Tips | Zo schaf je goedkoop een iPhone aan - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips | Zo schaf je goedkoop een iPhone aan



Vroeger was ik anti-Apple. Ik wilde geen iPad, geen MacBook en al helemaal geen iPhone. Ik had een allergie ontwikkeld voor alles wat met Apple te maken heeft, omdat het in mijn ogen een stomme hype was. Als je namelijk één Apple-product had, betekende dat dat je direct al je gadgets moest vervangen door alles waar een "i" voor staat. Ik snapte er helemaal niets van.

Totdat ik op het HBO op een Mac ging werken. Mijn klasgenoten met handige mini iPads in de colleges zag. En voor het eerst een iPhone probeerde. Ik was verkocht. Sindsdien stond de iPhone hoog op mijn wishlist. Maar ja, een iPhone is een stuk duurder dan een gemiddeld Samsung of LG-toestelletje. Neem daarbij nog een abonnement en je bent een heuse investering verder.

Met uitzicht op mijn full time baan gunde ik het mezelf eindelijk: ik ging een iPhone kopen. Sinds een week of twee ben ik de trotse eigenaar van een iPhone 5C, die ik ook nog eens voor een heel fijn bedrag heb aangeschaft. Een aanslag op mijn bankrekening? Helemaal niet! Vandaag geef ik je tips voor het goedkoop aanschaffen van een iPhone en vergelijk ik verschillende abonnementen met elkaar. Na het lezen van dit artikel kun je eindelijk jezelf (of je ouders...) overtuigen dat jij die iPhone mag kopen.


Welke iPhone kies ik?
Laten we beginnen met de soorten iPhones die er zijn. Elk jaar komt Apple met een nieuwe iPhone. Vorig jaar werd de iPhone 6 gelanceerd en naar verwachting worden volgende week de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uitgebracht. Doordat iPhone haar software elke keer updatet, zijn niet alle versies van de iPhone meer bruikbaar. De iPhone 4S kun je nu bijvoorbeeld nog gebruiken, maar naar verwachting is deze begin volgend jaar door een nieuwe update niet meer bruikbaar. Je kunt dus het beste kijken naar de nieuwere uitvoeringen van de iPhone, namelijk de volgende (inclusief adviesprijzen volgens Tweakers):

     • iPhone 5 (16GB): €365
     • iPhone 5S (16GB): €545
     • iPhone 5C (8GB): €322
     • iPhone 6 (16GB): €624,99
     • iPhone 6 Plus (16GB): €690

Hier zie je al snel dat de iPhone 5C het goedkoopste model is. Het is een wat minder luxe uitvoering en deze heeft ook minder geheugen dan de andere iPhones. Je moet jezelf dus afvragen of je aan 8GB genoeg hebt en of je het design van de iPhone 5C mooi vindt. De iPhone 5C wordt vaak gezien als vrouwentelefoon, omdat hij in diverse kleuren (roze, blauw, geel, groen, wit) verkrijgbaar is. Ik vond de iPhone 5C een prima telefoon met een mooi design en ik verwachtte dat ik genoeg zou hebben aan 8GB. De keuze was snel gemaakt, ik ging voor de iPhone 5C! 


Los toestel of abonnement?
Oké, een iPhone los aanschaffen is een flinke investering. Je betaalt meer dan €300 voor de iPhone, terwijl je voor een basic Samsung smartphone de helft van dat bedrag neerlegt. Mijn Android telefoons begaven het altijd binnen een jaar en omdat Apple erom bekend staat een lange levensduur te hebben, was ik bereid deze keer een wat duurdere telefoon te kopen, in de hoop dat deze langer mee gaat.
Je kunt ervoor kiezen om een iPhone los te kopen met daarbij een losse simkaart met abonnement. Dit is alleen voordelig als je een klein abonnement neemt, met bijvoorbeeld 100 belminuten en 500MB internet. De beste optie die ik voor je heb gevonden, is dan de volgende:

• iPhone 5C: €322
• Ben Sim Only abonnement (100 belminuten, 200 MB  (+ 300 MB gratis): €7,50 per maand

Totaal bedrag: €502,-
(voor 2 jaar)

Toestel met abonnement
Wanneer je een groter abonnement wilt met meer belminuten, MB's en 4G, is het beter om een toestel in combinatie met een abonnement te kopen. Bij een klein abonnement betaal je vaak extra geld bij voor je iPhone en kun je beter kiezen voor een los toestel in combinatie met een los, goedkoop abonnement (bijvoorbeeld die van Ben).

