NIEUWE TREND OP INTERNET?

Er schijnt een nieuwe trend op het internet te zijn...

Ik was afgelopen zaterdag op een feestje waar ik bijna niemand kende. Mijn vriendinnen daarentegen schenen  iedereen te kennen. "Die jongen daar, met die Noorse trui en dat lange haar. Dat is Ian. Vriend van Robin. Hij zit op ijshockey, maar hij heeft al een vriendin."
"Oh ja," zegt vriendin nummer twee. "Maar dat meisje met dat donkere haar en die huge ass die er naast staat, dat is niet zijn vriendin. Volgens mij is dat Roos, die werkt bij de Albert Heijn."
Ik was werkelijk verbaasd hoe mijn vriendinnen iedereen op het feestje leken te kennen. Voor zover ik weet gaan zij met precies dezelfde mensen om als ik. We zitten op dezelfde school, sporten in dezelfde sportschool en als we uit gaan zijn we altijd met hetzelfde groepje.
"Hoe kan het toch dat jullie iedereen kennen?" vroeg ik. Mijn vriendinnen keken me schaapachtig aan. "Kennen? We kennen ze helemaal niet, hoor." Even dacht ik dat ik de scène van zojuist gedroomd had, ze hadden toch echt de namen van de mensen opgenoemd, hun hobby's en complete privéleven?
"We kennen ze alleen van Facebook." Dat is dus de nieuwe trend. Op Facebook bij je vrienden doorklikken en doorklikken. Totdat je een Ian tegenkomt die op ijshockey zit en een Roos met een grote kont die bij de Albert Heijn werkt.
Ik moet zeggen dat ik het best een interessante trend vind. Zo leer je veel mensen "kennen", en kun je op feestjes heel interessant en populair overkomen. Misschien moet ik toch ook maar eens gaan doorklikken op Facebook, dan kan ik op het volgende feestje ook zeggen: "Hé, zie je die lichtgetinte jongen daar? Dat is David. Hij is Joods en zit op waterpolo. Maar ik ken hem niet hoor."

14 opmerkingen :

 1. Oh ja, ik word de laatste tijd ook wel eens aangesproken omdat mensen me schijnen te (her)kennen van Facebook. Erg vaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n trend maakt me een beetje nostalgisch, want back in the day deed iedereen hetzelfde maar dan met Hyves. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel raar ja. Heb ik nog niet meegemaakt gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk artikel!
  En zo gaat het laatste tijd inderdaad, en daar sta ik dan, met allemaal vraagtekens boven mijn hoofd. Oh well, als hun daar blij van worden.. ;)

  Liefs,
  Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha stiekem komt 't me best bekend voor!
  Maar niet zó extreem hoor (:
  Echt heel leuk geschreven trouwens!

  Liefs,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, dat komt best wel vaak voor ja! Ik heb niet eens facebook, lekker ouderwets.
  Liefs, Charlie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha het is schandalig maar ik doe het zelf ook. Beetje nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stiekem vind ik dat tijdverspilling. Ik verspil mijn tijd liever aan bloggen. Laat andere mensen maar lekker op facebook rondneuzen :) Ik vind facebook wel leuk hoor, maar alleen om zelf iets te plaatsen of om dingen van vrienden/bekenden te lezen, niet om onbekenden te checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha, leuk artikel! ik heb wel dat ik iedereen ken en heel veel mensen mij niet haha.
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt echt helemaal gelijk!
  Wauw, ik heb het al eens gezegd maar ik zeg het nog eens: jij schrijft echt zo leuk! Ik wou dat ik dat talent had! :D

  Liefs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, dit is, al durf ik het bijna niet toe te geven, echt herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wat een ontzettend leuk stukje :p! Erg herkenbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life ☞ De beste tips om meer met minder geld te doen!.