Mijn tips & must-do's in Istanbul | Deel 2 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn tips & must-do's in Istanbul | Deel 2


Istanbul is zonder twijfel mijn nieuwe favoriete stadje! Vorige week verbleef ik 9 dagen in deze prachtige stad en ik kan nu al niet wachten totdat ik er volgend jaar vijf maanden ga studeren! Ik kan iedereen aanraden om deze stad in ieder geval één keer te bezoeken. Gisteren kon je al deel 1 zijn van mijn tips & must-do's voor als je in Istanbul bent en vandaag is het tijd voor deel 2: weer een paar tips op het gebied van typisch Turks eten en een paar toffe, toeristische trekpleisters!

 
Must-do #8: Dondurma (IJs) eten
Welke vrouw houdt er nu niet van ijs? Ik ben er in ieder geval dol op en het ijs in Turkije (genaamd "dondurma") is echt het lekkerste ijs dat ik ooit heb geproefd. Je merkt direct dat het super vers is gemaakt. Voor een lekker ijsje hoef je ook niet lang te zoeken, er zijn genoeg winkeltjes en kraampjes die ijs verkopen. Ook zijn er diverse restaurantjes gespecialiseerd in desserts. Als je alleen de etalage bekijkt, loopt het water al in je mond. Tientallen soorten taart, toetjes en ijs. Zó lekker! Wij aten deze heerlijke coupe met vijf soorten ijs die allemaal even lekker waren. Voor zo'n coupe ijs betaal je ongeveer €2 tot €3, een prima prijs!



Must-do #9: Simit eten
Door heel de stad vind je deze schattige karretjes met de zogenaamde "Simit". Dit zijn broodjes in de vorm van een soort ring. Je hebt ze in allerlei smaken: zoet, zout, met kaas, noem maar op! Deze zijn echt ongelooflijk lekker en perfect als ontbijt of lunch. Bij al deze kraampjes betaal je slechts 1 lira voor zo'n broodje, wat ongeveer €0,35 is. 



Must-do #10: Taksim plein
Taksim is hét centrale punt van Istanbul en waarschijnlijk één van de eerste dingen die je tegenkomt als je in de stad komt. Het is een gigantisch plein met een groot standbeeld in het midden. Om het plein heen vind je een heleboel leuke eetgelegenheden en kraampjes die souvenirs verkopen. Als je een avondje wilt stappen, ben je ook bij Taksim aan het juiste adres.
Recht tegenover het plein ligt de grootste winkelstraat van Istanbul, hieronder vind je daar meer info over!



Must-do #11: Shoppen op Istiklal Caddesi 
Menig shop-liefhebber kan zeker zijn hart ophalen in Istanbul. Op Istaklal Cadessi, de grootste winkelstraat van Istanbul die recht tegenover het bekende Taksim plein ligt, vind je honderden winkels. Grote, Europese ketens zoals Bershka, H&M en Vero Moda maar ook wat minder bekende winkels zoals OXXO, Mavi en verschillende passages met marktkraampjes. Ook de winkel van het budgetmerk Flormar is te vinden in deze straat, die ligt ongeveer 100 meter van Taksim vandaan. 


Must-do #12: Ortaköy
Vroeger was Ortaköy een klein dorpje, maar tegenwoordig is het één van de vele wijken van Istanbul. Je neemt de tram, bus of boot naar Beşiktaş waar je weer een bus kunt pakken richting de wijk Ortaköy. Als je nog geen vermoeide benen hebt, is het ook aan te raden om dit stuk gewoon te lopen. (Een kilometer of 2/3) Je merkt echt dat dit een authentiek, Turks wijkje is. Er staat een grote moskee en er zijn allerlei restaurantjes en kraampjes te vinden. Dit wijkje zit strak aan het water, dichtbij de Bosporus brug. Je hebt daar echt een prachtig uitzicht!


Must-do #13: Een Efes-biertje drinken
En daarmee kom ik meteen op de volgende "must-do": een écht Turks biertje drinken. Deze tip geldt natuurlijk alleen voor de 18+ lezers van mijn blog :-) Efes is hét bier waar Turkije om bekend staat. Normaal ben ik helemaal geen bierdrinker, maar het Efes bier beviel me heel erg goed! Ook het merk Bomonti is typisch Turks en zelfs nog ouder dan het Efes bier. Allebei erg lekker!

Tip: Op sommige plekken kunnen drankjes erg duur zijn. Vraag voordat je naar binnen gaat eerst om de menukaart, zodat je de prijzen kunt zien. Voor een biertje betaal je bij de ene tent 5 lira (ongeveer €1,75) maar bij een club kan het maar zo dat je 15 lira (meer dan €5) neerlegt. 


Must-do #14: Bezoekje aan Azië
Als toerist is de kans groot dat je in een hotel of appartement in het Europese gedeelte van Istanbul verblijft. Maar dat betekent niet dat je niet naar de Aziatische kant moet gaan. Het is namelijk echt een aanrader om daar ook een kijkje te nemen! Vanaf Kabataş vertrekken er diverse ferry's richting de Aziatische kant. Wij namen de boot naar Kadiköy, waar we ons een prima dagje hebben vermaakt. Er zijn hier genoeg leuke winkelstraatjes te vinden. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

12 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke tips. Deze ga ik bewaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer geweldig uit. FIjne tips ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie foto's heb je gemaakt, het ziet er heel leuk uit allemaal !

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er onwijs leuk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem3.6.14

    Handig artikel! Twee à drie euro voor zo'n grote coupe ijs is echt niet veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke foto's, het lijkt me een supergave stad! ik zou er graag een keer heen willen gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem3.6.14

    wat een fijne tips die je ons zo geeft ,een jeetje zo weinig geld voor zoveel ijs! Leuke foto's heb je erbij gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet het er allemaal mooi uit daar! En inderdaad een prima prijs voor die ijsjes, zou er nu ook wel een lusten haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat een toffe tips! istanbul staat al heel lang heel hoog op mijn reislijstje, hopelijk kan ik het snel eens verwerkelijken :)
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook dit artikel is superleuk :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ortaköy is inderdaad een hele leuke wijk! En simit heb ik ook op toen ik daar was volgens mij, er komen opeens allemaal herinneringen naar boven! :-)

    BeantwoordenVerwijderen