Last Week's Budget #37 | Tweedehands kleding, wekelijkse boodschappen & cadeautjes kopen! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #37 | Tweedehands kleding, wekelijkse boodschappen & cadeautjes kopen!



Na 10 (!) dagen ziek te zijn geweest ben ik nog steeds aan het snotteren, maar gelukkig heb ik nu eindelijk weer de energie om blogs te schrijven. Want het is jullie vast opgevallen dat het afgelopen week angstvallig stil was op mijn blog en dat was dus te wijten aan een griepje die maar niet over ging.

Maar ik ben weer helemaal terug en vanaf nu kun je weer met enige regelmaat blogs verwachten! De Photo Diary sla ik deze week even over (foto's van neusspray, selfies met enorme wallen en een kamer vol zakdoekjes zijn niet erg interessant), maar het was weer eens de hoogste tijd om een nieuwe Last Week's Budget online te plaatsen.

Na een aantal dure maanden (verhuizen, vakanties en een nieuwe camera), is mei gelukkig een wat goedkopere maand. Daarnaast krijg ik deze maand mijn belastinggeld terug én krijg ik vakantiegeld (lang leve full time werken!), dus ben ik aan het einde van deze maand weer een rijke vrouw.

Ben je benieuwd wat ik afgelopen week heb uitgegeven? Lees dan snel verder!


Als je ziek bent, moet je jezelf een beetje verwennen met een lekkere lunch... :-)

Eten & drinken: €44,07
Ziek zijn als je op jezelf woont is allesbehalve fijn. Geen moeder die je verwent met verse fruitsapjes en lekker eten. Nee, dat moet je helemaal zelf doen. Dus - hoe ziek ik ook was - ik moest zelf mijn boodschappen doen. Op maandag deed ik boodschappen bij de Lidl (€9,07). Op woensdag voelde ik me gelukkig alweer een stuk beter en na zoveel dagen binnen te hebben gezeten, had ik wel behoefte aan wat frisse lucht. Korte broek aan en op de fiets naar het centrum, heerlijk!

Daar deed ik boodschappen bij de Boni, waar ik echt nooit kom. Ik haalde wat ingrediënten voor mijn avondeten (wokgroenten, woksaus en ananas) en brood en beleg. In totaal was ik €11,40 kwijt.

Op vrijdagavond sla ik nog snel even wat eten in, omdat ik op zaterdag en zondag op Opwekking ben. Opwekking is een Christelijke pinksterconferentie waar elk jaar duizenden christenen bij elkaar komen om diensten bij te wonen. We zijn met een superleuke groep jongeren van de kerk. In totaal haal ik voor €8,60 allemaal lekker eten (chocola, snoep, chips... :-))
Op Opwekking zelf haal ik samen met Tim twee keer een patatje als avondeten. Verder drinken we koffie met de meest lekkere carrot cake OOIT! In totaal ben ik €15 kwijt aan eten tijdens Opwekking.

Benzine & parkeren: €43,15
De benzine wordt steeds weer duurder. Een maand of twee geleden tankte ik nog voor €1,30, nu loopt de benzineprijs alweer richting de €1,50 per liter. Gelukkig woon ik naast het goedkoopste tankstation van Ede, dus weet ik zeker dat ik nooit teveel betaal voor mijn benzine. Nu tankte ik voor €1,42,9 per liter en betaalde ik in totaal €40,15 voor een volle tank.

Toen ik afgelopen weekend op Opwekking was, betaalde ik €9 voor mijn parkeerkaart, maar aangezien ik die kon delen met mijn twee bijrijders, hoefde ik maar €3 te betalen. Dat scheelt weer!

Kleding: €18,50
Toen ik toch boodschappen aan het doen was, ging ik meteen even langs bij Boetiek Chantal, een leuk tweedehandsboetiekje in het centrum van Ede. Vroeger kwam ik hier heel vaak, maar het is alweer een jaar geleden dat ik er voor het laatst kwam.
Oké, de prijzen liggen wel iets hoger dan bij een kringloopwinkel, maar dan heb je ook écht mooie kledingstukken.

Ik scoorde nu een prachtige donkerblauwe blazer van de H&M voor €12,50. Hij zag er nog als nieuw uit én het was precies mijn maat! Score!

Verder kocht ik nog een voorraadje nieuwe onderbroeken bij de Zeeman (2 stuks voor €1,99) en een fijn, basic hemdje voor €1,99. In totaal was ik €5,97 kwijt.


Make-up en verzorgingsproducten: €4,59
Ik ben helemaal verliefd op de CATRICE Better than false lashes mascara. Ik had nog wel een paar mascara's liggen, maar geen één is er zo fijn als die van CATRICE. Daarom besloot ik hem maar gewoon opnieuw te kopen. Echt een aanrader als je een fijne budgetmascara zoekt, want hij kost maar €4,59!

Overig: €34,99
Ik ben nog steeds super blij met mijn iPhone en erg verrast over hoe lang de accu meegaat. Toch ben ik vaak genoeg op plekken waar ik mijn telefoon niet kan opladen en wilde ik al heel lang een powerbank hebben.
Deze vond ik bij de MediaMarkt voor €9,99. Ik heb hem afgelopen weekend voor het eerst gebruikt en ik vind hem super fijn!

Verder kocht ik nog twee bosjes bloemen bij de Boni. Het was alweer zolang geleden dat ik een bos verse bloemen in mijn kamer had staan! En nu was er ook nog een speciale aanbieding: 2 bossen voor €5. Koopje!

Op Opwekking kocht ik een boek voor mezelf: Vereenvoudig je leven van Bill Hybels (€20). Het boek is speciaal voor mensen die altijd "druk" zijn in hun hoofd en meer rust willen creëren. Dat klonk echt als iets voor mij. Ik ben heel benieuwd!

Cadeautjes: €21,50
Op Opwekking kocht ik twee boeken die ik binnenkort cadeau geef aan twee mensen. De boeken waren samen €21,50 en ik hoop dat ze er heel blij mee zijn! :)

TOTAAL: €166,80

Voor m'n idee heb ik nog best veel gedaan afgelopen week en had ik het idee dat ik ook best wat geld had uitgegeven. Veel boodschappen, een volle tank en cadeautjes... maar uiteindelijk valt het nog best mee! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

8 opmerkingen:

  1. Haha, leuk! :) Ik tank altijd bij de Firezone aan de Klaphekweg. Daar zitten twee tankstations naast elkaar en de Firezone is vaak nog nét iets goedkoper dan het eerste tankstation.
    Op donderdag kun je het goedkoopst tanken bij het tankstation op de Molenstraat, ik weet alleen even niet welk tankstation dat precies is.

    Succes! :) Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is idd het nadeel van op jezelf wonen. Geen kippenbouillon met beschuitjes :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alleen wonen kost geld he hahahah, maar vind alsnog dat je het goed hebt gedaan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb altijd het idee dat het wel meevalt als je alle kleine bedragen ziet. Totdat je van één week bij elkaar op telt en dan een bedrag van 3 cijfers hebt. "Hoe heb ik dat voor elkaar gekregen?" Denk ik dan altijd haha! Wel heel goed om het zo op een rijtje te zetten. Doe je het aan het eind van de maand weer in zo'n overzichtje? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, inderdaad hè? Alles bij elkaar is het toch een flink bedrag. En ja, dat ben ik zeker van plan! :) Liefs, Nicole

      Verwijderen
  5. Geweldig hoe je alles zo kan bijhouden, en die blazer is zeker een score! :) XOXO

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supertoevallig: ik heb nog met Vereenvoudig je leven in mijn handen gestaan tijdens Opwekking, maar uiteindelijk toch geen boek gekocht. Wil je laten weten hoe 'ie is als je hem uit hebt? :)

    BeantwoordenVerwijderen