Photo Diary #21 | Studeren, verblijfsvergunning en shoppen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #21 | Studeren, verblijfsvergunning en shoppen


Woehhh, weer een week die voorbij is gevlogen! Inmiddels ben ik hier alweer ruim acht weken, bizar hè?
Volgende week beginnen mijn tentamens en dat betekent dat het voor héél even over is met de pret en dat de studieboeken open worden geslagen. Vanavond komen namelijk twee vrienden uit Nederland mij opzoeken en ik wil deze week ook leuke dingen met hen doen. Dat betekent dat ik mezelf dit weekend dus heb opgesloten in mijn kamer zodat ik kan studeren en mijn presentatie voor kan bereiden. Gelukkig was er ook nog tijd voor leuke dingen: ik ging uit eten, keek een voetbalwedstrijd en ging een middagje die hard shoppen! Kijk je mee naar mijn week?

Op zaterdag was het heel regenachtig en dus ging ik met mijn Duitse vriendin Aimee naar een cafeetje om daar Turks te leren. Niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel voordelig omdat we gratis thee kregen van de barman, omdat hij het zo leuk vond dat we Turks spraken.

Voor een blogartikel maakte ik deze heerlijke Crispy Chicken à la KFC. Het recept kun je hier terug vinden.

Zaterdagavond hadden we een heel leuk huisfeestje van een vriend van de universiteit en gingen we stappen in Taksim. Het was een beetje laat geworden en de volgende dag werd ik ook pas heel laat (en natuurlijk ook héél fris en fruitig - not) wakker.

Die dag deed ik niet veel omdat ik heel erg moe was. Ik Skypete (wat een gek werkwoord...) met mijn ouders en at 's avonds met twee huisgenootjes. Dit is een groentenburger met aubergine, courgette en prei. Echt ontzettend lekker!

Op maandag was het helaas weer tijd om naar school te gaan. Ik begin op maandag pas om 12 uur met het vak Global Marketing Strategy, dus ik kan dan 's ochtends altijd lekker rustig aan doen.

Onze lift is al de hele week kapot (grrr...) wat betekent dat ik elke dag zes trappen op moet lopen. Bij één van de andere appartementen zag ik al deze schoenen in de gang staan. Het is typisch Turks om je schoenen vóór de deur uit te doen en binnen op pantoffels te lopen.

Maandag is altijd mijn studiedagje! Dan heb ik veel voor te bereiden voor het vak wat ik op dinsdagochtend heb. Ook dit keer deed ik er maar liefst vijf uur over om het vak voor te bereiden en had ik niet eens tijd om beneden te eten. Ik at snel wat makkelijks achter mijn computer.

Na al dat leren wilde ik nog even mijn hoofd leeg maken voordat ik ging slapen. Ik knipte mooie foto's uit tijdschriften en hing die op aan mijn muur. Mijn kamer wordt steeds meer mijn eigen plekje!

In mijn tussenuren op dinsdag werkte ik wat aan school. Mijn to-do-boekje heb ik altijd bij me en als gezonde snack at ik een appel. Hmmm... die zijn zo lekker hier in Turkije!

Ik voelde me net een brugklasser met mijn broodtrommeltje met boterhammen. Deze heb ik speciaal gekocht hier (voor ongeveer €1,50) omdat dat veel makkelijker is om je brood mee naar school te nemen. Het is namelijk ongelooflijk duur om op de universiteit eten te kopen. Ik studeer op een privé universiteit, wat betekent dat alle Turkse studenten zo'n €10.000 per jaar betalen om daar te studeren. En tja, ook het eten is er ontzettend duur.

Clean desk policy! Als ik aan het leren ben, haal ik alle onnodige dingen van mijn bureau af. Zo kan ik me het beste concentreren.

Pfff... geen zin meer om te leren!

Ik was aan het leren voor het vak Brand Management, toen ik ineens deze slide tegen kwam die volledig in het Turks was. Dusss, snap jij het?

