DE MAN MET DE 3 HONDJES

Vooroordelen kloppen nooit, zegt men wel eens. Toch kan ik voor mijn idee mensen altijd aardig goed inschatten hoe ze zijn.
Zo woont er bij mij in de buurt de man met de 3 hondjes. De man met de 3 hondjes is nog in de dertig, maar hij is bijna veertig. Hij heeft donkerbruine, borstelige wenkbrauwen en heeft nog wat bruin haar op zijn hoofd maar is bijna kaal. En, hij heeft 3 hondjes. Elke dag laat hij braaf drie keer zijn hondjes uit en loopt dan langs mijn huis. Voor mij is het duidelijk dat de man met de 3 hondjes vrijgezel is. Welke man van in de dertig, bijna veertig, heeft nu 3 hondjes én een vrouw? Nee, die bestaan niet.
De arme man is dus vrijgezel en heel eenzaam. Hoe ik dat weet dat hij heel eenzaam is?
Hij heeft geen 1 hondje, ook geen 2, maar hij heeft er 3. Hoe meer hondjes iemand heeft, hoe eenzamer diegene is.
Nu ben ik vandaag toch wel een beetje geschrokken. Toen ik vanmiddag uit school kwam zag ik de man met de 3 hondjes weer, maar er was iets veranderd. Er liep namelijk een vrouw naast hem. En wat voor een vrouw: een vrouw met 2 hondjes. Daarna viel me nog wat op. De man met de 3 hondjes was namelijk niet langer meer de man met de 3 hondjes, maar de man met de 4 hondjes. Hij had een nieuw hondje. En hij had een nieuwe vrouw, met 2 hondjes. Wat zag hij er gelukkig uit! Totaal niet eenzaam.

Mijn vooroordelen kloppen dus niet. De hoeveelheid hondjes zegt niets over de eenzaamheid van een persoon, en al helemaal niet over de burgerlijke staat.

Hoe is dat bij jou? Kloppen jouw vooroordelen wel altijd?


5 opmerkingen :

 1. Leuk geschreven! Soms klopt het bij mij wel, maar echt lang niet altijd ;) Leuk voor die man trouwens :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha kijk maar uit wat je over hondjes schrijft voordat je, net als ik, allemaal boze reacties krijgt! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha ahw wat een leuk verhaal. Bij mij klopt het meestal wel haha, maar ik probeer eigenlijk altijd zo min mogelijk te oordelen hihi :)


  P.S. Er is een GIVEAWAY op:
  http://thefashionestate.blogspot.com/2012/01/giveaway-sunday.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nicole,
  Wat een leuk stukje :)
  Sorry dat ik nog steeds geen brief + kaart
  heb opgestuurd, er was wat tussengekomen...
  Ik heb nu vakantie, dus tijd genoeg hihi!

  Liefs, Ilham (ll)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kan jij leuk schrijven zeg!
  Die foto is trouwens superlief! :)

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life ☞ De beste tips om meer met minder geld te doen!.