The battle of the BB-creams

Iedereen weet inmiddels wel af van het bestaan van de BB-creams. Ik gebruik bijna nooit foundation omdat ik van nature gezegend ben met een mooie huid zonder puistjes. Ik hoorde zoveel goede verhalen over BB-creams dat ik een paar maanden geleden toch maar besloot om het eens uit te testen en sindsdien ben ik verslaafd. Ik heb nog wel eens last van rode vlekjes in mijn gezicht en de BB-creams verbloemen die prima, ik zie er 's ochtends een stuk fitter uit!

De laatste tijd zijn er steeds meer nieuwe BB-creams op de markt gekomen, bijna elk make-upmerk heeft nu wel een eigen BB-cream. Ik kocht er twee en besloot die te gaan vergelijken.
De eerste is van L'Oréal, de Nude Magique BB Cream. Ik heb de "Light Skin Tone". Ik vind de verpakking van deze BB-cream erg mooi, strak en chique. Er zit 30 ml in en dat is een gemiddelde hoeveelheid. Als je de BB-cream opsmeert is het eerst een soort wit goedje met kleine zwarte korreltjes, de pigment capsules. Dit verandert in een foundation zodra je het uitsmeert op je huid.
Het pigmenteert goed, maar je moet relatief veel gebruiken wil het je hele gezicht coveren.
 Voor de BB-cream van L'Oréal betaal je €14,79 bij de Ici Paris XL. (Ik kocht hem voor €12,49 in de aanbieding)

De tweede is een BB-cream van het merk Garnier met de naam Miracle Skin Perfector. Ik heb de "Light/Clair". De verpakking vind ik minder mooi dan die van L'Oréal maar deze is wel erg compact. Hij bevat maar liefst 50 ml en dat is een ruime hoeveelheid voor een BB-cream. De BB-cream heeft de kleur van een foundation en past zich aan aan jouw huidskleur zodra je hem opsmeert. Je hebt niet veel nodig om je gezicht volledig te bedekken, daardoor gaat hij best lang mee. Hij pigmenteert erg goed en wat ook belangrijk is: hij ruikt heel lekker!

 
Voor de BB-cream van Garnier betaal je €9,99 bij de DA. (Ik kocht hem voor €8,- in de aanbieding)
 
En de uitslag: mijn favoriete BB-cream is die van Garnier. Hij werkt goed, heeft een handige verpakking, je hoeft niet veel te gebruiken en hij is nog goedkoop ook. Een absolute aanrader!
 
Wat is jouw favoriete BB-cream? 

7 opmerkingen:

 1. Ik heb de BB-cream van Garnier ook en ik vind het ook een winnaar! Ik meng hem altijd met mijn foundation, voor wat meer dekking.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die van Garnier lijkt mij ook echt super fijn, ik vind de foto van je header echt super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Alleen ik draag geen bb-creams, dat geeft niet genoeg dekking voor mijn roodheden..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er gaat een ware beautyblogger schuil achter je, Nicole! Morgen een FOTD? $$$$$ Hihi, grapje dushi (lobiii, jwz), ziet er hartstikke goed uit! (sorry)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohlala, leuk om weten! Dan zal ik me die laatste eens aanschaffen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ze zelf beide niet, maar heb die van Garnier gevraagt voor sinterklaas! Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook die van Garnier, maar dan voor de vette huid, love it! :)

  BeantwoordenVerwijderen