Koken met Nicole VI

Van harte welkom bij Koken met Nicole nummero 6. Ga er even lekker voor zitten! Ik laat jullie zien hoe ik de wrapjes met kipfilet en fricandeau heb gemaakt voor het derde kerstdag diner dat ik had met Marieke en Anouk.
 
Dit heb je nodig voor 30 wrapjes van ongeveer 3-4 cm breed:
12 plakjes kipfilet - 9 plakjes fricandeau - 6 tortilla's -  een potje met fijngehakte peterselie (of verse) - 250 gram ijsbergsla - crême fraîche - verse kruiden roomkaas - 2 eieren - peper - zout - basilicum - oregano - teentje knoflook
We beginnen met de wraps met kipfilet. Je gaat eerst het mengsel maken wat je op de wraps smeert voordat je de rest erop doet. Je doet de crême fraîche (250 ml) in een kommetje. Daarna doe je er de kruiden doorheen: zout, peper, basilicum, oregano en ongeveer een half teentje knoflook. De hoeveelheid kruiden moet je zelf bepalen, de één houdt van lekker kruidig, de ander niet. Dit meng je tot één geheel.

Het kruidenmengsel smeer je op de wrap.
 Daarna leg je de sla erop. Zoals ik het op de foto hieronder heb gedaan: niet goed!! Je moet er voor zorgen dat de sla alleen in het midden zit en dat je de buitenste randjes vrij houdt. Anders wordt het één groot drama met het oprollen.
 Vervolgens leg je op de sla de plakjes kipfilet. Je kunt er 4 per wrap opleggen.
 Daarna rol je ze op, rol je ze in doorzichtig folie en leg je ze even in de koelkast.
 Let's move on met de fricandeau wrapjes. Je kookt twee hardgekookte eieren (ongeveer 8 minuten in kokend heet water). Daarna laat je ze even schrikken (BOE!) en als ze nog warm zijn, snijd je ze in kleine stukjes.
 Vervolgens doe je de roomkaas erbij, ongeveer 4-5 grote eetlepels. Dit meng je tot één geheel. 
 Als je het mengseltje klaar hebt, besmeer je de wrap hiermee. Net als bij de vorige wrap, zorg ervoor dat het alleen in het midden zit en houd de buitenste randjes vrij.
Daarna leg je de sla op het roomkaas-ei-mengsel.
En daarboven op de fricandeau. Dit mag best in een ruime hoeveelheid, ongeveer 2,5 plak per wrap.
 Dan strooi je de fijne peterselie op de fricandeau en mag je lekker veel zout en peper gebruiken om zo de smaak van de fricandeau wat te versterken. Tot slot snijd je nog wat lenteuitjes en strooi je die er ook boven op. En rollen maar!
 En het resultaat! Ze waren verrukkelijk :)

16 opmerkingen:

 1. Ik maak ook altijd wraps voor oph et buffet, gemakkelijk en zoooooooooo lekker! Die van de fricandeau kende ik nog niet. Ik ga 'm ff pinnen om uit te proberen, thanks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo maken wij ook altijd raps! Heel handig als je niet veel zin en tijd hebt ik koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel lekker uit! Dit soort dingetjes zijn altijd heerlijk met de feestdagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze waren heerlijk Nicole! Persoonlijk was ik altijd meer van wraps met vis. Maar met deze wrapjes ben ik overtuigd dat kip en vlees ook heel goed kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er jammie uit. Leuk voor mij om wat inspiratie op te doen om af te wisselen. Maak ze meestal met zalm, sla en wat saus.!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit! Ik denk dat ik het ook een keer ga proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker lekker! Ik vind 'koken met Nicole' altijd leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jammie, die lijken me echt heerlijk :).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammie! Ze waren heerlijk Nicole! Op verjaardagen maak ik ook altijd wraps, maar dan vaak met gerookte zalm en kruidenkaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit ziet er erg lekker uit! Goede tip ook voor vanavond:)!

  BeantwoordenVerwijderen