Photo Diary #146 | Op vakantie in Bulgarije (Varna & Sofia) - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #146 | Op vakantie in Bulgarije (Varna & Sofia)



Bereid je voor op een Photo Diary met héél veel foto's! Afgelopen week ging ik samen met mijn zusje op vakantie naar Bulgarije. Eerst vlogen we naar Varna, waar we drie dagen zijn geweest en vervolgens vlogen we naar de hoofdstad Sofia waar we nog drieënhalve dag vakantie hebben gevierd. We hebben heerlijk weer gehad, heel veel gelopen, prachtige dingen gezien en vooral heel veel lekkere dingen gegeten...


Op zondag vliegen we rond 15.00u vanaf Eindhoven naar Varna. Wat dat betreft hebben we erg geboft met de vliegtijden, want we hoeven geen één keer megavroeg ons bed uit.


En een paar uurtjes later kunnen we nog nét genieten van de mooie zonsondergang op het strand van Varna. We verblijven in een heel schattig appartementje dat we via Airbnb hebben geboekt en op slechts twee minuten loopafstand van het strand ligt.


De volgende dag slapen we lekker uit en daarna gaan we de stad in om Varna te verkennen. We wisten van tevoren niet echt wat we ervan moesten verwachten, maar Varna heeft me echt verrast. Op elke hoek zie je van deze vrolijke gekleurde huisjes, zo leuk! Ik snap niet waarom we in Nederland alleen maar van die saaie, grijze gebouwen hebben.


Het is 21 graden, maar het voelt veel warmer aan. Na een wandeling door de stad, ploffen we op één van de terrasjes in de zon voor koffie en een sapje.


's Middags lunchen we op één van de allermooiste plekjes waar ik ooit ben geweest. The Sea Terrace is een restaurant aan de boulevard waarvan het terras zich letterlijk een aantal meter boven de zee bevindt. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de zee en een stuk van de stad. Je zou verwachten dat je de hoofdprijs betaalt voor het eten, maar dat valt enorm mee. We betalen hier ongeveer €6 per persoon voor lunch en een drankje.


Het is nog volop lente in Varna: de bloesem in de bomen bloeit nog volop en in elk park vind je van deze prachtige tulpen. Het valt me sowieso op dat er in Varna erg veel aandacht wordt besteed aan de parken en straten: het is overal heel erg schoon en netjes en overal zie je mooie bloemen.


's Middags lopen we door het megagrote stadspark van Varna dat denk ik éénderde van de stad beslaat. Hier is ook een kleine dierentuin, waar je voor het hilarische bedrag van €0,75 naar binnen mag. Ook deze dierentuin is weer heel mooi opgezet: alle verblijven zijn netjes onderhouden en je ziet veel groen en bloemen.


Oeps... die zon brandt toch wat harder dan ik doorhad. En dan had ik ook nog eens korte mouwen aan... Het gevolg? De rest van de week heb ik met witte schouders en rode armen rondgelopen, haha! Gelukkig is het inmiddels al aardig bijgetrokken.


De dag sluiten we natuurlijk af met een ijsje. Op bijna elke hoek van elke straat vind je wel een Italiaanse ijssalon. Je krijgt een enorm grote hoorn én grote bolletjes en je betaalt hier volgens mij nog geen €2 voor.


's Avonds eten we burgers bij Happy, een typische Bulgaarse keten. We kunnen nog even op het terras zitten, maar 's avonds koelt het wel heel snel af.


Omdat het onverwachts zulk lekker weer is, besluiten we de volgende dag naar het strand te gaan. Ben ik even blij dat ik last minute mijn bikini in mijn koffer had gepropt! We gaan naar een strandbar aan de Boulevard: Makalali Beach, echt een aanrader! Je hebt hier heerlijke banken en strandstoeltjes waar je gewoon gratis op kunt liggen. Drinken kun je zelf bij de bar halen, dus je hebt ook geen last van obers die je om het kwartier komen vragen of je wat wilt drinken.


Halverwege de middag lopen we nog wat verder de boulevard op om een plekje te zoeken om te lunchen. Ook al kunnen we prima koken in het Airbnb-appartement, uit eten gaan is zo goedkoop, dat we uiteindelijk geen één keer hebben gekookt.



's Avonds eten we bij een typisch Bulgaars restaurant in onze straat. Gezien het interieur en de aankleding, lijkt wel alsof de tijd hier honderd jaar heeft stilgestaan. We bestellen hier verschillende gerechten van de barbecue, wat je heel veel ziet in Bulgarije.


Nu het mooi weer is, profiteren we daar nog maar even van! De volgende ochtend gaan we weer naar Makalali Beach waar we de hele dag op een strandstoeltje genieten van de zon.


Tussen de middag kiezen we weer een restaurantje op de boulevard uit om te eten. Er is geen Engels menu en zoals je ziet kun je van het Bulgaarse alfabet echt niets zinnigs maken, dus kiezen we op goed geluk op basis van de plaatjes onze lunch.


's Avonds is het alweer onze laatste avond in Varna. We halen onze koffers op in het appartement en dineren bij La Bocca, waar we een megalekkere risotto eten. De bus naar het vliegveld stopt tegenover dit restaurant, dus zodra we ons eten ophebben, kunnen we direct in de bus stappen.



Om 22.00u 's avonds vliegen we naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De vlucht duurt slechts 35 minuten en is daarmee officieel de kortste vlucht die ik ooit heb gemaakt. Het gaat dan ook allemaal heel snel en soepel en voor middernacht staan we in onze nieuwe Airbnb. We worden bij het vliegveld opgehaald door de eigenaar van de Airbnb, super fijn.
Het is het mooiste Airbnb appartement waar ik ooit verbleef. De eigenaar vertelt dat hij het appartement begin dit jaar heeft gekocht en heeft laten inrichten door een interieur stylist. Nou, dat kun je zien! Hoe tof zijn deze tegeltjes op de vloer, bijvoorbeeld?


De volgende ochtend slapen we uit en gaan we ontbijten bij The Rainbow Factory, een ontbijt&lunchtentje dat door meerdere mensen werd aangeraden die ook in Sofia zijn geweest. Hier eten we een typisch Bulgaars ontbijt. Wat de naam van dit gerecht is, weet ik nog steeds niet, maar het is mega lekker. Het is gefrituurd deeg en dit kun je eten met witte kaas of jam.


En ook Sofia is weer super mooi! We besluiten op donderdagochtend de Free Walking Tour te doen. Drie keer per dag kun je verzamelen bij The Palace of Justice waar je je direct aan kunt sluiten bij de twee uur durende wandeltour door Sofia. We hebben een super leuke gids die ons alle mooie plekjes van Sofia laat zien. Aan het einde van de tour is het wel gebruikelijk om een fooitje te geven, maar dat vind ik dan ook niet meer dan normaal.



Uuuhm, jongens... waar is die blauwe lucht en dat zonnetje? Om drie uur begint het ineens keihard te regenen en te onweren.



En als je dan een etalage ziet met zoveel lekkers, dan kun je niet anders dan daar naar binnen gaan om te schuilen, toch? ;-)


Gelukkig klaart het aan het eind van de middag op en komen we helemaal droog thuis. 's Avonds gaan we uit eten en trek ik mijn nieuwe zomerjurkje aan. Deze heb ik gekocht bij Zeeman voor €8, hilarisch toch?


De volgende dag wordt ook weer regen voorspelt, dus staat er een dagje shoppen op de planning. We drinken eerst koffie in het centrum van Sofia en gaan daarna de hoofdstraat in waar wat leuke winkels zijn.


Daarna gaan we nog naar een groot overdekt winkelcentrum. Bij de H&M spot ik dit super leuke rode jasje die we allebei helemaal geweldig vinden (en hij kost maar €20!)


We lunchen bij Social Cafe, Bar & Kitchen in de hoofdstraat van Sofia wat ik het leukste restaurantje van Sofia vind dat we hebben bezocht. De inrichting is heel tof en er is een groot terras waar je zowel overdekt als in het zonnetje kunt zitten. Ik neem de quinoasalade met spinazie, gojiberries, boekweitpopcorn (?) en bonen. Mega lekker, deze ga ik thuis zeker nog een keer namaken.


De dierentuin in Sofia schijnt wat spectaculairder te zijn dan die in Varna en dus gaan we op zaterdagochtend naar de dierentuin. Je kunt hier heel makkelijk met de metro en bus komen, de bus stopt letterlijk voor de ingang. De entree is hier €2 (weer belachelijk goedkoop!) Het is een enorm grote dierentuin, maar wel heel erg oud en vervallen. De verblijven voor veel dieren zijn klein en ik vind dat dan toch altijd lastig om te zien.


Als tussendoortje nemen we deze minidonuts die vers voor je gemaakt worden, super lekker!


Sofia is omringd door bergen, als je goed kijkt, zie je zelfs de sneeuw nog op de bergtoppen liggen.


Op de terugweg komen we toevallig langs een heel groot winkelcentrum met onder andere Bershka, Pull & Bear en Stradivarius. Daar moeten we natuurlijk even binnen kijken! Bij Stradivarius koop ik dit super leuke zomerse broekje voor maar €10. Ik wil nu nog een mooie gele top erop, dan ben ik helemaal klaar voor de zomer! ;-)


Ons laatste avondje in Sofia en dus ons laatste avondje in Bulgarije. We lopen naar het park aan het einde van de hoofdstraat waar allemaal mooie fonteinen zijn.


Daarna gaan we uit eten in de hoofdstraat waar we nog één keer burgers eten. Altijd goed!

Gisteravond zijn we weer geland in Nederland. De terugvlucht was nogal bijzonder. We zaten allemaal al aan boord, maar hebben in Sofia nog lang stilgestaan omdat er ineens iemand van boord was gegaan. De crew vertrouwde het niet, politie erbij, de koffers moesten uit de bagageruimte gehaald worden en iedereen moest opstaan van de stoelen. Ik denk dat ze bang waren dat de passagier die van boord was gegaan een koffer met explosief had achtergelaten. Gelukkig is het allemaal goedgekomen en zijn we - iets later dan gepland - weer veilig geland op Nederlandse bodem. Vandaag ben ik nog lekker vrij en morgen ga ik weer aan het werk!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

  1. Ziet er super chill uit <3 heerlijk dat weer & jullie blije hoofden :) Welkom terug in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke foto's allemaal! Super gezellig dat je met je zusje op vakantie ging. En oooh, al dat heerlijke eten! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoveel lekker eten, en wat een gezellige vakantie! Ik krijg spontaan zin in burgers. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem7.5.18

    Oh ik heb echt precies hetzeflde shortje gekocht! Bij de mango hebben ze nu hele leuke basic topjes, heb daar eentje in het geel gekocht haha!

    BeantwoordenVerwijderen