Photo Diary #130 | Een lang weekend in Wenen! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #130 | Een lang weekend in Wenen!




Aan het brainstormen met huisgenootje Annemijn! Annemijn werkt net als ik bij een marketingbureau en we werken nu aan een nieuwe marketingwebsite die we binnenkort willen lanceren.


Op woensdag is mijn eerste, officiële dag van mijn vakantie, heerlijk! Ik sta 's ochtends vroeg op om een rondje te hardlopen. En dat is geen straf, met die mooie herfstachtige natuur!


De rest van de dag is het heerlijk weer. Samen met huisgenootje Annemijn drinken we koffie bij De Fazant in Veenendaal, waar we zonder jas op het terras kunnen zitten.


Ken je dat? Je hebt nieuwe kleding nodig en zoekt al weken in het centrum naar leuke kledingstukken maar je vindt he-le-maal niets. Dat overkwam mij ook. Ik waagde nog één poging om te shoppen in Veenendaal en ineens vond ik binnen twee uur tijd zeven kledingstukken. Mijn favoriet is denk ik het donkerblauwe bomberjack van Esprit (in de sale voor maar €40!) die je links onderin op de foto ziet.


Als ik thuiskom, ligt er een leuk pakketje van Lucardi op me te wachten. Hierbij alvast een sneak peek van de items die ik heb gekregen, binnenkort meer op mijn blog!


Na het eten plof ik op de bank en zie ik dat het nieuwe seizoen van My Crazy Ex Girlfriend op Netflix komt, yes! Ik kijk direct de eerste aflevering.



Tijd om mijn koffer in te pakken! Op donderdag vlieg ik namelijk naar Wenen, om daar na een jaar mijn vriendinnen weer te zien die ik heb ontmoet tijdens mijn studietijd in Istanbul in 2015.


Op donderdagochtend ga ik met de trein naar Schiphol. Samen met vriendin Rianne vlieg ik naar Wenen. Ik heb Rianne ook al lang niet meer gezien, dus de twee uur durende vlucht vliegt voorbij. Genoeg om bij te kletsen!


In het centrum van Wenen staat onze Duitse vriendin Sarah ons al op te wachten. Zo leuk om elkaar weer te zien! We eten 's avonds wat in de stad en bewonderen alle prachtige gebouwen.


Onze jaarlijkse reünie bestaat meestal uit heel veel lopen, eten, drinken en kletsen. We proberen dan ook zoveel mogelijk restaurantjes en café's te bezoeken.


De volgende ochtend ga ik met Rianne de stad in. Wenen is niet een mega grote stad, alle hotspots kun je prima lopend bewonderen. We lopen die dag ruim 13 kilometer en kijken onze ogen uit in deze prachtige stad.


We drinken koffie en eten bonbons in een typisch Wenens koffiehuis.


's Middags zien we Sarah en haar vriend weer voor een lunch bij Ulrich in het 7e district. Net als de rest van die buurt, is dit een super hip restaurantje met heerlijk eten (ook veel vegan!) Ik eet deze couscoussalade met pompoen, vijgen en dadels die zo lekker is, dat ik hem deze week ook zelf ga proberen te maken.


's Avonds laat komen ook Aimee uit Duitsland en Céline uit België aan in Wenen. Eindelijk weer met z'n vijven!


We lopen weer een flink stuk door de stad en lunchen bij een heel tof Aziatisch tentje. Ik neem deze heerlijke curry met kip en heel veel groenten.


Na een ochtend vol regen breekt 's middags zelfs de zon door. Een goed excuus om een wijntje te drinken op het terras bij café Erich


Als je wel eens in Wenen bent geweest, ken je ze misschien wel: de Mozartkugeln. Het zijn fantastisch lekkere chocoladebonbons met marsepein van binnen. Natuurlijk neem ik twee zakjes mee zodat ik thuis ook nog kan nagenieten :-)


Als echte vleesliefhebber kun je Wenen natuurlijk niet verlaten zonder een Wiener schnitzel te hebben gegeten. We gaan 's avonds naar café/restaurant Krah Krah waar ik een mega grote schnitzel eet en we daarna nog tot half 12 zitten te kletsen.


Met de metro weer terug naar ons appartement!


Zondag is alweer onze laatste dag in Wenen! We ontbijten bij Café Prückel in het centrum van Wenen. Echt een aanrader als je ooit in Wenen bent. Ik heb nog nooit zo'n bijzondere hotspot gezien, het interieur is geheel in jaren '50 / jaren '60 stijl, heel tof!


Ook moeten we natuurlijk de bekende Weense Kaiserschmarrn proberen: pannenkoekjes met rozijnen en suiker. Hmmm!


En ach ja, als je dan toch al met geld aan het smijten bent, dan kun je ook nog wel lekker decadent prosecco bestellen om half 12 's ochtends. Schijnt heel normaal te zijn in Wenen, ik heb er geen problemen mee! ;-)


Rond 2 uur is het weer tijd om richting het vliegveld te gaan. Het weekend is voorbij gevlogen! Gelukkig staat de reünie voor volgend jaar al gepland, dit keer - waarschijnlijk - in Malta waar de ouders van Aimee wonen.

Vandaag en morgen ben ik nog lekker vrij en daar ga ik natuurlijk optimaal van genieten! Op woensdag moet ik weer werken en dit weekend speel ik gitaar in de band van de kerk, waar ik weer super veel zin in heb!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

  1. Wauw, wat ziet Wenen er een mooie stad uit, zo'n mooie gebouwen! Jammer genoeg nog nooit geweest! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er allemaal heel erg gezellig uit. Lekker veel eten ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk, zonder jas op het terras zitten. Dat is voor mij alweer eventjes geleden haha! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er gezellig uit. En wat een leuk initiatief om jaarlijks af te spreken met zo'n groepje in het buitenland.. Ik wou dat ik ook zulke vriendinnen had..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een superleuk weekje!

    BeantwoordenVerwijderen