Valentijns look met low-budget producten - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Valentijns look met low-budget producten


Morgen is het weer zover: Valentijnsdag - de dag van de liefde! Of je deze dag nu doorbrengt met de liefde van je leven, of alleen in een lelijke pyjama in bed met een grote zak chips en een stapel films: het maakt niet uit. Voor mij geldt het laatste, dit jaar heeft Cupido helaas zijn pijlen niet raak geschoten (huil, huil, heel zielig allemaal) en dus voor mij geen spannende date op Valentijnsdag. Toch vond ik het leuk om een Valentijnslook te maken met alleen maar low-budget producten. Een draagbare smokey eye met een knalroze eyecatcher, natuurlijk niet alleen leuk voor Valentijn, maar er zijn nog veel meer gelegenheden waarbij je deze look kunt dragen. Benieuwd hoe je deze look zelf kunt maken? Ik leg het je stap voor stap uit in dit artikel!



Omdat je natuurlijk wilt dat je look de hele dag én de hele avond goed blijft zitten, is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Als eerste breng ik de So Fine Skin Matching foundation van Miss Sporty (€3,99) aan op mijn hele gezicht. Om lekker fris voor de dag te komen, is concealer niet geheel onbelangrijk. Hiermee verberg je je wallen en de oneffendheden op je gezicht. Ik gebruik hiervoor de Happy Light concealer van Bourjois (€8,99), een hele zachte en goed dekkende concealer. Om het geheel wat minder glimmend te maken, gebruik je een matterende poeder om de boel af te poederen. De poeder die ik gebruik, is de Catrice All Matt Shine Control powder (€3,59) en deze breng ik aan met een hele fijne Kabuki kwast van E.L.F. (€6)

Dan begin je met de ooglook. Om ervoor te zorgen dat ook deze de hele avond goed blijft zitten en om de kleuren extra intens te maken, gebruik je een oogschauwbasis. Ik gebruik de ARTDECO Eyeshadow Base (€6,95) een iets duurder product, maar o-zo-fijn en ontzettend zuinig in gebruik!

Als eerste breng je een knalroze kleurtje aan op je bewegend ooglid. Ik gebruik hiervoor een prachtig, zuurstokroze kleurtje uit het Quattro Eyeshadow palette van Catrice (€4,49), die helaas net uit de collectie gaat. Als highlighter gebruik ik de lichtste kleur uit het palette en wauw, wat een prachtige, intense kleur is dat! Deze breng ik aan in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen. Ik blend de twee kleuren mooi samen met een fluffy blendingkwast van eBay.

Om de smokey eye helemaal af te maken, pak je een lichtbruine/koper kleur met een mooie shimmer, die je aanbrengt in je arcadeboog. Hiervoor gebruik ik de derde kleur van links uit het Catrice Absolute Nude Palette (€4,99). In de buitenste ooghoeken gebruik ik de donkerste kleur uit het palette van Catrice. Dit geheel blend ik weer uit met de fluffy bledingkwast. Om de highlighter nog éxtra intenst te maken, pak ik de Forever Eye Shadow Stick van GOSH (€9,49) in de kleur 02 Beige. Hiermee ga ik over de highlighter in mijn ooghoeken. 

De look is natuurlijk niet af zonder mascara en eyeliner! Ik gebruik mijn favoriete liquid eyeliner: de Essence Extra Longlasting Eyeliner Pen (€2,49) en hiermee maak ik een mooie, redelijk subtiele winged eyeliner. De mascara die ik gebruik, is de Volume Seduction mascara van Bourjois (€13,99) Ik gebruik al jaren een oude mascara met een heel fijn droog borsteltje, waarmee ik mijn wimpers separeer. Dat is de Masterpiece MAX mascara van Max Factor (€13,95)

Omdat je ooglook natuurlijk best opvallend is en je het liefst alle aandacht naar je ogen wilt hebben, kun je je lippen het beste rustig houden. Daarom kies ik voor een mooie nude lipgloss: de Infinite Shine Lipgloss van Catrice (€2,99) Een hele subtiele lipgloss die niet plakt, ideaal als je kissable lips wilt voor je date ;-)

En dan is je look helemaal compleet! Ik heb er bewust voor gekozen geen blush aan te brengen, omdat ik altijd vrij snel last heb van rode wangen als het wat warmer is. Mocht je daar geen last van hebben, dan is een mooie, lichtroze blush natuurlijk perfect voor bij deze look.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze look vinden! En wat zijn jouw plannen op Valentijnsdag? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

37 opmerkingen:

  1. Je hebt een mooie look gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind jou nu eens echt zo mooi hè! Ook een hele leuke look, staat je goed. Fijne tutorial :).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, prachtige look! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt een hele mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem13.2.14

    Heel mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie look zeg! Heel leuk! X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toffe ooglook! Prachtig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind je look echt ontzettend mooi! <3 Het ziet er heel romantisch en lief uit

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie subtiele look! Ik vind het zelf erg lastig om roze/rood te combineren in een look. Maar bij jou staat het erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie ooglook heb je gemaakt, ik vind het alleen niet echt een smokey eye ofzo, maar meer een pretty ooglook met roze en bruin! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, daar heb je gelijk in. Het is meer een hele subtiele smokey eye ;)

      Verwijderen
  11. Hele mooie look, niet te, maar toch erg gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je een prachtige look gemaakt. De kleuren staan je echt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. mooie look heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem13.2.14

    Echt een supermooie ooglook! Ik vind het ook heel fijn dat je alles stap voor stap uitlegt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Erg mooie make-up look! X

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat roze op je ogen staat je echt mooi! En het is erg fijn uitgelegd allemaal. :D Mijn plan voor valentijnsdag is in mijn eentje winkelen in Utrecht (forever alone, haha grapje maar ik vind alleen winkelen soms gewoon fijn).

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hele mooie look!
    Liefs, Ypie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw wat een supermooie look Nicole, hij staat je echt prachtig! De kabuki kwast van ELF wil ik ook nog steeds uitproberen en zo jammer dat het palet van Catrice uit het assortiment gaat, ik wilde hem door dit artikel eigenlijk wel even gaan bekijken door die mooie kleuren. Hij was me echt nooit eerder opgevallen omdat ik altijd een beetje over de oogschaduws heen kijk, ben er nooit zo'n fan van. Maar deze is zo mooi, ik hou van roze kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat palet van Catrice vind ik zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooie look! en ik vind het idee zo met die foto's heel erg leuk!
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Echt een hele mooie look heb je gemaakt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ooooh, wat een mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wow, wat een mooie look heb je gemaakt! Ik vind het roze heel mooi verwerkt; subtiel, maar toch aanwezig. Erg classy :D

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ooh wat mooi gedaan, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een prachtige look! Ik vind het erg mooi dat je wel een roze kleur hebt gebruikt om je ogen, maar niet te heftig. Ik vind het roze zo precies goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oeeh wat een pretty look!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. staat je weer eens super meis!
    liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel leuk! Mooi paletteje!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. mooie look :D ik heb die quad van catrice vandaag nog voor 1 euro kunnen kopen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mooie look, het roze geeft een mooi accent eraan.

    BeantwoordenVerwijderen