DIY: Personal Diary

Wat is er nou leuker om na tien jaar weer in je dagboek te lezen? Ik houd al een dagboek bij sinds dat ik een jaar of 8 ben en die lees ik nu met een big smile op mijn gezicht terug. Ook nu houd ik nog steeds een dagboek bij, al is het meer een "weekboek", ik schrijf niet meer elke dag. Ik vind het leuk om mijn dagboek helemaal te customizen zodat het echt iets van mezelf is.
Neem een kijkje in mijn dagboek en doe inspiratie op voor jouw eigen dagboek! Voordat jullie denken dat ik al mijn onwijs geheime dingen die ik opschrijf met jullie ga delen, helaas: ik heb het - voor mijn eigen veiligheid en die van anderen - netjes gecensureerd.

Wat heb je nodig?
- Een notitieboekje, ik gebruikte een A5-notitieboek, een hele oude van de Hema.
- Spulletjes om je dagboek mee te versieren. Denk aan kaartjes, stickers, postzegels, stempels, plakband, envelopjes enz.

Dit leuke mannetje heb ik uit een boek met zwart-witplaatjes uit de kringloop geknipt. Het boek kocht ik voor 2 euro en ik gebruik het voor alles. Om je dagboek op te leuken kun je dus vast wel wat leuks vinden!
Mijn dagboek dient niet alleen als dagboek maar ook als notitieboekje. Ik schrijf ook ideetjes voor mijn blog op in mijn dagboek. Als ik iets leuks zie of me ineens iets nieuws voor een blogpost te binnen schiet schrijf ik het op.
Ik haat de herfst om haar regen, wind en kou, maar oh, wat houd ik van haar mooie kleuren! Dit blad vond ik buiten voor de deur en die plakte ik in mijn dagboek.
Natuurlijk komt ook mijn airmail-liefde terug in mijn dagboek. Ik heb rechts boven in de hoek een vintage postzegel geplakt en die gestempeld met één van mijn stempels. De zwart-wit afbeelding op de rechterpagina komt ook uit de kringloop. Het is van het bijbelverhaal over Mozes, dat vond ik vroeger altijd het mooiste bijbelverhaal.
 
Hier weer wat zwart-witplaatjes, ik houd van die vintage touch!
En ook hier zie je het airmail-thema weer terugkomen. Op de linkerpagina maakte ik een label met een taartrand. Deze kun je per 50 kopen voor €0,49 bij de Action. Ik gebruikte verschillende soorten airmail-washitape die ik kocht bij Postpapierenzo & Vlinders in je Buik. Op de rechterpagina plakte ik een airmailenvelop die ik van Mariza heb gekregen. In deze envelop zit een kaartje waar ik ook eer wat op kan schrijen.

21 opmerkingen:

 1. Wauw, wat ben je creatief! Super leuk joh. Dat zou ik nou echt nooit kunnen verzinnen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel creatief, ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een creativiteit ♥ Fantastisch Nicole, echt een toppertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent zo creatief! Dit ziet er geweldig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt super creatief!
  ik wil dit ook wel een keertje proberen, maar ik denk niet dat het zo mooi wordt als die van de jouwne! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk gedaan! Ik houd iets soorgelijks bij, ik plak er ook altijd dingen in die ik via de post enzo krijg. Maar ik heb echt al maanden niks geschreven :( Zo druk heb ik het! Maar die van jou ziet er heel tof uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!
  Ik hou sinds mijn 13e ook een dagboek bij mij van allerlei frutsel dingetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er echt heel leuk uit! Creatief haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je echt leuk gedaan! Ik vind het er heel leuk uit zien, heel creatief :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, echt fantastisch Nicole! Ik heb véél te lang er niet in geschreven. Ik denk dat ik binnenkort gewoon wat dingen uittyp en er dan in plak :P. Toen ik jonger was (12 ong.) maakte ik mijn dagboeken ook altijd leuk, in de stijl van Ezzies dagboek :P.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuuuk! Ik ga ook maar mijn notebook volschrijven, is wel zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn eerste dagboek schreef ik op mijn tiende. Dan een paar jaar niet, tot ik op mijn veertiende in het ziekenhuis lag en om de verveling tegen te gaan en al ben ik opnieuw begonnen. Dan weer even gestopt om er in 2004 opnieuw mee te beginnen, en nu nog steeds vol hou. Het is inderdaad zeer fijn om in die oude agenda 's te lezen en soms verrassend om te lezen wat er toen allemaal gebeurd was.
  Leuke tips hier om de agenda 'op te smukken'. Vooral die envelop er in plakken ga ik proberen. vooraan of achteraan op de cover misschien om kleine papiertjes of postzegels in bij te houden want die durven er bij mij wel al eens van tussen vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt leuk gedaan! Maar wat een hoop werk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah dit ziet er gaaf uit, heb alleen zelf echt niet de discipline om het vol te houden haha.

  www.gowk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wauw superleuk en creatief! het lijkt me echt leuk om ook zoiets te doen :) xx

  www.lucahilvering.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen