Shoplog | Mango, agenda en nepbloemen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Shoplog | Mango, agenda en nepbloemen


Terwijl de sale in Nederland volgens mij al lang is afgelopen, is die hier in Turkije nog in volle gang. Tja, daar hoor je mij niet over klagen hoor! Istanbul staat bekend om haar mega grote shopping malls en laat ik nu net precies tussen twee van de grootste shopping malls van Istanbul wonen. Naar beide winkelcentra hoef ik maar tien minuutjes te lopen en bij één van deze shoppingmalls stopt ook de bus die ik naar de universiteit moet nemen. Je kunt vast wel begrijpen dat het héél verleidelijk is om dan snel even een kijkje binnen te nemen!

Toen ik uit Nederland naar Istanbul vertrok, had ik de weersomstandigheden hier toch iets te positief ingeschat. Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik namelijk onder een dekentje op de bank terwijl er buiten een heuse sneeuwstorm aan de gang is. De NS bakt er in Nederland vrij weinig van als het sneeuwt, maar hier krijgen ze het zelfs voor elkaar om hele lessen te cancellen vanwege de sneeuw. Ik heb nu dus onverwacht een dagje vrij, ook niet heel vervelend.

Maar warme truien, nee... die waren niet in mijn koffer te vinden. Maar om nu weken lang kou te lijden, daar had ik ook niet zoveel zin in. Ik ging naar de Cevahir shopping mall (het op één na grootste winkelcentrum van Istanbul met maar liefst 7 verdiepingen!) en shopte daar deze trui van Mango. Ik heb een hele stapel truien uit de sale gepast, maar ik krijg het vaak voor elkaar om dan toch nét een kledingstuk uit te kiezen die niet in de sale is. Deze trui kostte 49,99TL wat neer komt op €17,70. De wisselkoers van de euro is op dit moment heel gunstig ten opzichte van de lira, wat betekent dat het leven in Istanbul lekker goedkoop is voor mij op dit moment!


In de sale scoorde ik tóch nog een ander kledingstuk. Ik kwam dit leuke T-shirtje tegen en ik vind het ideaal om zulk soort T-shirts in mijn kast te hebben. Ze zijn makkelijk te combineren met een spijkerjasje of blazer erover. De stof van dit T-shirt voelde heel bijzonder aan en eerst kon ik niet thuis brengen wat voor stof het nou was. Het label in het T-shirt vertelde mij dat het linnen was. Ik heb volgens mij nog nooit een linnen kledingstuk gehad, maar ik weet dat linnen stoffen in de zomer heerlijk luchtig dragen.
Voor dit T-shirt betaalde ik 24,99TL wat ongeveer €8,85.

Aangezien ik nog geen cactus in leven kan houden, maar toch wat vrolijks op mijn kamer neer wilde zetten, startte ik een zoektocht naar nepbloemen. Op de één of andere manier zijn die hier echt belachelijk duur. Voor een mega obvious nepboeket betaal je gewoon meer dan €10! Uiteindelijk heb ik twee nepbloemen gekocht die samen 8TL kostte, wat ongeveer €3 is. Goedkoper dan dit heb ik het niet kunnen vinden, maar in ieder geval heb ik nu toch wat gezellige nepbloemen op mijn kamer staan.


Bij een kraampje in het toeristische gedeelte kocht ik deze foto van de Galata Tower, een hele bekende toren in het centrum van Istanbul. Hij is gedrukt op heel stevig karton en je kunt hem aan de muur hangen, maar helaas heb ik geen haakjes in de muur van mijn kamer. Deze kostte slechts 5TL (€1,75).

Deze agenda kon je al in mijn vorige Photo Diary zien. Het leek me leuk om een Turkse agenda te kopen die ik de rest van het jaar nog kan gebruiken als aandenken. Eerst vond ik een hele mooie Moleskine agenda, maar toen ik zag dat deze drie keer zo duur was als deze Hello Kitty agenda (die ik - ondanks dat ik totaal geen Hello Kitty-fan ben - toch wel heel erg schattig vond) was de keuze snel gemaakt. Voor 11TL (€3,90) ging deze met mij mee naar huis.


Helaas ben ik al een week lang verkouden. Ik hoest non stop en loop de hele dag te snotteren. Nu is het hier in Turkije heel onbeleefd om je neus in het openbaar te snuiten. De Turken vinden alle geluiden die uit je lichaam komen ongepast en daarom hebben ze liever dat je je neus even op de WC gaat snuiten of op de gang. (Ik maak echt geen grapje!)
Ik vond deze vrolijke zakdoekjes bij de drogist in mijn straat. Een mega pak met maar liefst 25 pakjes en dat voor €1. Tja, dat kon ik niet laten liggen natuurlijk!


Hier in Istanbul zijn een heleboel beautymerken te verkrijgen waar ik nog nooit van heb gehoord of die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Als echte beautylover gaat mijn hart daar natuurlijk sneller van kloppen! Ik kocht deze bronzer van het merk RL de Young (€3,50) een doorzichtige nagellak die je nagels steviger maken van hetzelfde merk (€1,50) en een lippenbalsem (€1,60).

En dat waren mijn aankoopjes die ik tot nu toe in Istanbul heb gedaan! Ik merk wel dat het heel verleidelijk is om veel te kopen, aangezien alles zo goedkoop is. Gelukkig kan ik me tot nu toe nog aardig inhouden :) Vinden jullie ook zo leuk om in een ander land te shoppen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

29 opmerkingen:

  1. Gezellig die bloemen op je kamer! Ik geloof graag dat het heel verleidelijk is om te shoppen als alles zo veel goedkoper is! Je wilt ook geen dief zijn van je eigen portemonnee toch? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke spulletjes heb je geshopt! Fijn dat er in Istanbul zoveel mogelijkheid toe is én dat het zo goedkoop is :D Gelukkig kan je je wel bedwingen ;)! Ik vind de pull echt heel erg mooi! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow gaaf allemaal, lijkt me heel cool om in een hele andere cultuur voor een tijdje te leven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke dingen heb je gekocht. Dat van het weglopen wist ik nog niet. Ben heel benieuwd naar de make up :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke dingen heb je gekocht. Dat van het weglopen wist ik nog niet. Ben heel benieuwd naar de make up :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hele mooie aankopen, die nepbloemen zijn ook wel heel erg leuk!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie aankopen! Fijn dat de koers nu zo gunstig is, dat maakt shoppen nog even extra leuker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie trui! Ik dacht ook dat het in Turkije wel een aangenaam temperatuurtje zou zijn, maar sneeuw? Dat had ik niet verwacht! Gelukkig kun je er goed shoppen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aah, die zakdoekjes zijn echt te cute!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heb je een leuke dingen gekocht!
      Die trui is echt heel leuk en die zakdoekjes, geweldig!
      Liefs Lonneke

      Verwijderen
  10. RLYoung (Rival de Loop Young) en Isana zijn Duitse merkjes die bij de Rossmann drogist te krijgen zijn. Er is ook nog RL (Rival de Loop) Berlin. Dat zijn de wat volwassener spulletjes. Leuk dat je ze ook in Turkije tegenkomt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem15.2.15

    Leuke dingetjes! Wat apart dat ze de lessen cancellen met sneeuw haha

    BeantwoordenVerwijderen
  12. oeh mooi zeg die bloemen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke spulletjes heb je gekocht! Vooral dat shirtje met Paris erop is erg leuk <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem15.2.15

    Echt hele leuke items! De trui en het shirtje zijn echt heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke aankoopjes! Vooral je trui vind ik erg leuk. En beterschap mop, hoop dat je snel van je gesnotter af bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hele leuke aankopen zeg: die agenda is zo cute haha! Je kledingstukken zijn trouwens ook prachtig zeg, vooral die trui is echt heel mooi. En ik begrijp dat je veel wilt kopen want de prijzen zijn inderdaad wel fijn. Heel veel beterschap in ieder geval en hoop dat je weer snel helemaal goed voelt. X

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuke shoplog! Die shirt is erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lijkt me zo leuk om daar te kunnen shoppen, allemaal nieuwe en andere dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Anoniem15.2.15

    Leuke spulletjes heb je geshopt! Lijkt me zalig, zo'n groot winkelcentrum!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Anoniem15.2.15

    Wat een leuke shoplog!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat fijn dat je tussen de grote shopping malls zit! En bloemetjes maken je kamer altijd gezelliger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oeh handig, tussen 2 van die malls! Leuke dingen en heel veel is ook zo goedkoop! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. leuke shoplog, vooral dat shirtje vind ik leuk! grappig dat je daar duitse make-up merken tegen komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heb je leuke dingetjes geshopt. Leuke trui ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik vind dat je je inderdaad goed hebt weten in te houden. Zeker aangezien je in de buurt voor 2 grote winkelcentrums woont. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh wat een vrolijke zakdoekjes! Ik vind je hello kitty agenda ook erg schattig! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke witte trui! En die nepbloemen zijn lekker vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. De Hello Kitty agenda vind ik eigenlijk wel schattig :) lief!

    BeantwoordenVerwijderen