Last Week's Budget #6 | iPhone-hoesje, kleding shoppen & te dure drankjes - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #6 | iPhone-hoesje, kleding shoppen & te dure drankjes



Het is maandag en dus weer tijd voor een nieuwe Last Week's Budget: de wekelijkse rubriek waarin ik jullie laat zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven, hoe ik - misschien wel - schandalig met geld heb gesmeten óf juist heel erg heb bespaard. Ik vind het leuk om te zien hoe goed deze rubriek wordt ontvangen, het is elke week weer het best gelezen artikel van die week.

Vorige week gaf ik me de afgelopen actiepunten waar ik deze week aan ging werken:

     ⦁ Besparen op benzine
     ⦁ Make-up uitzoeken
     ⦁ Doordeweeks vrije avonden inplannen 

Benieuwd hoe ik deze week aan mijn actiepunten heb gewerkt en wat ik heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Maandag
Mijn nieuwe iPhone hoesje komt binnen en ik besefte me dat ik deze nog niet bij mijn eerdere kosten heb gerekend. Telefoonhoesjes koop ik altijd via eBay en deze kostte me slechts €1,20 - koopje!
's Avonds zoek ik mijn make-upcollectie uit zoals in mijn vorige doelen had geschreven. Veel dingen kan ik weggooien omdat ze niet meer goed zijn en een groot gedeelte stop ik in een doos om aan vriendinnen te geven.


Dinsdag
Elke dag neem ik braaf mijn broodtrommeltje met drie bruine boterhammen mee naar kantoor, maar afgelopen week was ik daar even helemaal klaar mee. Op dinsdag maakte ik met mijn collega Janet deze heerlijke salade met couscous, rucola, gegrilde kip, avocado, paprika, cashewnoten en komkommer. Echt ontzettend lekker, zonder twijfel mijn favoriete salade ever. Kosten? €4 per persoon.

Woensdag
Op woensdag is het mijn blogdagje. 's Ochtends opent de nieuwe Vero Moda in Ede en de eerste 50 bezoekers krijgen een goodiebag en bovendien krijgt elke klant 25% korting op zijn aankoopjes. Ik zorg dat ik vroeg voor de winkel sta en dat loont: ik krijg een goodiebag met daarin een heel tof vest en een ketting. Ook scoor ik een spijkerjasje (€22,50) en een mooi, rood T-shirt (€11,22).
Ik kijk nog even binnen bij wat andere winkels, maar ik weet me goed in te houden. Bravo!

Vrijdag
Met collega's even naar de Jumbo om daar wat snacks te halen, dat hoort er toch een beetje bij, zo op vrijdag op kantoor. Ik haal een salade met kip, pesto, paprika en ui, lekker! >>> €3,69 Na mijn werk ga ik bij een vriend eten. We halen even makkelijk een patatje bij de snackbar, ik neem een patatje oorlog en een kipcorn.

's Avonds spreek ik af met wat vrienden voor de verjaardag van een vriendin. We drinken wat op het Museumplein in Ede en ik geef een rondje. Ik laat me verleiden door de barman om een "geweldig nieuw biertje te proberen" wat echt belachelijk duur is, maar wel heel erg lekker.
Daarna komt Tim mij ophalen met de auto en rijden we naar Zetten. Omdat Tim toch die kant op moet, hoef ik zelf niet te rijden en dat scheelt weer in de benzinekosten!


Zaterdag
Een heel fijn dagje bij Tim: we zijn lekker lui en hangen op de bank, kijken Flikken Maastricht en spelen 's avonds Kolonisten met vrienden. Zo hebben we een heel erg gezellig dagje en het kost helemaal niks!

Zondag
's Ochtends naar de kerk en de rest van de dag breng ik door met familie. Met mijn zusje bak ik pepernoten en alle ingrediënten zijn nog in huis. Verder kletsen we gezellig bij en spelen we 's avonds een spelletje. Wederom een heel gezellig familiedagje zonder dat het één cent kost.

Totale uitgaven:
Kleding: €33,72
Eten & drinken: €12,50 + €3,69 + €4,75 + €4
Overige dingen: €1,20 (mobiel hoesje)

Actiepunten van vorige week
Ik heb afgelopen week goed aan mijn actiepunten gewerkt. Ik heb mijn make-upcollectie uitgezocht en weer wat fijne producten herontdekt. Ook heb ik deze week flink bespaard op benzine. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik heb deze week geen één euro uitgegeven aan benzine, doordat ik steeds met anderen mee kon rijden, veel heb gefietst en bij mij thuis af heb gesproken met vrienden. Dat betekent wel dat ik de komende weken weer wat vaker aan de beurt ben om te rijden, maar zo houd je het gelijk!

Verder heb ik een heel erg leuk weekend gehad met vrienden en familie en heeft me dat bijna niets gekost. Ik vind het een uitdaging om goedkope (of zelfs gratis!) alternatieven te zoeken waarmee je je vrije tijd kunt vullen. Zo houd je automatisch meer geld over om andere dingen te doen.

Wel vind ik dat ik veel heb uitgegeven aan drankjes, lunches en avondeten buiten de deur. Ik kan thuis gratis eten dus is het eigenlijk een overbodige luxe dat ik zomaar een salade koop of bij de snackbar ga eten in plaats van thuis. Meteen een actiepuntje om komende week aan te werken!

Actiepunten van volgende week:


Morgen ga ik voor mijn werk naar een evenement in Amsterdam. Verleidelijk om dan wat te kopen op het station, maar ik ga mijn best doen om gewoon zélf eten mee te nemen en netjes thuis te eten. Donderdag ga ik direct uit mijn werk naar een concert en móet ik dus wel buiten de deur eten, maar ik ga proberen dat zo goedkoop mogelijk te houden!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

14 opmerkingen:

  1. Zo interessant om dit te zien haha! Qua eten buiten de deur snap ik je kosten, die maak ik ook heel snel. Wel super chill dat je niks aan benzine hebt uitgegeven, dat is anders nog best wel een duur zaakje! Fijn dat je een goodiebag kreeg bij de opening van de Vero Moda! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke rubriek dit zo! Stiekem spoort mij dit aan om ook echt een kasboek bij te houden met wat ik in een week allemaal uitgeef, haha! Ik maak zoveel kosten aan 'even een broodje en wat te drinken halen' op de uni. Als ik dat nou gewoon van thuis meeneem?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt een leuke rubriek. Tof om te zien hoe je met je geld omgaat. Je wordt er op zon manier echt bewust van. Ik schrijf al m'n uitgaven op in een boekje. Dan schrik je soms ook wel van de eindbedragen joh

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed dat je alles opschrijft! Het kan nogal confronterend zijn ja, haha! Maar wel heel goed omdat je zo duidelijk inzicht krijgt in je uitgaven!

      Verwijderen
  4. Ik vind dat je het alsnog altijd super netjes doet hoor! Ik doe het je niet na, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik een eigen appartementje heb en de kosten sowieso niet te vergelijken zijn :). Af en toe wat geld uitgeven aan leuke dingen zoals buiten de deur eten en dure biertjes moet kunnen. Dat valt ook onder lief zijn voor jezelf ;). Alvast veel plezier bij het concert donderdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo leuk om steeds te lezen! Ik wil ook minder onnodig buiten de deur eten en drinken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het echt goed hoe je dit doet, ik ben veel te slecht met geld om er zo op te letten - maar ik heb dan ook niet heel veel uitgaven, dat scheelt gelukkig. Dat eten ziet er trouwens wel echt heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo leuk om te lezen! Je bent goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Blijf dit heel erg interessant vinden om te lezen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind elke dag lunchen met boterhammen het moeilijkste punt voor mezelf. Vanaf volgende maandag zit ik terug op de schoolbanken en dan is het moeilijk om niet elke dag een broodje te kopen in een van de vele resto's op de campus. Boterhammen zijn goedkoper, maar ik heb er precies nooit genoeg mee, dus daar probeer ik nu aan te werken :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echt een super leuke rubriek dit! Die salade ziet er heerlijk uit. Ik zou ook vaker een salade moeten eten als lunch op het werk in plaats van mijn boterhammen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind dit rubriek erg leuk en ook goed om te zien hoe iemand anders met zijn geld om gaat

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vind dit artikel ook altijd erg leuk om te lezen iedere week. Denk dat je zo andere zeker kunt inspireren :)

    BeantwoordenVerwijderen