Low-budget vs. Expensive | Hair Oil - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Low-budget vs. Expensive | Hair Oil


Als er één wondermiddeltje is waar ik écht in geloof, dan is het wel haarolie. Vorig jaar was het daar ineens: de arganolie en iedereen was enthousiast. Al snel kwamen er veel merken met hun eigen arganolie op de markt; zowel de wat duurdere als de low-budget merken. Helaas is arganolie erg schaars en betaal je je al snel een ongeluk aan deze wonderolie. Gelukkig is er wel arganolie te vinden die nog wél betaalbaar is, maar of die ook goed is? Vandaag in Low-budget vs. Expensive gaat de haarolie in de test. Welke is beter? De Hairrepair Oil van Kruidvat of toch de wat duurdere Frizz Ease Nourishing Oil Elixer van John Frieda?




De low-budget variant is als eerste aan de beurt en dat is de Hairrepair Oil van Kruidvat. Een flinke verpakking voor 'arganolie-begrippen', er zit namelijk maar liefst 150ml in. Aangezien je elke keer maar een super kleine hoeveelheid arganolie nodig hebt, kun je hier gemakkelijk een jaar mee doen. De prijs is ook niet verkeerd: je betaalt slechts €3,99 voor zo'n grote verpakking.


De verpakking zelf is niet erg bijzonder: plastic, met opvallende letters, je ziet direct dat het Kruidvat huismerk is. De dop vind ik wel erg fijn: zo'n handig pompje die ook vaak op een zeeppompje zit. Hierdoor kun je heel gemakkelijk de hoeveelheid bepalen en heb je niet snel teveel van het product op je hand.


Ik heb deze olie al een tijdje in mijn kast staan, maar eigenlijk heb ik hem nog maar één keer eerder gebruikt. Waarom zo weinig? vroeg ik me af, maar het antwoord daarop kreeg ik al snel. De olie valt me namelijk echt een beetje tegen. De olie is erg dik en plakkerig en daardoor totaal niet fijn om in je haar te smeren. Ten eerste is het erg moeilijk om zo'n plakkerige substantie gelijk door je haar te verdelen en bovendien mijn haar wordt er erg vet en zwaar van. Jammer, maar hier ben ik niet tevreden over.


Eens kijken of de Frizz Ease Nourishing Oil Elixer van John Frieda daar verandering in kan brengen. In deze verpakking zit iets minder olie, namelijk 100 ml, maar alsnog een ruime hoeveelheid. Je betaalt wel heel wat meer geld hiervoor, namelijk €13,99. De verpakking vind ik erg mooi: chique en lekker compact. Ook hier zit weer een pompje op, maar deze is nog smaller en daardoor nóg zuiniger in gebruik.


Deze haarolie is speciaal ontwikkeld om pluizig haar tegen te gaan. Ideaal! Door het vele stijlen van mijn haar, is mijn haar nogal snel pluizig, dus zo'n product als deze komt als geroepen. Het belooft je haar al na één keer 50% minder pluizig te maken en ik kan je vertellen: het werkt nog ook. Normaal geloof ik niet echt in beloftes die zeggen dat je na één keer al verandering ziet, maar wauw: mijn haar was na gebruik glanzend, extreem zacht en totaal niet vet of zwaar.
De olie zelf is doorzichtig en lekker vloeibaar, waardoor hij makkelijk te verdelen is over je haar.


Sindsdien heb ik dit product elke dag gebruikt, je kunt het op zowel nat als droog haar aanbrengen, maar het fijnst vind ik om de olie aan te brengen als ik net heb gedoucht. Dan werkt het het beste en soms doe ik de dag daarna nog een kleine hoeveelheid aanbrengen.

Ook al is de Frizz Ease Nourishing Oil Elixer van John Frieda een stuk duurder dan de Kruidvat Hairrepair, hij is ook overduidelijk beter. De haarolie van Kruidvat bevalt me jammer genoeg niet en doet niet veel goeds voor je haar. Je legt dus wel wat meer geld neer voor de haarolie van John Frieda maar dan heb je ook echt een wondermiddeltje!

Beide producten vind je bij Kruidvat.

Gebruik jij vaak haarolie? Welk merk is jouw favoriet? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat die olie van Kruidvat tegenvalt. Die van John Frieda lijkt me wel super fijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig ik vind die van Kruidvat heel fijn; het is namelijk meer serum dan olie heb ik ooit eens gelezen. Je hebt echt zo weinig ervan nodig (en hij ruikt zooo lekker)! Toch zou ik die van John Frieda graag eens willen proberen, lijkt me handig zo'n dunne olie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer van die van Kruidvat :) Die van John Frieda ga ik onthouden :) Ik gebruik al jaren serums van Schwarzkopff :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjonge, eigenlijk vind ik dit toch wel heel erg leuke product testjes, omdat het verschil daarin zo duidelijk naar voren kan komen....en hier gebeurd dat dus ook...Interessant...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. duidelijker vergelijking :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik vind die van kruidvat wel fijn. Hij doet voor mij veel goeds, mits ik goed doseer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer dat die van de kruidvat tegenvalt! Ik heb zelf die van Gliss-Kur, die werkt ook goed, en zit er qua prijs net iets tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik een soortgelijk product van CHI en hier ben ik al jaren tevreden over - de geur is ook echt heerlijk. Dit artikel is wel echt handig omdat we de verschillen zo goed kunnen zien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die van John Frieda lijkt me erg fijn! Ik heb zelf een olie van Syoss.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik ben gek op die van de kruidvat niet duur en verzorgd heerlijk mijn dode puntjes! liefs
    mooie foto's! x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt wel goed alleen nog nooit zoiets gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat die van Kruidvat tegenvalt! Ik gebruik die van L'oreal, die is geloof ik 10 euro zo maar ze hebben zo vaak een actie dat het vaker goedkoper uitvalt, bovendien is hij erg zuinig in gebruik. Drogisterijen hebben meestal 1+1 of 2e gratis acties en dan scoor je 2 oliën voor de prijs van 1!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze haar olie van John Frieda vind ik ook heel erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb geen ervaring met haarolie maar het lijkt me een wondermiddel voor mijn droge haren. Wordt je haar niet veel sneller vettig van olie of valt dat mee? Ik zou die van John Frieda wel graag eens willen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij sommige haaroliën wordt je haar inderdaad wel vettig en valt het stijler naar beneden, dat is wat in mijn geval bij de haarolie van Kruidvat gebeurt. De haarolie van John Frieda doet dat gelukkig niet, het maakt mijn haar helemaal niet vet! :)

      Verwijderen
  15. Jammer dat die van kruidvat tegenvalt. Lijkt me wel fijn zo'n olie voor in je haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Fijn artikel Nicole, mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik had hoge verwachtingen van de haarolie van Kruidvat. Jammer! De haarolie van John Frieda klinkt veelbelovend. Ik 'zweer' tegenwoordig bij haarolie. Ondanks het feit dat mijn haren snel vet zijn, gebruik ik het heel graag! Mijn haarpunten zien er beter en verzorgder uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wel jammer dat de haarolie van de kruidvat zo tegenvalt! Die van John Frieda ziet er wel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen