Roomtour! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Roomtour!



Hoe lang hebben jullie hier op gewacht...? :-) Vandaag is het eindelijk zover! Nu ik ruim twee en halve maand in mijn nieuwe kamer woon, is het wat mij betreft de hoogste tijd om jullie een kijkje te geven in mijn woon- en slaapkamer in één. Maak jullie klaar voorrrr... de roomtour!

Over mijn kamer
Mijn kamer is 21 vierkante meter en bevindt zich in een appartementencomplex boven een aantal garageboxen. De badkamer en keuken deel ik met drie huisgenoten die net als ik ook werken.
Mijn kamer is lang en smal (3 meter breed, 7 meter lang), waardoor ik echt twee verschillende hoekjes in mijn kamer heb. Een slaapgedeelte en een woongedeelte.

Voor deze kamer betaal ik €350 per maand inclusief gas, water, licht, internet e.d. Een stuk goedkoper dan dat ik zelf een compleet appartement zou huren. In mijn kamer van 21 vierkante meter heb ik ruimte genoeg en bovendien is het ook wel gezellig om niet helemaal alleen te wonen.


Slaapgedeelte
Dit is het hoekje wat ik het minst leuk vind in mijn kamer, dus laten we daar maar meteen mee beginnen. Dan hebben we het ergste direct gehad ;-)
Als je binnenkomt, is links mijn slaapgedeelte. Zoals je ziet, slaap ik op dit moment op twee matrassen op de grond. Niet omdat ik dat zo leuk of fijn vind, maar omdat mijn vorige bed zó erg kraakte, dat ik heb besloten hem te slopen. Een beetje voorbarig, omdat ik nog geen nieuw bed had gevonden. Zo is het dus gekomen dat ik nu al een aantal weken op twee matrassen op de grond slaap. Maar eerlijk is eerlijk, alles beter dan dat krakende bed.

Ik ben van plan om op Marktplaats op zoek te gaan naar een mooi bed, dus ik hoop dat ik snel wat vind. Het kastje links is mijn make-upkastje. Ik kocht hem voor €12,50 bij de kringloop. De spiegel die boven het kastje hangt komt van de Xenos en kost €19,99. Verder hangt boven mijn bed een slinger die ik ooit uit de Flow knipte, het plankje boven mijn bed is van de Karwei, net als het lampje boven mijn bed.
Met het draadmandtafeltje ben ik nog steeds súperblij! Ik kocht hem voor €23 bij de Karwei en ik vind hem zó tof!


Werkplek/bureau
Oké, vergeet mijn slaapgedeelte maar snel, nu gaan we naar het écht leuke gedeelte van mijn kamer. Links van de deur vind je mijn slaapgedeelte en aan de rechterkant mijn werkplek. O This is where the magic happens: hier worden alle blogjes voor The Budget Life geproduceerd! Het bureau zelf is een witte tafel die ik bij OTTO kocht (€129,99). De tafel is licht wit geschilderd, waardoor je de structuur van het hout er nog goed doorheen ziet.

De muur met kaarten en foto's is één van mijn lievelingsdingen van mijn kamer. Ik vul hem steeds aan met nieuwe plaatjes en foto's en ik hoop dat deze muur over een paar maanden helemaal vol hangt met mooie plaatjes!

De bureaulamp is een echte eyecatcher uit mijn kamer. Ook deze kocht ik bij OTTO en stond ook al in de kamer van mijn ouders. Deze wilde ik sowieso meenemen naar mijn nieuwe kamer! Het blauwe mandje is van HEMA (€6), net als het to-do-whiteboard (€4). Het witte kastje kocht ik in de sale bij Leen Bakker. Normaal kostte hij bijna €100, nu mocht ik hem voor €40 mee naar huis nemen!

Op het kastje staan twee waxinelichtjes van de Kwantum (€2,95 per stuk). De vaas kocht ik in de sale bij de Kwantum en ook de groene takken zijn van de Kwantum (€4 per stuk)

Oh, en voor degenen die het interessant vinden: mijn gitaar is van het merk Aria. Een vrij onbekend merk, maar wel een héle mooie gitaar waar ik met regelmaat op speel.


Zithoek
Tegen dezelfde muur als mijn bureau, vind je ook mijn bank. Ik heb lang getwijfeld om deze te kopen, omdat ik bang was dat hij er te cheap uit zou zien. Toen ik hem ophaalde, was ik blij verrast, want hij zag er véél mooier uit dan ik steeds dacht! Een goede keus dus om deze bank te kopen.

Ik heb hem al een aantal maanden geleden gekocht bij de Leen Bakker. Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij heb ik er rond de €240 voor betaald. Echt niet duur voor een bank! Het is een 2,5-zits dus met een beetje geprop kun je er prima met z'n drieën op zitten.
De grijze stoel kocht ik ook bij Leen Bakker. Eigenlijk is het een eetkamerstoel met wieltjes, maar de wieltjes heb ik er mooi afgelaten en nu dient hij als luie stoel in mijn kamer. Volgens mij kostte hij €90. Het kleine bijzettafeltje dat ernaast staat is komt ook Leen Bakker en was €12,50 in de sale. Het is een enorm wankel ding en het blad krijgt snel krassen, maar ach, voor dat geld... ;-)

De salontafel is toch wel het pronkstuk van mijn kamer. Deze heb ik namelijk via Marktplaats op de kop getikt voor €20! Het is bijna een antiek meubelstuk, want de vorige eigenaren hebben hem ook ooit tweedehands gekocht en helemaal zelf opgeknapt.

De kussentjes komen van IKEA, eBay en Leen Bakker. De prijzen variëren van €2 tot €12!



Eettafel
Mijn eettafel vind je tegenover het zitgedeelte. Het lijkt misschien een beetje overdreven, twee tafels in één kamer, maar ik vind het toch wel fijn om een los bureau met groot beeldscherm te hebben én een losse eettafel. Deze tafel is van IKEA en wilde ik heel graag kopen, maar was helaas uitverkocht. En dat was maar goed ook, want een paar dagen later vond ik deze tafel voor €25 via Marktplaats en hij was nog zo goed als nieuw!

De fruitmand is van de Action en de onderzetter van IKEA. De plant (die er steeds doder uit gaat zien, wat doe ik mijn planten toch aan...?) kreeg ik van een vriendinnetje.


Ik ben super blij met de twee plankjes die ik boven mijn eettafel heb opgehangen. Dit zorgt ervoor dat mijn kamer er direct een stuk minder wit en saai uit ziet. De planken heb ik trouwens gekocht bij de Karwei. Ik weet niet meer wat ze kostten, maar ze zijn 1 meter lang.

Ik krijg enorm veel vragen over mijn turquoise broodtrommel, maar helaas is het een vintage item en kan ik je dus niet vertellen dat je hem gewoon bij de Blokker of Xenos kunt kopen. Sorry ;-). De polaroidcamera is een Instax Mini (€50 via Marktplaats), het cactusje komt van IKEA (een set van drie voor €5), het lijstje komt van de kringloop en de print erin heb ik zelf gemaakt.
En jaaaa, ik heb eindelijk een stolp! Ik kocht deze bij Karwei (€6) en deed er zelf een lichtsnoer van de Action in met kleine lampjes eraan. Op de bovenste plank staan links twee potten van de kringloop, het mintgroene mandje is van de Action, de weegschaal is van Bloomingville en was belachelijk duur (€60) maar ik vind hem ZO COOL!

Het plantje tot slot is van de Karwei en het potje komt van IKEA.


En dat was 'm: mijn roomtour! Over mijn woongedeelte, eettafel en werkplekje ben ik helemaal tevreden. Mijn slaapgedeelte heeft echt een make-over nodig, maar eigenlijk ben ik vrij inspiratieloos. Hoe zorg ik ervoor dat ik daar ook een gezellig hoekje van maak? Als je tips hebt, mooie inspiratiefoto's of ideeën, laat het weten in de comments!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn kamer vinden! Wat is jouw favoriete item uit mijn kamer?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

27 opmerkingen:

  1. Wat een leuke inrichting! Ziet er mooi uit en je hebt de ruimte goed benut!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke kamer! Je hebt er best veel in weten te zetten! Ik ben vooral fan van het zithoekje en de eettafel, die schappen daarboven staan zo gezellig. En het plantje bij je bureau vind ik ook erg leuk, ik wou dat we hier ook een Kwantum hadden! Ik ben trouwens wel benieuwd naar of je snel een bed vindt, succes daarmee :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk is je kamer! Ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt dat het een soort van uit twee delen bestaat :) En wat heb je al die plankjes leuk ingericht! Nu nog maar snel een bed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt een hele leuke kamer! Zo leuk ingericht, ruimte top benut en ooo het ziet er gewoon zo gezellig uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er echt leuk uit! Ik vind het eethoekje er heel gaaf uitzien, zo tof met dat plankje. Ehm bij je bed kan je misschien wat extra kussens en nog een leuke plaid erop leggen. Oh en als je nou boven je bed ook een soort fotomuur maakt (met polaroids misschien?). Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt echt een hele toffe kamer, vind ik! Vooral het hoekje met je bureau ziet er leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aah jij hebt een leuke kamer! Krijg er gelijk inspiratie voor voor in mijn eigen (toekomstige) kamer! Wat betreft je bed.. Ik denk dat het al heel veel verschil maakt als je een mooi bedframe oid zou hebben. En anders misschien een plankje met foto's aaan de muur hangen? Of lampjes? Wat me trouwens opviel is dat je helemaal geen tv ofzo hebt. Mis je die niet? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. super leuk ingericht :D lekker strak!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Love it! Wat een heerlijke inrichting <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een kleine, maar ontzettend gezellige knusse kamer :) En idd, ik zag ook nergens een tv hihi. Ik zou niet zonder kunnen.. Je hebt het ontzettend gezellig ingericht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, jullie hebben allebei goed gezien dat ik geen TV heb! We hebben hier in huis geen TV-aansluiting (mijn andere huisgenoten kijken nooit TV) en om heel eerlijk te zijn, kijk ik ook nooit "live" TV. Als ik iets wil kijken, kijk ik het wel terug via internet. Dus ik mis het echt niet!

      Liefs, Nicole

      Verwijderen
  11. Ziet er super leuk uit Nicole! Heel rustig door al het wit en door alle rustige kleuren (en af en toe mint) past het ook allemaal goed bij elkaar! Ik kan me wel voorstellen dat je een los bureau en eettafel wilde, dan kun je het toch een soort van splitsen. En hoef je niet op te ruimen waar je mee bezig bent als je wilt gaan eten, dat probleem had ik heel vaak toen ik op kamers woonde ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er een heel mooie, gezellige, lichte kamer uit! Heb je knus ingericht! :) De foto's boven je bureau vind ik heel leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind de salontafel super leuk!
    Wat een heerlijke kamer heb je. Tip: op Facebook zitten "koopjeshoeken/ vriendendiensten" naar woonplaats ingericht. Daar bieden ze nog wel eens gratis bedden aan. Of voor een klein prijsje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jeetje wat heb je een prachtige kamer. Enne.. dat kastje van €12,50 van de kringloop is echt een mega goede deal geweest zeg. Wauw! Wat een prachtig leuk kastje.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk, het ziet er erg gezellig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je hebt je kamer echt zo mooi en stijlvol ingedeeld! Ziet er heel erg goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Groot gelijk dat je twee aparte tafels hebt. Mijn eettafel is tegelijkertijd mijn bureau en dat is niet altijd handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super leuk, je hebt het echt top ingericht.

    Heb zelf ook een tijd op kamers gewoond (na de breuk met mn ex) en ook in een huis met alleen maar werkende. Toevallig was dat ook 21 m2. Ik heb er toen inderdaad ook echt een slaap en woon + werk hoek van kunnen maken, dat vond ik zelf ook erg belangrijk!

    Echt leuk! En denk inderdaad dat als je een "normaal" bed dat het al een ander beeld heeft, wellicht op die muur ook nog een plankje, of een leuke canvas foto van jou en je vriend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ah wauw, wat een leuke en gezellige kamer! Ik vind 2 tafeltjes ook heel handig, dat heb ik ook bij mijn ouders. Niet op mijn eigen kamer eigenlijk, haha. Daar heb ik 1 lange tafel, dat werkt ook fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een fijne plek! Het ziet er gezellig maar toch ruim uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lilian25.5.16

    erg leuk je kamer!
    ik denk dat een kleed op de grond het geheel ook een stuk knusser laat zijn. als je dan sochtends uit je bed stapt heb je niet gelijk koude voeten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hello Everybody,

    Below are the most recommended BITCOIN exchanges (BUY/SELL):
    Coinbase: $1 min. trade
    CoinMama

    Earn free BITCOINS with the best Bitcoin faucet rotator:
    IACBit.org Faucet Rotator

    BeantwoordenVerwijderen