meteen mijn stijltang erbij om te zorgen dat het weer goed is. Natuurlijk is stijlen superslecht voor je haar, maar zolang je het goed verzorgt is het al een stuk minder erg. In deze post laat ik mijn haar routine zien. Welke producten gebruik ik om ervoor te zorgen dat mijn haar gezond blijft?

Translation: About 2 years ago I cut my hair in a short bobline. Because of that I had to straighten my hair everyday. By now, my hair is long again, but I still feel the need to use my straightener almost every day! Of course this is super bad for your hair, but as long as you take care of your hair, it's a lot less worse. In this blogpost I show you my hair routine. Which products do I use to make sure my hair stays healthy?

Ik was mijn haar één keer in de twee of drie dagen. Het liefst gebruik ik Andrélon Care & Repair, maar ik wissel eigenlijk best wel vaak van shampoo. Ik gebruik expres geen conditioner of masker omdat mijn haar daar alleen maar vettig van wordt en het volume weg is.
 
Na het douchen maak ik mijn haar handdoekddroog en spray ik er Silk & Gloss HotStraight spray van L'Oréal Paris in. Dit beschermt je haar tegen de hitte van de föhn en de stijltang.
 
Daarna ga ik met mijn föhn aan de slag. Ik heb sinds kort een nieuwe föhn omdat de ongeveer 20-jaar oude föhn van mijn moeder écht niet meer kon. Ik kocht deze Babyliss föhn voor maar €19,99 bij de Kijkshop en hij is superfijn! De borstel kocht ik samen met nog een andere borstel voor maar €1,25 ook bij de Kijkshop. Met deze ronde borstel zorg ik er voor dat de plukken rond mijn gezicht vallen en niet naar buiten gaan staan.
 
En ja, daar is-tie dan: de stijltang. Het is een stijltang van het merk Carmen. Ik kocht hem ook bij de Kijkshop en hij kostte €23,99. Ik ben trots op mezelf, want de laatste tijd probeer ik écht te minderen en stijl ik alleen nog maar de voorste plukjes en als ik het volhoud maar éen keer in de twee dagen. (het klinkt bijna als een soort dwangneurose...)
 
Na het stijlen gebruik ik mijn nieuwe favoriete product: de Oil & Care intensieve Serum-Oil van Andrélon. Je hebt maar één pompje nodig voor al je haar (en ik heb een bos haar kan ik je vertellen). Het fijnste is dat er bijna niks aan je handen blijft plakken! Vroeger gebruikte ik altijd het Accent Serum van Andrélon maar nu ik deze Arganolie van Andrélon heb is de serum ergens achterin de kast verdwenen.

En tot slot om te zorgen dat mijn haar de hele dag goed blijf zitten gebruik ik vaak de Schittereind Steil hairspray van Andrélon, die je haar ook glanzend maakt. Maak ik krullen in mijn haar, dan gebruik in de Haarspray die je links op de foto ziet. Deze is verkrijgbaar bij de Jumbo en kost echt maar een paar euro, maar is super fijn!

En nu ben ik benieuwd naar júllie haarroutine! Hoe verzorg jij je haar en wat is je favoriete haarproduct?

