Wat kost mijn haar in een jaar? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat kost mijn haar in een jaar?



Mijn haar is heilig. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar als mijn haar goed zit, dan is meteen mijn hele dag goed. Toen ik een jaar of 14 was ontdekte ik de stijltang, wat voor mij zo'n beetje de slechtste ontdekking van de afgelopen jaren was. Ik heb mijn haar bijna drie jaar lang elke dag gestijld en ik kan je vertellen: dat is heel héél erg slecht voor je haar. Op mijn achttiende moest ik ook noodgedwongen zo'n 20cm van mijn haar afknippen omdat het gewoon helemaal dood was. Nu laat ik de stijltang lekker links liggen en pak ik hem misschien nog twee keer per maand erbij.

Mijn haar is in ieder geval weer een stuk gezonder, maar écht mooi lang zal het nooit meer worden. Gelukkig vind ik de net iets kortere kapsels (haar op schouderlengte) het meest mooi bij mij staan.

Wekelijks besteed ik best wat aandacht aan mijn haar. Wassen met shampoo en conditioner, föhnen, allerlei wondermiddeltjes gebruiken zodat het nóg glanzender, volumineuzer of stijler is en niet te vergeten: ik verf mijn haar. Zoals je ziet een hele waslijst dus, maar wat kost mijn haar nu eigenlijk in een jaar? Daar was ik best benieuwd naar!


Als echte budget lover vind ik het ook zonde om veel geld aan mijn haar uit te geven, maar toch is het ook iets waar ik niet per se op bespaar. Zo vind ik het belangrijk om van bepaalde crèmes of sprays juist wat duurdere merken te kopen omdat daar meer werkende stoffen inzitten. Na mijn stijltang-avontuur wil ik nóóit meer dat mijn haar er zo slecht uit ziet, dus vind ik het belangrijk om het goed te verzorgen.

Oké, let's go. Wat geef ik uit aan mijn haar in een jaar?

Kapper
Ik ga ongeveer vijf keer per jaar naar de kapper. Officieel moet je volgens mij elke zes weken naar de kapper, maar dat vind ik onzin. Omdat mijn haar toch een middenlengte heeft, hoeft het niet per se elke zes weken in model geknipt te worden. Een vriendin van mij knipt mij altijd thuis, dat is een stuk goedkoper dan de kapper. Ik betaal €10 wanneer ze mij knipt. Dat betekent dat ik in een jaar €50 kwijt ben aan de kapper.


Haar verven
Vanaf mijn zestiende ben ik begonnen met het verven van mijn haar. Ik heb een tijd lang blonde highlights gehad waardoor mij haar héél blond (en heel lelijk) was. Daarna heb ik het zelfs nog een keer bijna zwart gehad, paarsachtig en roodbruin. Nu blijf ik dicht bij mijn eigen haarkleur, maar doordat ik het verf met een spoeling is het nét iets donkerder en zit er een rode gloed over mijn haar.

Ik gebruik voor het verven van mijn haar sindskort de Nectra Colour haarverf van Schwarzkopf. Deze gaat er na ongeveer 28 wasbeurten uit en is dus een semi-permanente kleuring. Ik verf mijn haar ongeveer één keer in de zes weken. Dat betekent dat ik op een jaarbasis ongeveer acht keer mijn haar verf. De Nectra Color haarverf is één van de goedkoopste A-merken haarverf (naast de huismerken haarverf van bijvoorbeeld Kruidvat of Etos). Ik heb laatst een flinke voorraad ingeslagen: twee verpakkingen voor €9. Dat betekent dus dat ik in een jaar €36 kwijt ben aan het verven van mijn haar. Wanneer je naar een professionele kapper gaat, ben je minstens het dubbele kwijt voor één verfbeurt.


Haar wassen
Voor mijn blog krijg ik regelmatig nieuwe shampoo's of conditioner opgestuurd om te testen. GUHL is één van die merken die ik heel erg fijn vind, maar qua prijs toch echt te duur om zelf te kopen. Meestal koop ik shampoo en conditioner van Andrélon in voordeelverpakkingen. Zo betaal je gemiddeld €2 per shampoo of conditioner. Laatst heb ik de shampoo en conditioner van Kruidvat huismerk gekocht (Moroccan Oil). Deze heb ik vorig jaar ook al eens geprobeerd en ik was er heel erg tevreden over. In zo'n fles zit maar liefst een halve liter dus daar doe je wel even mee. De shampoo kost slechts €1,39 per fles en voor de conditioner betaal je €1,59. Met zo'n grote verpakking doe ik ongeveer 2 maanden (ik was één keer in de 2/3 dagen mijn haar).

Dat betekent dat ik in een jaar €17,88 betaal aan shampoo en conditioner. Een masker gebruik ik maar héél af en toe, met één verpakking doe ik zeker een jaar. Ik gebruik op dit moment het Rijke Voeding masker van GUHL, die €6,99 kost. Aangezien ik daar een jaar mee doe, vind ik het niet erg om daar wat meer aan uit te geven.


Haarverzoringsproducten
Het liefst gebruik ik niet teveel onnodige haarverzoringsproducten. Het maakt mijn haar snel vet en bovendien kost het ook allemaal onnodig veel geld. Er zijn een aantal producten die ik wel echt een must vind om te gebruiken voor mijn haar.

- John Frieda Frizz Ease Nourishing Oil Elixer (€11,50)
- L'Oréal Elnett heat protection styling spray (€3,50, gekocht met 50% korting)
- Taft Keratine mousse (€2,20, gekocht in Istanbul)
- Kruidvat Volume drooshampoo (€1,99)


Haar tools
Een föhn en een stijltang gaan (als het goed is...) wel langer mee dan een jaar, maar ik reken ze er toch maar bij. Mijn föhn is een hele fijne van BaByliss die ik inmiddels alweer drie jaar heb. Destijds kocht ik hem in de sale voor €19,99. Dat betekent dat deze föhn me nog geen €7 per jaar heeft gekost tot nu toe. Daarnaast gebruik ik een paar keer per maand mijn stijltang om mijn haar te stijlen of te kurllen. Dit is er één van Remington, die me destijds €41,99 kostte. Deze heb ik alweer bijna 2 jaar, wat betekent dat deze me tot nu toe ongeveer €20 per jaar heeft gekost. Ik bespaar op het feit dat ik slechts één tool heb voor het krullen en stijlen voor mijn haar. Ideaal! Een uitgebreide review van deze stijl- en krultang vind je trouwens hier!

Daarnaast gebruik ik twee borstels: een föhnborstel die ik ooit gratis heb gekregen bij een perspakket en een mega cheape borstel van €1 die ik kocht bij de Action.


Totale bedrag: wat geef ik uit aan mijn haar in een jaar?
Dit zijn de totale kosten van alle producten, diensten en tools die ik inschakel om mijn haar te verzorgen:

          • Kapper: €50
          • Haar verven: €36
          • Haar wassen: €24,87
          • Haarverzoringsproducten: €19,19
          • Haar tools: €28

       Totaal: €158,06.  


Ik ben heel erg benieuwd naar wat JennieMarloes, Anne en Denise jaarlijks uitgeven aan hun haar. Bij deze tag ik hen! Voel je vooral vrij om deze tag over te nemen, ik ben ook heel nieuwsgierig naar jullie haarverhalen.

Disclaimer: Vergeet bij overname van deze tag niet te vermelden dat je deze van mijn blog hebt!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

  1. Poeh, dat vind ik toch nog een hele hoop! Je haar zit wel héél mooi, dat moet ik er even bij vermelden! Ik ga zelf ongeveer 1 keer per jaar naar de kapper, en qua styling producten gebruik ik niet zo heel veel. Dus ik denk dat het bij mij wel meevalt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind datje nog weinig aan je haar uitgeeft hoor, zo per jaar! Ik ga regelmatig naar de kapper, gelukkig wel een erg goedkope! Ik laat mijn haar altijd in twee kleuren verven, dan wassen en knippen en drogen. Bij een 'gewone' kapper ben je dan al snel 100 euro kwijt, ik betaal daar zo'n 50 euro voor en dat een paar keer per jaar. dus ik kom al ver over jouw budget heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg leuk idee! Ik ga hem misschien wel overnemen, eerst eens zien of ik alle prijzen bij elkaar weet te rapen, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig dat mensen zo'n verschillend bedrag 'over' hebben voor hun haar. Wat jij uitgeeft in een jaar, ben ik al in twee maanden kwijt! Elke twee maanden naar de kapper waar ik tussen de €70-100 kwijt ben, daarbij shampoo & conditioner, stylingsproducten. Poe..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke tag zeg: ik word gelijk enthousiast om hem over te nemen, ook al schaam ik mij denk ik wel een beetje voor mij uitgaven haha! Krullend haar is namelijk funest om te verzorgen dus ben je al snel aangewezen op kapper dus die bezoek ik ook wel geregeld haha. Leuk leuk leuk! X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik laat altijd alleen mijn puntjes knippen bij de kapper en dat vergeet ik ook nog weleens haha dus weet eigenlijk niet hoe vaak ik in een jaar ga. Daarnaast verf ik het heel soms maar dat doe ik dan zelf en dan koop ik een pak bij bazaar of action heel goedkoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke tag! Ik zet regelmatig high lights in mijn haar en knippen deed ik niet zo heel vaak, nu eigenlijk wel weer want ik wil het graag op één lengte proberen te houden. Verder gebruik ik zelf voor stijling graag andrelon en kwam shampoo is het echt verschillend haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke tag! Ik heb geen idee wat ik uitgeef in ieder geval niet zoveel. Maar als ik het verf, laat ik het doen, en dan is het wel duur. Maar op zich is verven geen must voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke tag! Zelf heb ik echt geen idee wat mijn haar in een jaar kost... Wel koop ik veel producten met korting, dus dat scheelt altijd wel.

    Liefs, Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een ontzettend leuk geschreven artikel! En de portretfoto's zijn erg mooi geworden!

    www.fleursophia.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Superleuke haartag. Alleen ben ik met de mijne heel snel klaar. 1 of 2 x per jaar ga ik naar de kapper haha. Heb inmiddels lekker lang haar (ooit geblunderd en een kort kapseltje laten knippen welke verschrikkelijk was, dus dat was eens en nooit meer. Voortaan altijd langer dan mijn schouderlengte gelaten) waar ik blij mee ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anoniem12.8.15

    Super leuk deze tag heel erg origineel. Ik gebruik amper haarproducten maar ik heb ze wel. Ik probeer elke 3 maanden mijn haar te knippen. Alleen heb ik enorm veel haar dus moet ik het eerder in model laten knippen wat bij jou haar minder nodig is. Ik denk dat ik ongeveer aan de €100 aangeef aan haarproducten en de kapper zit daarbij want ik heb een vriendin die mij knipt ook voor een tientje!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha, wat een ontzettend leuke tag! Die ga ik nog een keer doen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen