Last Week's Budget #33 | Boodschappen doen voor de hele week: makkelijk én kostenbesparend - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #33 | Boodschappen doen voor de hele week: makkelijk én kostenbesparend



Eindelijk: na al die dure weken, heb ik deze week weer eens een héél goedkoop weekje gehad. En dat vindt mijn portemonnee stiekem toch wel heel erg fijn! In mijn wekelijkse rubriek Last Week's Budget deel ik mijn uitgaven van afgelopen week met jullie. Ik laat zien wat ik heb uitgegeven en hoe ik heb bespaard op mijn aankopen. Benieuwd naar mijn uitgaven van afgelopen week? Lees dan snel verder!

Boodschappen: €39,81
Op maandagochtend doe ik (zoals altijd) boodschappen bij de Albert Heijn voor mijn lunch die week. Omdat ik na mijn werk 's avonds meteen weg moet, haal ik ook een maaltijdsalade met pasta, kip, paprika en yoghurtdressing. Het is mijn favoriete maaltijdsalade en ook nog eens de goedkoopste (€3). Verder koop ik wat broodbeleg, crackers, een verse smoothie (met 35% korting) en een pot appelstroop. Die laatste kon je gratis uitproberen via de Scoupy app. Je betaalt gewoon voor het product bij de kassa en krijgt het geld daarna op je rekening teruggestort. Ik ben normaal helemaal niet zo'n fan van appelstroop, maar deze appelkaneelversie vind ik super lekker! In totaal ben ik € 13,28 kwijt maar krijg ik €1,23 terug van de appelstroop.

Op dinsdag rijd ik na mijn werk even snel langs de Aldi omdat ik nog twee ingrediënten mis voor mijn avondeten, maar ik ben vergeten wat ik ook alweer precies kocht. Het enige dat ik nog weet, is dat ik €1,58 betaalde.
Op vrijdag doe ik alvast boodschappen voor de rest van de week bij de Albert Heijn. Ik merk dat als ik een boodschappenlijstje maak met boodschappen voor de hele week, je echt goedkoper uit bent. Bovendien is het handig en makkelijk, omdat ik dan 's avonds na mijn werk niet meer boodschappen hoef te doen.
Vaak eet ik twee dagen hetzelfde, of vries ik wat in. Nu kocht ik bijvoorbeeld een kilo kip voor en vries ik de helft in. Ook kocht ik vijf speklapjes voor €2,75, waarvan ik er twee deze week eet en de rest gewoon in kan vriezen. Verder nog wat leuke budgetkoopjes:

     ▶ 5 bananen voor €0,99
     ▶ 1,5 kilo Granny Smith appels voor €2,49
     ▶ Kruidenroomkaas voor €0,65 (bijna 4x zo goedkoop als die van Boursin!)

Op vrijdag ben ik in totaal €26,76 kwijt aan boodschappen voor de hele week (brood, beleg, fruit en avondeten)

Op zaterdag ben ik in Den Bosch omdat ik op familieweekend ben met de familie van Tim. Bij de HEMA haal ik mijn gratis zakje paaseitjes op die je kreeg na het spelen van het paaseitjesspel. En ik koop een pakje kauwgum voor €1 die verrassend lekker is!

Mijn avondeten voor deze week?

Zondag + dinsdag
Een mix van broccoli met prei, gebakken aardappeltjes en een speklapje.

Maandag
Eens in de maand hebben we op mijn werk na werktijd pizzasessie. We bestellen dan pizza bij Domino's terwijl we vergaderen. Ik hoef dus voor maandagavond geen eten te verzinnen, handig!

Woensdag + Vrijdag
Volkoren pasta met kruidencrèmesaus en spinazie (recept via de website van Albert Heijn)

Donderdag
Op donderdag komt Tim eten en we gaan Chinese mie met ketjap-sesam kip, ui en sperzieboontjes eten.

Kringloop: €14,50
Jaaa, op woensdag ben ik eindelijk weer eens naar de kringloop geweest! Dat was alweer héél erg lang geleden. Samen met mijn moeder snuffel ik een uur lang tussen alle leuke tweedehands spulletjes. Uiteindelijk koop ik twee schriften met ruitjes voor mijn kalligrafie (€0,20), twee waxinelichthoudertjes (samen €0,80), wat knutselspullen (samen voor €1) en last but not least een héél tof ladenkastje voor op mijn kamer die maar €12,50 kostte!


Koffie & thee: €9,25 
Samen met Tim's familie hebben we op zaterdagochtend een stadswandeling in Den Bosch. Super leuk, maar het is enorm koud buiten! Daarom duiken we na anderhalf uur het eerste cafeetje binnen dat we tegenkomen waar we koffie en verse muntthee drinken én natuurlijk een Bossche Bol eten. Ik trakteer en we zijn €9,25 kwijt.

Benzine & parkeren: €50,99
De laatste tijd rijd ik heel erg weinig (bijna alleen maar naar mijn werk), waardoor ik ook helemaal niet vaak meer hoef te tanken. Mij hoor je niet klagen, want daardoor bespaar ik enorm! Maar nu gaf mijn dashboard toch écht aan dat mijn tank leeg was, dus moest ik weer tanken. De benzine wordt helaas alweer wat duurder en dit keer betaalde ik €1,41,9 per liter.
Op zaterdag zijn we in Den Bosch en betaal ik de parkeerkosten. Dat is even een duur grapje, zo midden in het centrum. Je betaalt daar namelijk €3 per uur, belachelijk veel. In totaal ben ik €12 kwijt voor vier uurtjes parkeren. Slik.

Totaal: €114,55

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

  1. Dat moet je me toch eens leren ;) trakteren met koffie/thee én een Bossche bol en maar €9.25 kwijt zijn! Chilll. Is de horeca in Den Bosch zo goedkoop of is het een geheime budgethotspot :D? Ik at er ooit een bol bij de Cholate Factory. Die was ook heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Valt goed mee deze week. Goed gedaan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Woehoe, inderdaad een budget week. Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zo crappy dat de benzine weer omhoog gaat >.<

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaaaa, balen is dat he, van de benzine. Ik zat laatst te overwegen of ik niet een jerrycan wilde kopen om die als reserve te vullen nu het nog zo cheap is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, dat bedenk ik me dus ook áltijd! Hoe handig als je gewoon inderdaad een 30 liter tank hebt die je gewoon bij kunt vullen en je kunt bewaren in je garage :D

      Verwijderen
  6. Ik heb meteen de Scoupy app maar even gedownload! Klinkt ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh ik word helemaal gek van die benzine en parkeren, super duur

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk dat ik mijn weekelijkse uitgave eens ga bijhouden. Want ik denk steeds valt wel wat mee, maar als ik zie hoe jij redelijk budget doet, dan zal het niet helemaal meevallen gok ik.

    Liefs Agneta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik lees al heel lang je blogs en vind ze echt super! Leuk tips, maar ook gewoon hele leuke blogs. Leuk om ook eens te zien wat een ander uitgeeft in een week. Ik woon nog niet op mezelf, maar ben dit wel van plan om te gaan doen zeer binnenkort, daarom is het heel fijn om te lezen waar je qua kosten rekening mee moet houden! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De benzineprijs gaat alle kanten op en het verschilt enorm per pomp zag ik. Ik tankte afgelopen week bij TinQ voor 1,34 p/l, maar hier op de hoek was het inderdaad ook 1.41. Gekkenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen