MIJN BAAS IS EEN BEETJE GEK

Ik werk in een Chinees restaurant met de ongelooflijk originele naam "De Chinese Muur" en mijn baas is een beetje gek.

Hij is Chinees, maar spreekt een aardig woordje Nederlands. Zijn stopwoord is: "ASÁÁÁ!" Dit moet met hoofdletters en nadruk op de "A" omdat hij het zo werkelijk uitspreekt. Hij zegt dit vaak als hij ergens van schrikt of verontwaardigd is. Twee jaar lang wist ik niet wat het betekende. Nu weet ik het wel. Het is het Chinese woord voor doodmaken. Als hij dus vraagt aan mij: "Kun je maandag werken?" en ik met "Nee." antwoordt, wil hij mij "ASÁÁÁ" - doodmaken.

Voor de rest zingt hij de hele dag onverstaanbare Chinese opera-liedjes, heeft hij een abonnement op de sportschool en een bierbuik (want hij is nog maar 2 keer geweest) en hij vindt het leuk om met mij te vechten. Ik ben volgens hem namelijk een sterke vrouw. Als er iets zwaars moet getild worden, roept hij niet de stoere, sterke jongen van de afwas. Nee, dan roept hij mij. Want ik ben een sterke vrouw.

Op mijn werk dragen we allemaal Chinese pakjes, die ook echt alleen maar voor Chinezen gemaakt zijn. Dat betekent dat ik er qua lengte wel in pas (ik ben 1 meter 60, en Chinezen ook) maar qua breedte niet (ik heb maat 38, en Chinezen maat 34.) Afgelopen vrijdag zat mijn pakje wel heel strak, en dat zei ik tegen mijn baas. Schijnbaar vond hij dat niet erg. "Is niet erg, dat is juist sexy. Zo krijgen we meer klanten."
Mijn baas is een beetje gek, maar wel lief. Want ik mag altijd gratis mini-loempia's eten.

Heb jij ook een baas die een beetje gek is?

14 opmerkingen :

 1. Haha leuk artikel!
  ik werk nog nIET :(
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha leuk artikel!
  ik werk nog nIET :(
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat schrijf je super leuk!
  leuk om te lezen haha, klantenlokkertje.

  xoxo Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat onwijs leuk om te lezen, ik werk zelf nog niet xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha lijkt me een grappige baas! Leuk geschreven :).
  De ketting plus andere sieraden ga ik verkopen via een webshop die binnenkort online komt :D! Als die online is, komt er zeker een post over op m'n blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk om te lezen!
  mooie blog heb je, ik volg je. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha wat heb je dat leuk geschreven!
  ik werk jammer genoeg nog niet, maar wil het wel heel graag.
  ik ga in maart een paar weekjes stage lopen en ik hoop daar een bijbaantje aan over te houden.
  zou wel heel leuk zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, wat leuk! Heel grappig dat je er pas na een lange tijd achterkomt wat die man nou de hele tijd roept! Ik heb gene baas, want ik werk nog niet, maar dat ga ik wel doen als ik mijn rijbewijs heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een aantal jaar geleden werkte ik bij een Chinees restaurant met ook zo´n originele naam. Leuke bazin ook, spoorde voor geen meter dat mens en was de hele dag bezig met geld.

  Nu werk ik wederom in een Chinees restaurant, baas/naam/geld-verhaal allemaal net zo origineel als ieder ander Chinees restaurant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, wat heb jij een grappige baas! En grappig dat hij jou roept voor de zware dingen! ;D

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life ☞ De beste tips om meer met minder geld te doen!.