Mijn ultieme budget lifehacks #5 | Een weekendje weg voor minder dan €50 p.p. - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn ultieme budget lifehacks #5 | Een weekendje weg voor minder dan €50 p.p.



In de vaste rubriek "Mijn ultieme budget lifehacks" deel ik één van mijn geniale budgettips met jullie. Zo vertelde ik je hoe het kan dat ik een gratis zorgverzekering heb, hoeveel je kunt besparen als je alleen maar budgetmerken koopt in de supermarkt en hoe je goedkoop een auto aanschaft en onderhoudt.

Deze week is het tijd voor een vakantiegerelateerde budget lifehack. Als er iets is waar ik graag geld aan geef (oeps) dan is het vakanties en uit eten. Stiekem houd ik wel een beetje van een bourgondische levensstijl en daarvoor hoef je echt geen vette bankrekening te hebben. Ik zie het als een uitdaging om een weekendje weg of een etentje zo goedkoop mogelijk te fixen. Mijn zusje had vorige week herfstvakantie en ik kon mijn laatste vrije dagen van mijn stageperiode nog opmaken. Je snapt het al: die moesten besteed worden aan een mini-vakantie. Zo gezegd, zo gedaan! Mijn zusje en ik gingen op vakantie. Uiteindelijk zijn we drie dagen weggeweest voor minder dan €50 per persoon, inclusief twee overnachtingen in een hotel, vervoer én eten en drinken. Hoe we dat gedaan hebben? Lees snel verder!



Onze zoektocht begon een maandje geleden op VakantieVeilingen.nl. Op een loze zondagmiddag waren mijn zusje en ik aan het rondklikken en kwamen ineens een hotelovernachting tegen in het Noord-Hollandse Bergen. Kijk, dat zag er leuk uit! We kwamen er al snel achter dat er elke vijf minuten een nieuwe veiling van dit hotel online kwam. Genoeg gelegenheid om dus eerst te kijken wat er precies werd geboden op deze dubbele hotelovernachting. Zo zagen we dat de eerste veiling er voor €37 uit ging, de tweede voor €32 en de derde voor €35. Toen was het onze beurt! We wilden de hotelovernachting natuurlijk zo goedkoop mogelijk scoren en hadden nu een richtlijn van wat het ongeveer zou gaan kosten. Twee keer zaten we er nét naast, maar de derde keer was het raak: de dubbele hotelovernachting in Bergen was van ons, voor het luttele bedrag van €32,-.

Boeken via VakantieVeilingen
Mijn eerste tip voor een budget vakantie: kijk eens op VakantieVeilingen! Dagelijks komen hier hotelovernachtingen online, zowel in Nederland als in België en Duitsland, maar ook verder weg. Let er wel op dat er vaak een addertje onder het gras zit. Er komt vaak nog toeristenbelasting bij en soms ben je verplicht een ontbijt à €15 per persoon bij te boeken. Pas dus goed op dat je straks niet alsnog heel veel betaalt.

Van mijn ouders kregen we beide €10 zakgeld mee, altijd leuk! :-)

Geen servicekosten betalen
Bovenop het bedrag van jouw gewonnen veiling, betaal je ook €5 extra servicekosten aan VakantieVeilingen.nl. Echter is er bijna altijd wel een code te vinden die jou korting geeft op je gewonnen veiling. Zo kreeg je in september maar liefst €10 korting en hoefde je in oktober geen servicekosten te betalen. Google gewoon eens op "actiecode VakantieVeilingen.nl" en je komt er ongetwijfeld één tegen. Deze kun je invoeren op het moment dat je gaat betalen.

Student? Gratis OV!
Ik knijp mezelf nog even in m'n handjes dat ik nog een klein maandje student ben. Dan moet ik voorgoed afscheid nemen van mijn gratis OV en betekent dat dus ook dat gratis tripjes in Nederland er niet meer in zitten. Nu kan ik er nog even van genieten en ook mijn zusje heeft een studenten OV, wat betekent dat we 0 euro aan vervoer hebben betaald. Niets, nada, noppes! Wij hebben beide week OV, dus hebben we er expres voor gekozen om van maandag t/m woensdag te gaan.

Als je niet gezegend bent met een studenten OV, zijn er altijd wel treinkaartjes met korting te vinden. Winkels zoals Blokker, Kruidvat en AH bieden regelmatig treinkaartjes aan voor weinig geld. Ook heeft de NS soms leuke aanbiedingen, zoals afgelopen maand een gratis meereiskaartje.


Eten & drinken
Wij hebben er expres voor gekozen om geen ontbijt bij de overnachting te boeken. Oké, hotelontbijtjes zijn leuk, maar in dit geval betaalden we €9,50 per persoon. Voor dat geld kun je zelf een heleboel andere lekkere dingen in de supermarkt halen. We hadden van thuis al een mes meegenomen, zodat je in de hotelkamer gewoon je eigen brood kunt smeren.

Je eigen lunchpakketje meenemen scheelt ook ontzettend in de kosten. Koop wat broodjes bij de supermarkt, neem zakjes mee en je kunt elke dag gewoon je eigen brood smeren en dit meenemen.

Beide avonden hebben we ook super goedkoop gegeten. De eerste avond aten we friet en snacks bij de snackbar (€4,30 p.p.) en de tweede avond gingen we "uit eten" bij de V&D. Je kunt daar tussen 17.00u en 19.00u een maaltijd eten voor slechts €3,95. Je kunt kiezen uit een salade, friet met steak en spaghetti bolognese. Ik ging voor het laatste en voor dat geld krijg je echt een groot bord vol met spaghetti. Ik kon het niet eens op!

Ook wat betreft tussendoortjes hebben we het budget gehouden. Bij een vakantie hoort het natuurlijk wel een beetje om buiten de deur wat lekkers te eten. Zo hebben we taart gegeten bij de HEMA en wat gedronken (in totaal maar €4 per persoon) en op de laatste dag hebben we bij een ander tentje ook wat gedronken en gegeten (€5,85 per persoon). Zelfs inclusief deze uitgaven zijn we nog onder de €50 per persoon gebleven!

     • Hotel: €16
     • Toeristenbelasting: €4,00
     • Ontbijt: €3,30
     • Lunch: €5,20
     • Avondeten: €8,35
     • Snacks/tussendoortjes: €11,85

Totaal: €48,70

Wat zijn jouw ultieme tips voor een goedkope vakantie? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

  1. Poeh, wat knap dat je het onder de 50 euro redt om een heerlijk weekendje weg te gaan. Vakantieveilingen is een tijdje uit het zicht verloren, ga ik snel eens opkijken. Bedankt voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Briljant echt, haha Nicole ik ben jaloers op je studenten-OV. Ik ben alleen echt megagroot fan van ontbijbuffetten dus dat had ik waarschijnlijk niet over kunnen slaan ;) en stiekem hoort bij de bourgondische levensstijl geen eten uit de supermarkt hè, haha maar natuurlijk wel bij de budgetlevensstijl. Doe ik ook heel vaak. Superleuk artikel om te lezen! En je hebt me weer aan helpen herinneren dat ik echt eens moet gaan avondeten bij V&D voor minder dan €4. Vergeet het steeds terwijl er op 5 minuten van mijn huis een V&D zit. Ik heb zo'n idee als ik eenmaal de smaak te pakken heb, dat ik daar vaker ga eten dan nodig, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben het er helemaal mee eens; vakantieveilingen maar ook Groupon zijn de sites bij uitstek waar je deals kunt scoren, die je normaal niet in overweging had genomen! Zo zijn mijn vriend en ik meerdere keren naar leuke hotels geweest voor een klein prijsje. En anders een relatief klein prijsje; mocht je toch iets meer willen neerleggen en goed willen uitpakken, kun je vaak voor een lager bedrag dan normaal een suite boeken, bijvoorbeeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, super knap en inspirerend dat je zo een fijne mini vakantie hebt gehad voor zo een klein bedrag. Vooral op vakantieveiling.nl ga ik een keertje kijken, hopelijk heb ik dan ook zoveel geluk. Wat betreft eten vinden mijn vriend en ik het altijd heerlijk om uit lunchen/dineren te gaan, daar zijn we wel een klein beetje verwend in en gaat vaak ook het meeste geld in zitten. Maar zo een maaltijd bij de V&D lijkt mij ook wel heel leuk om eens te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. altijd handig dit soort artikels Nicole voor vele mensen heel erg handig! Ik heb nooit genoeg van mijn ov studenten pas genoten... ben altijd op de fiets naar mijn school geweest, nooit een keer denken van o laten we amsterdam gaan haha heel stom en nu heel veel spijt van! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoo wat kunnen jullie dat goedkoop zeg! Maar wat bizar dat het openbaar vervoer voor studenten gratis is, wauw! Hier kost het alsnog wel €6 voor een enkel ritje, dat is denk ik één van de goedkoopste formules. Wel chill dat je zelf je ontbijt hebt voorzien, scheelt veel geld inderdaad! Al denk ik niet dat ik een hotel zou kunnen doen zonder de uitgebreide hotelontbijtjes <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Interessant om iedere keer te lezen! Knap dat je het allemaal bijhoudt. Maar zo weinig geld is wel echt top!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Knap gedaan, met een beetje moeite hoeft een vakantie inderdaad niet duur te zijn. Ik mis alleen wel hoe jullie de dagen zelf hebben ingevuld. Bezoekjes aan bezienswaardigheden, etc. kosten doorgaans toch ook geld ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, wat goed gedaan. Ik denk niet dat ik het zou kunnen. Jullie vervoer scheelt natuurlijk enorm in de kostprijs :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een fijne tips! Heel erg knap dat je onder de 50,- bent gebleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. WOW dit is zo knap van je

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow dit zijn nog eens leuke weekendjes! onder de 50 euro! Moet ik ook eens proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik moet me echt eens meer verdiepen in vakantieveilingen. Nadeel is vaak alleen dat je een toeslag moet betalen voor het weekend en doordeweeks is voor ons geen optie. Een dag vrij nemen van je werk is technisch gezien natuurlijk ook weer een flink bedrag. En de vakantiedagen zijn helaas ook niet onbeperkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk om te lezen! In Nederland kun je best goed budget op vakantie :-). Heerlijk he studenten OV, ik ga er nog even flink van genieten :D

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel erg leuk, alleen volgens mij hoef je als Nederlander in Nederland helemaal geen toeristenbelasting te betalen?
    Ik mis mijn studenten OV ook, gelukkig heb ik wel een 40% kortingskaart voor daluren en dat scheelt al flink :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb je blog pas gisteren gevonden, dus een hoop terug te lezen en te lezen.
    Maar ik ben net zoals jou dol op vakanties.. En hoe goedkoper hoe beter, eigenlijk betaal ik er nooit de volle prijs voor!

    Heerlijk hoe jullie dit zo gedaan hebben voor relatief weinig geld! Ook op deze manier geeft het mij het ultieme vakantie gevoel!

    BeantwoordenVerwijderen