Aan 500MB per maand en 100 belminuten heb ik niet genoeg. Ik bel regelmatig voor mijn werk en heb voor mijn werk en blog veel en vaak internet nodig. Vooraf heb ik bedacht wat ik nodig zou hebben aan internet en belminuten. Ik kwam tot de volgende conclusie:

• 2000 MB internet
• 300 belminuten


Welk abonnement is het goedkoopst?
Vanuit daar ging ik oriënteren bij verschillende mobiele providers. Wat zou het me in totaal (over een periode van 2 jaar) kosten wanneer ik een iPhone 5C zou aanschaffen in combinatie met een abonnement? Hieronder vind je een vergelijkingsoverzicht met de verschillende mobiele providers en de bijbehorende abonnementen:


Mobiele provider
Aantal belminuten
Aantal MB
Totaal bedrag (2 jaar)
Ben
300
2500 (+ 4G)
€852
T-Mobile
Onbeperkt (+ 120 in EU)
3000 (+ 3G)
€867,14
Vodafone
300
2000 (+ 4G)
€936
Telfort
300
2500 (+ 3G)
€994
Tele2
300
2000 (+ 4G)
€822
KPN
300
5000 (+ 4G)
€810


Wat een verschil als je deze mobiele providers met elkaar vergelijkt! De duurste is Telfort, daar betaal je €994 voor twee jaar, inclusief de iPhone 5C. KPN is de goedkoopste, daar betaal je €810 per jaar (en krijg je veel meer MB internet!). Een verschil van bijna €200 dus, wow!

Oké, duidelijk: KPN komt als goedkoopste uit de test. Mijn abonnement liep al ruim twee jaar bij Hi, wat nu is overgenomen door KPN. Ik ben altijd erg tevreden geweest over de service en toen ik er na een korte zoektocht ook achter kwam dat KPN de goedkoopste aanbieder was, ging ik naar de KPN-winkel om daar verder research te doen.

En wat blijkt? KPN heeft nog meer voordelen als je thuis ook gebruik maakt van internet en bellen van KPN. Nu weet ik dat heel veel huishoudens internet, TV en bellen van KPN hebben, dus denk ik ook dat dit voordeel voor veel van jullie geldt.

Als je thuis ook TV, internet en bellen van KNP hebt, ontvang je namelijk de volgende voordelen:
• Je aantal belminuten & MB's worden gratis verdubbeld
• Je ontvangt €5 korting per maand wanneer er op jouw adres nog meer personen met een KPN abonnement zijn. Die andere persoon ontvangt diezelfde korting. Vanaf 1 oktober 2015 ontvangt iedereen die thuis internet, TV en bellen van KPN heeft €5 korting per maand op zijn mobiele abonnement, ongeacht het aantal anderen dat een abonnement heeft.


Uiteindelijk heb ik dus een iPhone 5C aangeschaft met het volgende abonnement:

     • Witte iPhone 5C (Toestelprijs: €0,-)
     • 300 belminuten (gratis verdubbeld tot 600 belminuten)
     • 5GB internet (gratis verdubbeld tot 10GB internet)
     • €5 korting omdat wij thuis ook KPN hebben (vanaf 1 oktober)

In totaal betaal ik €27,50 per maand voor een gratis iPhone 5C & een abonnement met 600 belminuten en 10GB internet.

Totaal bedrag: €660
(voor 2 jaar)

Dit is absoluut de goedkoopste en meest complete optie die ik heb gevonden. Om een beeld te schetsen, hiervoor betaalde ik jaarlijks rond de €150 voor een smartphone (die na een jaar kapot ging) en had ik een abonnement van €15 per maand. Dat betekent dat ik per twee jaar ook €660 betaalde, voor veel minder internet en belminuten. Deze optie met iPhone is dus zelfs nog goedkoper! Bovendien heb ik nu lekker veel internet (wat ik nooit ga opmaken, wie maakt er nou 10GB op per maand?!) en dat voor een hele goede prijs.

Nóg meer korting!
Voor meer fijne Apple kortingen, heb ik weer een hele leuke kortingscodes in samenwerking met Kortingscode.nl voor jullie: bijvoorbeeld 5% korting op het gehele assortiment, 10% korting op iPhone en iPad accessoires of een gratis Apple Watch screenprotector. De MacManiack kortingscodes vind je hier!

Heb jij een iPhone? Zo ja, heb je deze los aangeschaft of in combinatie met een abonnement? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

29 opmerkingen:

  1. Wauw dat heb jij goed voor elkaar! Ik heb een jaartje geleden mijn iPhone 5C aangeschaft met onbeperkt bellen en smsen bij T-Mobile. Wel voor iets meer per maand.... hahaha. Maar ik hoefde niks bij te betalen voor het toestel. Ik heb wel problemen met het geheugen. Het is erg weinig :( De iPhone 6plus staat nu op mijn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig artikel! Zelf heb ik ook de i|Phone 5C (in het roze) en ben er erg blij mee. Wel heb ik regelmatig het probleem dat het geheugen dus voel zit (oeps!). Hopelijk heb jij daar wat minder last van. Verder vind ik het een erg fijne telefoon.

    Liefs, Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen hoe je dat doet. Ik doe dit zelf ook altijd uitzoeken. Een hele goede deal, zeker 10 GB

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Superleuk artikel Nicole! Voor mijn iPhone 6 Plus was het destijds (bijna een jaar geleden) voordeliger om 'm bij het abonnement van m'n vriend bij Vodafone te nemen :). Ben er nog steeds heel blij mee en vind het nog steeds een goede deal. Stiekem is Hi toch ook van KPN? Heel veel plezier met je nieuwe abonnement!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De iPhone 6 lijkt me ook heel mooi, maar de Plus vind ik zó groot! Slim om hem voordelig bij het abonnement van je vriend te nemen. Hi is inderdaad van KPN, maar het is nu samengegaan onder de naam KPN, dus Hi bestaat niet meer!

      Verwijderen
  5. Ik vind dat je het slim heb aangepakt op de opslagruimte van je telefoon na dan :x ik heb zelf een iPhone met 16gb gehad en wat was die snel vol. Nu heb ik de OnePlus One (goedkope telefoon met hele goede specs) met 64gb en heb nooit het probleem dat die vol zit.
    Je had trouwens even moeten wachten voordat je de telefoon nam ;) vandaag is dacht ik de aankondiging van het nieuwe toestel en daarna droppen vaak de prijzen van het oude toestel. Dan was je waarschijnlijk nog goedkoper uit geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb bijna geen apps op mijn telefoon staan en alle foto's sla ik op op mijn computer of op de cloud. Mijn geheugen is dus helemaal niet zo snel vol, gelukkig! :) Met 64GB heb je inderdaad nooit het probleem dat hij vol zit, haha! Het was inderdaad misschien wel slimmer geweest om nog even te wachten... een leer voor de volgende keer, maar ik heb nu al heel veel plezier gehad van mijn nieuwe iPhone!

      Verwijderen
  6. Nope; ik heb net 1.5 week de Samsung Galaxy S5. Ik vind ios niet fijn en ben trouw aan Samsung. Waar ik dus echt geen problemen mee heb. Ik heb zelf Hollandsnieuwe, hiervoor met mn S3 ook al. Goedkoop en werkt prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, wat een super artikel Nicole! Wat een heldere uitleg. Super handig van KPN, alleen hebben wij dat niet. Ik moet binnenkort ook op zoek naar een nieuw abonnement en misschien ook telefoon. Ik probeer het ook altijd goed uit te zoeken, zodat ik niet te duur uit ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb ook een iPhone, bijna 2 jaar geleden via marktplaats gekocht voor een hele mooie prijs. Als je daar goed zoekt dan vind je vaak ook nog hele mooie en heb je ook niet voor een hele hoge prijs nog een goede iPhone. Daarnaast heb ik een los abonnement. Ik heb een 16gb telefoon en ik merk dat hij snel vol, dus benieuwd hoe jij dat doet met 8gb

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauwie goeie deal. Eerst dacht ik: duur. Tot ik ging uitrekenen dat ik aan abonnement alleen al 180 per jaar kwijt ben, oeps :p

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb nog een Iphone 4 en die begint kuren te vertonen. Wil dus ook graag over naar de 5. Fijn artikel, daar kan ik wel wat mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goede deal idd, maar wel weinig GB . k heb nu een iphone 6

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb nog een 4S met 8GB en dat is echt veel te weinig voor mij. Ben ook abonnementen aan het vergelijken, want het is idd de goedkoopste optie. Tijd voor een Vlaamse vergelijking :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ah ik vind het altijd erg leuk om zulke dingen te lezen. Het scheelt inderdaad super veel of je coor de nieuwste gaat of niet. Echter vraag ik me af of je het met 8gb red. Ik heb 16 en die zit constant tegen t randje aan vol. De software alleen al neemt zoveel plek in! Dat is echt het enige minpunt van de Apple software..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben ook helemaal geen Iphone fan, maar wil over een jaartje toch gaan kijken of één van de nieuwste Iphones iets voor mij is!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw, knap werk! Ik ben al jaaaaren fan van Apple.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Interessant artikel! Dat is weer eens wat anders dan alleen een "ik kocht een IPhone artikel"! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuk geschreven artikel! Helaas heb ik echt net al een Iphone aangeschaft!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb een iPhone 4 die dus op de oude software draait die ik gekregen heb om te lenen van mijn vriend en nog nooit heb terug gegeven :p Hopelijk gaat mijn iPhone nog heel lang mee.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Anoniem9.9.15

    En je krijgt GRATIS Spotify Premium als je KPN compleet bent (dus als je ook thuis tv en internet en/of bellen hebt van KPN.
    Ik heb voor €0,99 per maand er 20G bij in de icloud, dat vond ik ook best ok qua prijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hihi, ik zoek het ook altijd tot de bodem uit qua prijzen. Handig artikel en ik denk dat heel veel hier wat aan hebben! Veel plezier met je nieuwe telefoon. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Daar heb je wel een heel mooi en super handig artikel voor gemaakt. Heel uitgebreid ook :) zelf heb ik een iPhone 6 en ven er super blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dat heb je heel slim aangepakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Slim gedaan, maar ik ben een beetje tegen abonnement met een gsm. Omdat je uiteindelijk toch meer betaald. Ik heb het anders aangepakt, ik heb eentje gekocht (3jaar geleden) tweedehands, maar wél met nog een garantiebewijs bij. Moest er iets aan zijn, dan kan ik hem nog steeds laten maken :) xoxo
    Helenslifestyleblog

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wauw, wat een verhaal! Ik heb zelf de 5s al best wel even en daar heb ik inderdaad flink wat meer voor betaald dan jij nu (ook omdat hij toen net uit was). Maar ik merk bij Apple gewoon ZO veel verschil in de verschillende versies, daarvoor had ik een 4S en als ik die nu gebruik merk ik echt dat hij een stuk langzamer is, en als er iets is waar ik me aan kan ergeren.. ;-) En daarom ga ik waarschijnlijk als ik straks een nieuwe neem toch voor de 6S. En ik heb aan 16GB echt te weinig merk ik, omdat ik heel veel apps gebruik, redelijk wat muziek erop heb staan en ook nog wat foto's. Dat wordt weer een hele investering haha, maar omdat hij zowat aan mijn hand vastgegroeid is vind ik het niet zo erg. Als ik weet dat iets het waard ga zijn geef ik gerust wat meer uit, dat bespaar ik wel weer op andere dingen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik vind het allemaal maar prijzig, iknhou het voorlopig nog wel op mijn simpele telefoontje met prepaid, werkt voor mij ook, ik hoef geen mobiel internet, zou niet weten wat ik ermee zou moeten.

    BeantwoordenVerwijderen