Travel Wishlist | Berlijn & Rome - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Travel Wishlist | Berlijn & Rome


Als er één quote is waar ik honderd procent in geloof, dan is het “Travel is the only thing you buy that makes you richer”. Ik vind het zo gaaf om nieuwe steden en landen te ontdekken! Dit jaar was ik maar liefst in vijf verschillende landen te vinden (Polen, Duitsland, België, Turkije en Spanje) en als het aan mij ligt, zou ik dit jaar nóg vijf landen bezoeken. Jammer genoeg laat mijn portemonnee dat niet altijd toe …
Wel vind ik het heerlijk om weg te dromen bij mooie steden die ik altijd nog een keer wil bezoeken. En een Travel Wishlist maken, dat mag altijd toch? Vandaag deel ik met jullie twee steden die ik altijd nog een keer wil bezoeken: Berlijn en Rome!

Bron: Dudesendonts.nl


Berlijn
Over Berlijn hoor ik eigenlijk alleen maar goede verhalen. Het schijnt een hele bruisende stad te zijn met mooie, oude stadsgedeeltes en veel bezienswaardigheden. Een tijdje geleden las ik dit artikel op de leuke blog van Teske waarin ze allerlei Berlijnse hotspots liet zien. Heel gaaf om te zien hoe divers zo’n stad kan zijn! En ook mijn klasgenoot Sander en zijn medeblogger Rick van de blog Dudes en Don’ts zijn in Berlijn geweest. Ze schreven een hele uitgebreide cityguide die ik watertandend heb zitten lezen.
Berlijn lijkt me gewoon een hele gave, inspirerende stad die je minstens één keer in je leven bezocht moet hebben.

Bron: Rondreisdooritalie.nl

Rome
En nog zo’n stad waar je echt een keer geweest moet zijn: Rome! Rome schijnt de mooiste stad op aarde te zijn (Istanbul staat op de tweede plaats en daar ben ik het bijna helemaal mee eens, wat mij betreft mag deze stad op nummer 1 staan!)
Wel hoor ik van heel veel mensen dat je binnen een paar dagen de hele stad wel hebt gezien, maar alsnog is er genoeg moois te zien. Wat denk je van al die prachtige, oude gebouwen die je zonder twijfel tijdens het vak geschiedenis hebt behandeld. Bovendien lijkt de sfeer in deze stad me ook heel bijzonder. De mensen zijn volgens mij heel laid-back en het weer is er natuurlijk 9 van de 10 keer een stuk beter dan in Nederland (altijd fijn!) En wat mij misschien nog wel het allerleukst lijkt aan deze stad: het heerlijke, Italiaanse eten. Tja, je bent een food lover of je bent het niet. Wat betreft het verblijf, de wijk Trastevere schijnt echt een aanrader te zijn. Dit is een hele leuke studentenwijk waar je goedkoop in hotels en appartement kunt verblijven.


Het vervoer
Hopelijk kan ik snel zeggen dat ik deze twee steden bezocht heb. Hoe ik erheen ga, dat moet ik nog even bekijken. Beide steden zijn namelijk prima te bereiken met zowel bus, trein als vliegtuig. Ga je naar Berlijn met de trein, dan ben je bijvoorbeeld zes uur onderweg. Een andere optie is de bus. Dan ben je in totaal wel 10 uur onderweg, maar zo’n busreis is natuurlijk wel een stuk goedkoper. Vliegen kan ook altijd nog, binnen een uurtje sta je dan al in Berlijn, maar waarschijnlijk is dit wel de duurste optie.

Wat betreft Rome: een directe treinverbinding naar Rome vanuit Nederland is er helaas niet, maar met de bus kun je er ook prima komen. Lekker goedkoop, maar je bent wel heel erg lang onderweg. Voor Rome is de beste optie het vliegtuig: met RyanAir vlieg je er goedkoop en ben je binnen 2,5 uur op de plek van bestemming.

Ik ben benieuwd: Welke stad of welk land wil jij altijd nog een keer bezoeken?

Dit is een gesponsord artikel. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

29 opmerkingen:

  1. Yaay, over week zit ik in Rome, en ik heb er zó veel zin in! Omdat ik latijn doe, mag ik met een klein, gezellig groepje mensen volgende week maandag (3 uur 's nachts mijn bed uit!) naar Rome, heel tof. Op dit moment is het er nog superlekker weer, dus hopen dat dat zo blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Berlijn, daar wil ik ook nog wel eens een keertje naartoe ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Berlijn staat ook heel hoog op mijn lijstje! Ik hoor zoveel toffe verhalen over die stad! Ik ben echt heel benieuwd!
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beiden zijn geweldige steden! ik heb zelf nog zoooveel op mijn lijstje staan. maar wat nieuwe steden betreft, staan wenen, stockholm & istanbul heel erg hoog!
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Rome ben ik afgelopen zomer nog geweest! Het is wel erg veel lopen allemaal hoor, haha. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aah wat een heerlijke travel wishlist, Rome is echt prachtig ik denk dat je het zo'n mooie stad gaat vinden! Op mijn lijstje staan Moskou en St. Petersburg, maar ook Kopenhagen. En als ik echt even verder mag dromen dan ga ik voor New York :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Berlijn staat voor mij ook nog echt heel erg hoog! Ik zou nog graag een weekendje naar Berlijn en Antwerpen willen! Of ergens naar Griekenland, Brazilië en Amerika...!?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben in mijn laatste jaar op de middelbare school naar Berlijn geweest. Inderdaad echt een heel mooie stad! Zeker de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga vanaf januari een half jaar in Rome studeren! Ik ben er al eens geweest en het is echt een hele mooie stad. Heb er zo veel zin in! En elke avond lekker eten haha, cant wait. Ik wil heel graag Berlijn, Londen, Istanbul en New York nog eens bezoeken.
    Liefs,
    Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij zijn vorig jaar in Berlijn geweest en ik vond het super leuk. Ons volgende reisje (met z'n tweetjes) willen wij naar Rome. Maar eerst een baby broeden en op de wereld zetten haha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem19.10.14

    Berlijn is een absolute aanrader! Rome moet ik zelf ook nog ontdekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Rome lijkt me prachtig! Ik zou ook best nog wel naar Milaan of Praag willen. En London is ook altijd welkom hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die quote is inderdaad so true! Berlijn wil ik heel graag eens bezoeken. In Rome ben ik 6 dagen met school geweest, super mooi! Ik zou daar nog wel eens heen willen. Fijne zondag <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh ja, Berlijn is SUPERmooi :D Ik wil heel graag nog eens gaan! En Rome staat zeker op mijn wishlist!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem19.10.14

    Oehh, ja Berlijn lijkt me echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb dit jaar beide steden bezocht en Rome vond ik toch wel iets mooier en leuker dan Berlijn. Maar dat kan ook zijn omdat het een schoolreis was, dus al mijn vriendinnen waren ook mee en dat maakte het natuurlijk extra gezellig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik ben al in beide steden geweest, ze zijn echt de moeite waard! Liefs' Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  18. jaaaa ik wil ook nog altijd eens naar berlijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Anoniem19.10.14

    Berlijn is inderdaad echt een aanrader. Rome staat ook hoog op mijn travel wishlist!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Rome is echt mijn favoriete stad: je loopt als het ware in een museum. Overal zie je wel iets prachtigs en je loopt dan ook de hele dag te "oeh'en" en te "wow'en". Berlijn is ook prachtig: het verschil tussen oud en nieuw en de geschiedenis die erachter zit.. Heerlijk! Waar ik nog wel naartoe zou willen (voor stedentrip dan): Madrid, Boedapest, Praag, Wenen, San Francisco en zo kan ik nog wel even doorgaan haha ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben al eens in Rome geweest, geweldig mooie stad <3

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Fijn artikel! Ik ben zelf vorig jaar november in Berlijn geweest en het is echt een ontzettend toffe stad! Ik ben zelf nog nooit in Rome geweest, maar daar zal wel snel verandering in gaan komen aangezien ik dat sinds mijn verjaardag nog tegoed heb van mijn vriend, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ben dit jaar voor de tweede keer in Rome geweest en de stad blijft me verrassen. Ik vind de super lange winkelstraat ontzettend gaaf en de trevifontein 's avonds is prachtig! Maar het meest overweldigende in Rome is denk ik gewoon de Sint Pieter en de klassieke Italiaanse sfeer. 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Travel wishlist? Ik heb een heel boekje vol haha! reizen is erg tof, net als het wegdromen naar locaties als deze. Berlijn is erg gaaf, Rome ben ik nog nooit geweest. Ik ga wel met je mee? Haha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Anoniem19.10.14

    Berlijn is echt aan te raden! Ben er in mei geweest met school en er is echt heel veel te zien en beleven! Rome lijkt me trouwens ook echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een leuk artikel! In Rome ben ik nog nooit geweest, maar wel in Berlijn. Berlijn is echt een geweldige stad, zeker een aanrader! Ik ga er graag nog eens naar toe. X

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik ga toevallig volgend jaar rond deze tijd naar Rome met school. Ik ben daar ook nog nooit geweest dus ook ik heb daar onwijs veel zin in! :) Heel erg leuk om dit te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Allebei al eens geweest. Allebei te gek! Vooral Rome, daar zou ik graag nog eens terug naartoe gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Jaaaa reizen, ik HOU ervan! Rome heb je inderdaad in een paar dagen gezien, maar man wat blijft het een prachtige stad. Het eten is ook geweldig haha!

    BeantwoordenVerwijderen