Food: Party Snacks

Afgelopen vrijdag vierde mijn vader zijn 50e verjaardag. En wat is een verjaardag zonder eten? Juist: één groot drama. Vandaar dat we er ook voor zorgden dat er hapjes genoeg waren voor alle gasten. Mijn favorieten: de wrapjes met zalm, roomkaas en sla/bieslook en de kipfilet met monchou en ananas. Kijk snel verder voor deze super easy recepten!
1. Wraps met zalm, roomkaas en sla/bieslook.
Leg de wrap plat op een bord of plank. Bestrijk de wrap met de roomkaas. Dit mag best een ruime hoeveelheid zijn. Leg de sla erop. Dan leg je de zalm erop en strooi je er nog wat verse bieslook op. Rol de wrap op en draai het in een plastic folie en leg het in de koelkast totdat je het gaat eten. Dan snijd je het pas in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.

2. Kipfilet met monchou en ananas
Klop de monchou met behulp van een mixer of een garde glad en roer hier de halve theelepel kerrie door. Snijd twee ananasringen in fijne stukjes en voeg de stukjes ananas met twee eetlepels ananassap aan de monchou toe. Snijd de kipfiletplakjes doormidden. Leg er een volle theelepel monchoumengsel op. Vouw het dicht en garneer met een stukje ananas.
 

21 opmerkingen:

 1. Nicole, leg mij eens uit waarom ik niet utgenodigd was! Met mijn grote liefde voor eten, zou dit mijn geluksdag zijn geweest. Ziet er lekker uit hoor! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt dat even perfect uit! Ik heb morgenavond een Kerstdiner met mijn lieve redactiegenootjes en dan zouden we allemaal een gerecht voorbereiden voor een soort tapas-idee. Ik wilde wraps met zalm maken, maar daar kan ik dan ook nog wel jouw kip-variant bij doen, toch net iets meer afwisseling :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yumm, die rolletjes met zalm maak ik ook altijd :) Echt heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook nog monchou staan, ik ga er vanavond een quiche mee bakken! Hmm zalm, lekker! Lijken me lekkere hapjes. Ennuh, nog gefeliciteerd met je papa. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu heb ik zin in boterhamworst met augurk..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeerlijk! Wij hebben ook altijd die wraps, en ook nog met kipfilet en sla, die is ook heel erg lekker! xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu heb ik trek in een zalmwrap! Shit, ben nog net langs de supermarkt geweest, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die wraps maken ze hier ook heel vaak, zooo lekker! <3 xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel! Zulke hapjes maak ik ook graag met verjaardagen enzo!x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker, ik ga ze echt eens proberen!
  Ik heb trouwens een maand (ofzo) geleden een mailtje gestuurd met de vraag om een swap te doen. En toen had jij terug gemaild dat je hem zou sturen, maar er is nog niks gekomen. Duurt het anders ook zo lang? (haha! ik heb nog geen aanmeldingen *snik*)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die wrapjes met zalm maak ik heel vaak, lekker hee! En gefeliciteerd voor vader Abraham :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker! Nog gefeliciteerd met je vader :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefelici! Dat laatste lijkt me wel lekker, maar die kip lijkt wel rauw. Is niet zo toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekkere hapjes hoor :) Mooi lettertype op de foto trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaaaah, ik krijg echt honger van die foto's! Jammmie. Leuk dat je de recepten met ons deelt. Altijd handig voor een feestje! Kerst/oud en nieuw etc.

  BeantwoordenVerwijderen