Ikjes?!

Zoals jullie misschien wel weten doe ik de studie Communcatie. (Duhhh, natuurlijk weten jullie dat want jullie weten alles van mij, right?) Vandaag gingen we bij het vak tekstschrijven aan de slag met "ikjes". Nu denk je waarschijnlijk: 'WTF zijn "ikjes"?' (Of misschien denk je het zonder de 'WTF') Nou, ik zal het jullie eens even uitleggen. Ikjes zijn namelijk kleine columns van minder dan 120 woorden over vaak grappige dingen die mensen meemaken. Deze ikjes zijn een idee van het NRC-handelsblad en ik vind ze ge-ni-aal. Nu lijkt het me leuk om jullie ikjes te verzamelen en eens in de week of twee weken een serie ikjes te plaatsen op mijn blog. Als voorbeeld heb ik zelf een ikje geschreven (dit is waargebeurd!) en zo heb je een beetje een idee wat het precies inhoudt.

KLEINE MOEDER

Met mijn één meter zestig en achttien lentes jong ben ik niet bepaald groot geschapen. Ik praat met een jonge mannelijke collega over mijn lengte. "Dus je wordt écht niet meer groter?" vraagt de jongen. "Nee, ik wordt echt nooit groter," zeg ikk.
Dan vraagt de jongen vol ongeloof: "Maar hoe kun je dan óóit moeder worden?" Kennelijk had de jongen nog nooit van kleine moeders gehoord.


Ik zou het ontzettend tof, gaaf, geweldig en cool vinden als jullie mij een ikje opsturen over iets grappigs wat jij ooit hebt meegemaakt. Iedereen kan een ikje schrijven, ja zelfs jíj daar! Als jullie mee willen werken vind ik jullie superlief! :)
Stuur je ikje naar:
 


 

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! -X

  http://the-coco-island.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n ikje is echt leuk! Volgens mij had ik het al eens eerder gezien ja.. Wat een grappig ikje van jou whahaha, het is dat ik nu nergens op kom..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo leuk! Jammer dat ik op dit moment niks weet. Misschien komt er nog wat in mij op. Mijn brief naar jou gaat morgen op de post, meestal heb ik de brief al af en dat gaat hij bijna 5 dagen later de deur uit haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee zeg, wat een opmerking van die jongen haha :) Ik vind het een superleuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super idee, wie weet stuur ik je nog wel iets.x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ah dat is echt super leuk om te lezen! Ik weer nu nog niks, maar als ik me iets bedenk zal ik je mailen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, die opmerking ook :P
  Als ik iets mee maak, zal ik het mailen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat geinig, nog nooit van gehoord :P.

  BeantwoordenVerwijderen