20 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! Mijn routine wisselt. Soms heb ik er tijd voor en soms niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik gebruik nooit zoveel haar producten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goedkope föhn! Zie ik het nou goed en hoort daar ook een diffuser bij (voor krullen)? Die van mij is nl net kapot gegaan en ik zoek nog een goede fohn MET diffuser :). Ikzelf gebruik ook nooit conditioner, wordt je haar inderdaad heel slap en vet van. Ik gebruik zelf altijd een shampoo voor beschadigd haar en als ik onder de douche vandaan kom Biosilk serum. Echt heerlijk! Daarna fohn ik het altijd direct op de kop voor VEEL volume :) Beetje matte wax erin en een dikke wolk extra sterke haarlak en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik borstel het 's ochtends. Dat is mijn routine hahahah. Oh, en ik was mijn haar dagelijks met creme spoeling omdat ik het anders 's ochtends niet kan borstelen. That's it :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Ik heb ook een tijdje een bob gehad; dat netjes maken en goed stylen vond ik maar een vervelend werkje haha. Ik vind boblijnen wel altijd heel mooi. Grappig dat je daar je stijl-passie aan hebt over gehouden. Je verzorgt het in ieder geval goed; is inderdaad belangrijk. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik shampoo + conditioner van Kerastase. Na het douchen laat ik het ongekamt in een handdoek op mijn hoofd iets drogen. Dan gebruik ik CHI Silk Infusion, dat laat ik even intrekken en fohn dan mijn haar met een gewone fohn of met de fohn-krulborstel. Na het fohnen doe ik nog een klein beetje serum in omdat het anders zo statisch kan zijn. en Tadaaa! That's it. Al moet ik zeggen dat ik sinds kort ook wel vaak 's avonds douche en fohn en 's ochtend dan nog even snel de carmenset er in zet. Dan heb ik een mooie slag als ik de deur uit ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik was mijn haar 4 à 5 keer per week met welke shampoo er maar voor handen is, droog het wat met een handdoek, trek er een kam door en ben klaar. Geen tijd en zin voor een uitgebreide routine.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die stijltang heb ik ook! haha, ik was mijn haar ook zo ongeveer om de 2 dagen, maar als het nodig is vaker. Mijn haar kan een stijltang goed aan maar zodra mijn haar te lang wordt gaat het heel bol staan en zit er echt nul model meer in, zoals nu haha dus ik ga dinsdag naar de kapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind Andrelon ook een goed merk, vind die shampoo het fijnst!
  Ik hoor de laatste tijd veel over die olie, toch maar even uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je gebruikt best veel! Maar wel fijne producten. Ik gebruik meestal shampoo van Schwarzkopf, cremespoeling van Gliss Kur en dan nog een soort serum van Gliss Kur dat super lekker ruikt. 's Ochtends doe ik er dan niks meer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen! Ik gebruik meestal 'perfecte krul' shampoo en conditioner onder de douche. Maar laatst heb ik een conditioner van Oil & Care aangeschaft, alleen veel verschil zie ik niet. Nadat ik het heb uitgeborsteld gooi ik m'n haar ondersteboven en gebruik ik Verrassend Volume mousse, ook van Andrélon! Zo heel veel werk heb ik er dus niet aan :-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik gebruik shampoo voor je hoofdhuid van andrelon en dan cremespoeling van de action met olijf (zonder cremespoeling is mijn har namelijk echt niet kambaar) soms gebruik ik nog een haarmasker van kruidvat eigen merk , maar alleen als ik tijd heb

  na het douchen doe ik niks meer in mijn haar... ik borstel het goed en laat het natuurlijk opdrogen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ik probeer juist enige volume in m´n haar te krijgen, omdat mijn haar echt afschuwelijk stijl is :P

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  WIN TICKETS FOR AN OFFICIAL AMSTERDAM FASHION WEEK SHOWHERE!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een goede stijltang vinden is echt moeilijk! De mijn is nu al 6 jaar oud, ik moet wel zeggen dat ik ze al 2 jaar niet meer heb gebruikt maar het was een super stijltang! en dat voor maar 15 euro :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om te weten :) -dit klinkt echt sarcastisch hé, maar zo is het niet bedoeld.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Pff, ik was het eigenlijk gewoon en dan smeer ik er iets tegen pluizig haar in en dan borstel ik het nog even. En dat is het eigenlijk wel dan. Heb jij van nature krullend haar dan? Dat vind ik niet bij je passen, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die shampoo is fijn, ik heb de conditioner er ook van :) Zorgt idd wel voor minder volume, maar daar gebruik ik dan weer wat extra lak voor. (Die lak die jij gebruikt, die vind ik juist erg tegenvallen, haha)

  BeantwoordenVerwijderen