DIY: kerstcadeautjes inpakken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

DIY: kerstcadeautjes inpakken




Dit jaar vier ik voor het eerst kerst met cadeautjes! Voorheen vierde ik altijd Sinterklaas met mijn familie maar dit jaar ben ik een échte bofkont: ik vier namelijk Sinterklaas én Kerst. Sinterklaas met mijn eigen familie en Kerst met de familie van mijn vriend. Ik ben gelovig, dus met Kerst vier ik altijd waar het echt om draait: de geboorte van Jezus. Ook dit jaar ga ik gewoon naar de kerk en gedenk ik de geboorte van Jezus maar vier ik dit jaar ook kerst met cadeautjes. Ik heb al een aantal cadeautjes gescoord én op Pinterest inspiratie opgedaan voor het inpakken van kerstcadeautjes. (tip: zoek eens onder "gift wrapping", je vindt daar de leukste dingen!

Omdat ik graag wilde laten zien hoe ik al mijn kerstcadeautjes heb ingepakt zodat jullie er ook nog inspiratie uit op kunnen doen voor de kerst, heb ik al mijn Sinterklaascadeautjes in kerststijl ingepakt, haha! Zo kon ik de DIY nog voor kerst online zetten. Vandaag is het zover: ik laat zien hoe ik mijn cadeautjes heb ingepakt en ik hoop dat jij er ook inspiratie uit kunt halen voor je eigen kerstcadeautjes!



Ik heb héél veel verschillende spullen gebruikt voor het inpakken van mijn kerstcadeautjes. Ik ben dan ook een aantal verschillende winkels en webshops langs geweest en natuurlijk had ik ook nog genoeg spulletjes in huis. Voor alle nieuwe dingen die ik heb aangeschaft was ik nog minder dan €10 kwijt, het is dus een echte budget DIY!

Het inpakpapier heb ik bij verschillende winkels gekocht. Het craftpapier met hartjes (€0,69) en het bruine craftpapier (€0,49) kocht ik bij Xenos. Het groene craftpapier is van de Action (€0,49) en de twee rode rolletjes inpakpapier kocht ik vorig jaar bij de webshop DaWanda.




De bruine cadeauzakjes (officieel zakjes om geld in te stoppen, but who cares?!) kocht ik bij de Action (€0,49 voor twee zakjes). De bruine enveloppen in A5 formaat zijn verkrijgbaar bij de HEMA (15 stuks voor €2,50). Omdat ik geen goed craft karton kon vinden, heb ik deze in stukjes geknipt om te gebruiken als label.

De witte papieren onderzettertjes kocht ik vorig jaar bij de Action en de zilveren sterretjes die je kunt rijgen, kocht ik ook bij Dawanda. De labels op de onderste foto (wit met gouden streepjes en wit met gouden stippen) zijn verkrijgbaar bij de Action: 10 stuks voor €0,69.


Ook bij de kringloop ben ik erg goed geslaagd! Ik was op zoek naar allerlei soorten kerstversieringen en kerstballen en goedkoper dan bij de kringloop, ga je het niet vinden. Ik nam een doosje vol met de leukste kerstdingetjes mee voor maar €2!




Ook washitape en touw mag niet ontbreken. De washitapes koop je in diverse webshops of bijvoorbeeld bij de Action, Xenos of HEMA. Het bruine touw was super cheap en heel erg leuk: 2 bolletjes voor €0,49 bij de Action. Het rood-witte gestreepte bakkerstouw is typisch voor de kerst en verkrijgbaar op de markt of online bij diverse webshops.




Stempels geven echt een leuke touch aan je kerstcadeautje. Deze stempels kocht ik ooit bij HEMA, een doosje vol voor maar €3!


Ook dit zag ik voorbij komen op Pinterest: een bruin kartonnetje en daarop met witte stift geschreven. Zo tof! Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het oefenen met moderne kalligrafie en aangezien zoveel van jullie vroegen of ik eens wilde laten zien hoe ik dat doe, ga ik daar binnenkort een artikel aan wijden!


Deze kerstboom kreeg ik bij een kerstpakketje en ik wilde hem graag in één van mijn kerstcadeautjes verwerken. Uiteindelijk heb ik het rood-witte bakkerstouw om het cadeau en de kerstboom heen gewikkeld. Ziet er leuk uit, toch?

Voor een overdosis aan inspiratie, zie je hieronder mijn ingepakte kerstcadeautjes:











En voilá: dit waren al mijn kerstcadeautjes (stiekem dus Sinterklaascadeautjes). 20 stuks maar liefst! Het was een heel werk om alles in te pakken (in totaal ben ik er meer dan 3 uur mee bezig geweest) maar het was wel ontzettend leuk om te doen! Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan uit mijn artikel en dat je nu weet waar je leuke inpakspulletjes kunt kopen. Ik wens je veel plezier (en succes!) met het inpakken van jouw cadeautjes!

Vier jij dit jaar kerst met cadeautjes? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

  1. Wauw! Ziet er heel chique uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je je best gedaan! Supermooi is het geworden. Ook leuk dat je elk cadeautje een beetje anders hebt gedaan :) Ik vier normaal Kerst zonder cadeautjes, en Nieuwjaar met (I know, omgekeerd haha!) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geinig hoor! Zelf sloof ik mij niet echt uit met inpakken, wèl met de naamkaartjes voor ons familie Kerst-diner :)
    Liefs, Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om te zien dat je zoveel liefde en tijd hebt gestoken bij het inpakken van de cadeautjes! Het is toch ook zoveel leuker om op deze manier een cadeautje te ontvangen? Ik vind het ook heel leuk om cadeautjes extra mooi in te pakken met lintjes en naam kaartjes, zodat ze vervolgens mooi onder de kerstboom kunnen pronken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben echt he-le-maal niet goed in cadeautjes inpakken, het ziet er nooit mooi uit bij mij. Ik wil dit toch eens proberen, want dit ziet er mega schattig uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een werk heb je er van gemaakt! Ontzettend leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt zo super leuk! Ik kan hier uren naar kijken!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, zo mooi gedaan dit! Waar je heb trouwens je witte pen vandaan? Ik ben trouwens ontzettend benieuwd naar je artikeltje over hoe jij kalligrafie aanpakt etc. Want het ziet er allemaal zo perfect uit op je pakjes en labeltjes. Fijne kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De witte pen heb ik van mijn moeder geleend, het is een witte gelpen van alweer een aantal jaren oud. Maar ik denk dat je deze prima bij de HEMA kunt kopen of een hobbywinkel!

      Verwijderen
  9. Ahw, wat heb je het allemaal leuk ingepakt, zeg! Ik krijg nu helemaal zin om zelf aan de slag te gaan, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet dit er leuk uit! Ik kom zelf nooit verder dan een simpel strikje er rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ohhh dit ziet er zo cute uit

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anoniem15.12.15

    Super leuke ideetjes. Ik ben dit jaar echt van plan beter m'n best te doen op het inpakken van de cadeautjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ziet het er mooi uit, echt super leuk gedaan! Ik kan me inderdaad voorstellen dat je er lang mee bezig bent geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk, wat leuk! Mooi ingepakte cadeautjes zou je bijna niet willen uitpakken hahaha. Enne, over kalligrafie zou ik wel meer willen weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leeeeeeuk, dit breng me zeker wel op ideetjes. gaaf. xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ilonka de Jong23.12.15

    Hoi, ik had het wel is eerder gelezen dacht ik dat jij ook christelijk bent. Ik ben zelf ook christelijk en heb dus ook nog nooit kerst met cadeautjes gevierd. kerst vind ik altijd de mooiste tijd in de kerk. Vooral die liedjes en de vele mensen die meezingen. Mijn kerk is helaas alleen wel een grijze kerk, gemiddelde leeftijd ligt rond de 65. Het sparren met andere leeftijdsgenoten mis ik ook echt wel in mijn kerk! Naar wat voor kerk ga jij?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw wat heb je er een leuke cadeautjes van gemaakt! Zal wel een feestje zijn geweest om ze uit te pakken voor deze mensen :)

    BeantwoordenVerwijderen