Woensdag was Jonathan, één van mijn beste vrienden uit Nederland jarig. Op zulke momenten vind ik het soms wel lastig dat ik hier zit, ik was natuurlijk graag bij zijn verjaardag geweest!

Op woensdagavond ging ik uit eten bij de Food Club (Yemek Kulubu) in Istiklal Caddesi met Celine, Aimee en Maria, een Spaanse vriendin van Aimee. Je kunt hier ontzettend lekker en goekdoop eten en bovendien komen er niet zoveel toeristen, wat het extra leuk maakt.

Prachtig uitzicht vanuit de woonkamer!

Eindelijk heb ik lekkere couscous in de supermarkt gevonden! Ik verwende mezelf op donderdag met een flinke lunch: couscous met kruiden, kip en komkommer. Smullen!

Nadat ik 's ochtends had gedoucht en mijn haar föhnde dacht ik: laat ik eens een scheiding in het midden doen. Ik doe dat wel vaker, maar na een uur of twee ben ik het toch alweer beu en doe ik mijn scheiding weer opzij. Wat vinden jullie, vaker een middenscheiding doen of vinden jullie schuin leuker?

's Middags ging ik met mijn Vlaamse studiegenootje Celine naar een cafeetje in Istiklal Caddesi om daar te werken en te studeren. We hebben daar gezeten van 1 uur 's middags tot half 7 's avonds. Wat een productief dagje was dat, heerlijk!

Op vrijdagochtend moest ik naar Fatih om mijn verblijfsvergunning aan te vragen. Ik heb daar vorige week al van alles voor moeten regelen en nu kon ik dan eindelijk mijn verblijfsvergunning gaan regelen. Ik hoorde van klasgenoten dat dat veel gedoe was, maar bij ons viel het gelukkig mee. Binnen een half uurtje stond ik weer buiten en als het goed is, heb ik binnen een maand mijn verblijfsvergunning in huis.


Veel van mijn huisgenootjes zijn dit weekend een weekend naar Bulgarije of Bodrüm en dus is het heel stil in huis. Mijn Australische huisgenootje Maddi en ik hadden zin in een echte meidenmiddag en daarom ging ik shoppen met Maddi en haar vriendin Margaux.

We gingen naar Istiklal Caddesi, dé shoppingstraat van Istanbul. Ik moet soms wel lachen, dan ben je zo ver van huis en dan eindig je toch nog met kleding van de H&M, Mango en Bershka. Dit leuke gestreepte T-shirtje van de H&M ging mee naar huis!

Even een tussenstop bij de Starbucks, die hier in Istanbul trouwens een stuk goedkoper is dan in Nederland.

De buit na vijf (!) uur shoppen. Goed geslaagd!

Op vrijdagavond kwamen Rianne (mijn Nederlandse vriendin die hier ook studeert) en Tamas, onze Hongaarse vriend, bij mij eten. Rianne maakte wortelsoep klaar (ontzettend lekker!) en ik mijn beroemde kip kerrie. Tamas zorgde voor het nagerecht en wijn. We hebben nog tot 1 uur zitten kletsen en gingen toen snel slapen.



Op zaterdagochtend moest ik namelijk weer aan de studie! Ik had vóór 12 uur al twee van de zes hoofdstukken geleerd. Applausje voor mezelf!

Vanavond komen dus mijn vrienden uit Nederland waar ik de komende week veel leuke dingen mee wil doen! Ik ga ze meenemen naar Besiktas om daar te ontbijten, we gaan natuurlijk alle toeristische hotspots af en ik denk ook dat we een bezoekje gaan nemen aan de Aziatische kant van Istanbul. Zaterdag heb ik mijn tentamens dus daar moet ook voor gestudeerd worden natuurlijk en ik denk dat we zaterdagavond wel een feestje gaan bouwen om te vieren dat de tentamens voorbij zijn!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je vrienden uit Nederland komen! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah super leuk dat je vrienden komen! En succes nog met leren enzo.. Ik vertrek over 3 weken naar Londen en ik heb er suuuuper veel zin in maar moet nog wat vakken halen dus moet daar ook veel leren helaaaaaaaaaaaas

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke diary! Die kip ziet er echt lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een superleuke diary en wat goed dat je zo hard hebt geleerd! En die shopsessie ziet er goed uuuuuit <3 Heel veel plezier deze week en maak er een mooie tijd van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te zien! Toen ik in Istanbul was ben ik ook uit geweest in Taksim :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super leuk dat je vrienden uit Nederland een bezoekje komen brengen! Geniet van je week! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke foto's! Knap dat je zoveel en goed leert, en wat onwijs leuk dat je Nederlandse vrienden op bezoek komen! Grappig trouwens dat het eten op de universiteit zo duur is bij jou, snap wel dat een broodtrommel dan van pas komt! Oh! Trouwens! Wij hebben je crispy chicken gemaakt afgelopen week. HEERLIJK! Dus bedankt daarvoor :)! X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke diary! Wat aardig van die man van de thee, haha. Turkse mensen zijn echt vriendelijk. Ik wil daar echt nog een keer naartoe! Enjoy! Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat je je verblijfsvergunning hebt kunnen regelen! En wat leuk dat er vrienden uit Nederland op bezoek komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem22.3.15

    Wat lief dat jullie gratis thee kregen :) Ik ben zelf van plan om ook Turks te leren, heb jij misschien nog aanraders qua apps, sites of boeken?? Het is namelijk voor mijn buitenland stage in istanbul volgend jaar!
    Ik krijg gelijk trek van al dat eten dat ik voorbij zie komen haha. Heel veel plezier met je vrienden de aankomende week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je ook Turks gaat leren! :) Het is echt een onwijs leuke taal om te leren en ik vind het ook relatief makkelijk. Ik gebruik de app Memrise, echt een aanrader! Liefs, Nicole

      Verwijderen
  12. Als nieuwe volger wist ik helemaal niet dat je in Turkije zat, leuk om te zien! Die kip ziet er fantastisch uit. Een middenscheiding staat je ook erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat super gaaf om in Turkije te zijn! Super leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat zit je haar ontzettend mooi met de scheiding, ziet er heel gezond uit! En heerlijk om zoveel te shoppen hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke week weer! Ik vind het altijd nòg leuker om te lezen nu je in Turkije studeert. Ik vind een scheiding je trouwens heel goed staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hele leuke foto's weer! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Succes met je tentamens! Je hebt weer een volle week achter de rug. Het eten ziet er ook weer goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Annet22.3.15

    Je haar in een middenscheiding staat je heel leuk!
    Ben je trouwens gaan stappen in de club Taksim of de plaats (als die bestaat ;p)? Toen ik 2 maanden geleden met school in Istanbul was, ben ik in die club uit geweest namelijk!
    Succes met je tentamens!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk dat twee vriendinnetjes je komen opzoeken :) zal wel heel gezellig worden! Zo’n gezellig hoekje in je kamer. Heb je leuk ingericht! Dat gestreepte shirtje van de H&M is erg leuk, ik ben ook dol op van die streepjes. Nog veel succes met studeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je hebt een druk weekje gehad zo te zien! Lekker al die turkse hapjes, maar wel heel anders dan wat je gewend bent hier in Nederland te eten denk ik?

    Liefs,
    http://www.ladygoldapple.com

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk jouw verhalen! Krijg er echt zin van om eens naar Turkije te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Super leuk om te zien! Als ik nog de kans krijg om in het buitenland te gaan studeren, ga ik dat zeker doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat raar dat alles daar zo duur is? Ik dacht net dat alles in Turkije goedkoper zou zijn. Vooral van de studiekosten daar schrik ik wel even! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo leuk om over je avonturen te lezen! Ik ga in Augustus naar Finland voor Erasmus en om ook veel marketing vakken te volgen. Heel leuk dus om nu alvast te zien hoe het is om te studeren in het buitenland. Ook grappig dat je het steeds hebt over Celine en Aimee. Aangezien dat de namen van mij en mijn zusje zijn XD

    BeantwoordenVerwijderen