SPORTIEF? JA DAAAG!

Ze schijnen echt te bestaan. Types die van sport houden en sportief zijn. Types die het leuk vinden om ’s ochtends voor dag en dauw op te staan en vervolgens tien kilometer de gaan rennen in het bos of over de hei. Vervolgens lees je dan op Facebook: “Zojuist heerlijk 10 km hardgelopen op de hei met Heidi.”Je snapt het al, ik ben niet zo’n type. Ik snap ook niet dat deze wezens bestaan.
In mijn hele leven heb ik precies 1 maand op turnen gezeten, waar ik met grote moeite een koprol kon en daar bleef het bij. Voor de rest heb ik nooit wat gedaan aan sport. Mijn motto was: Eten, niet sporten. (Ik hou namelijk van eten. Heel veel eten.)
Nu doe ik sinds vorig jaar september aan fitness. Ik houd bij in mijn agenda hoeveel dagen ik in de sportschool heb doorgebracht. Inmiddels zesentwintig. Zesentwintig dagen, elke avond anderhalf uur lang. Als ik voordat ik begon wist dat ik zesentwintig keer achter elkaar naar de sportschool zou gaan, had ik mezelf een schouderklopje gegeven en verwacht dat ik toch zeker een zeer goede conditie had opgebouwd. Want ja, daar doe ik het voor: een goede conditie. (en een strak afgetraind lijf natuurlijk.)

Helaas is de realiteit anders. De enige vooruitgang is dat ik niet meer hijgend boven aan de trap sta, nadat ik de treden op ben geklommen.

Voor de rest kom ik toch echt nog steeds niet verder dan anderhalve kilometer op de loopband in 10 minuten, waarvan ik de helft van de tijd loop. Dan heb je ongeveer 90 calorieën verbrand en ja, dat valt me vies tegen. Ook heb ik nog steeds een hangbuik en flubberbenen. Als ik anderhalf uur heb lopen ploeteren en ook nog mijn spieren heb getraind, ben ik zo’n 400 – 500 calorieën verder. Ter vergelijking, in 100 gram kroepoek zitten 541 calorieën. Ik zou me dus langer dan anderhalf uur uit de naad werken om vervolgens 100 gram kroepoek te mogen eten. Nou, amehoela.

Toch ga ik door, want ik hoop ooit op een dag een goede conditie te krijgen. Dat ik het langer dan 10 minuten op de loopband volhoud. Dat ik ’s ochtends om half zeven op sta om “heerlijk 10 km hard te lopen op de hei met Heidi.” Als ik dat doel ooit nog eens bereik… Wauw.Ben jij sportief? Of heb je er ook een hekel aan?

7 opmerkingen :

 1. omg, helemaal mee eens! ik ben totaal NIET sportief haha!
  Ik besteed mijn tijd liever ergens anders aan dan aan sport:)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed stuk, kan zo in een tijdschrift!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind sporten wel erg leuk enzo, maar om in me eentje te gaan hardlopen ofzo vind ik verschrikkelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, ik doe ook nooit aan sport!
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je eenmaal begint met sporten, raak je vanzelf verslaafd aan sporten. Misschien moet je het eens proberen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat leuk geschreven. Ik vind sport wel heel leuk, maar stiekem alleen fitness, dansen en paardrijden. Turnen gaat nog, maar als ik het woord 'voetbal' hoor dan heb ik spontaan geen zin meer. iel.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben verslaafd aan sporten!
  raak alle stres kwijt hihi

  xx

  www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life ☞ De beste tips om meer met minder geld te doen!.