Wat is "budget make-up" voor mij? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat is "budget make-up" voor mij?


Het is denk ik inmiddels algemeen bekend dat ik gek ben op koopjes jagen en dat ik op mijn blog schrijf over alles wat met budget te maken heeft. Eén van mijn favoriete budgetonderwerpen is de rubriek Budgetbeauty, waarin ik fijne - of toch minder fijne - low-budget producten review. Dit kan van alles zijn: van lipstick tot nagellak en van mascara tot blush. Ik vind het heel leuk om producten te testen en mijn bevindingen met jullie te delen. Natuurlijk hoop ik jullie met deze artikelen een idee te geven wat fijne low-budget producten zijn en wat niet. Ook wil ik graag laten zien dat make-up helemaal niet duur hoeft te zijn en als je niet zoveel geld te besteden hebt, je hele goede make-up voor een fijn prijsje kunt scoren.

Maar wanneer is iets nu precies low-budget? Voor de één mag een lipstick niet meer dan 3 euro kosten, de ander geeft er gerust 20 euro aan uit en vindt het dan nog steeds goedkoop. In dit artikel laat ik jullie weten wat ík low-budget make-up vind en wat ik maximaal wil uitgeven aan een bepaald product. Dit artikel is geïnspireerd op het artikel van de blog van Frauke, die ook over low-budget schrijft (haar blog is trouwens echt een aanrader, love it!) Het leek me leuk om ook zo'n lijstje op te stellen zodat jullie een idee hebben en stiekem is het ook wel heel handig voor mezelf!





Gezicht
Laten we gewoon beginnen met de basis. Ik denk dat ik pas sinds een jaar of 3 foundation gebruik, voor die tijd was ik helemaal niet bezig met make-up. In die drie jaar heb ik een heleboel verschillende foundations uitgeprobeerd, waarvan meestal low-budget foundations, maar ook een heleboel dure. Ook hebben een heleboel matterende poeders, concealers en coversticks de revue gepasseerd. Dit is wat ik maximaal aan deze producten wil uitgeven:
  • Concealer -  €4
  • Foundation - €8
  • Matterende poeder - €5
  • Foundation poeder - €5
  • Bronzer - €5
  • Blush - €7
  • Highlighter - €7


Ogen & Wenkbrauwen
Ik ben dol op oogschaduw! Sinds ik de oogschaduw écht heb ontdekt en er een beetje handig mee ben geworden, draag ik het elke dag. Meestal ga ik voor een mooie, nude look, maar soms pak ik flink uit en graai ik alle felgekleurde oogschaduws bij elkaar. Oogschaduw is één van mijn favoriete make-upproducten, maar dat wil niet zeggen dat ik er onbeperkt geld aan uit wil geven.
  • Wenkbrauwpotlood/poeder - €12
  • Oogschaduwbasis - €5
  • Cream oogschaduw/oogschaduwstick - €7
  • Losse oogschaduw - €4
  • Oogschaduwpalette - €7
  • Oogpotlood - €4
  • Vloeibare eyeliner - €4
  • Mascara - €10
Misschien denk je: Huh, 12 euro voor een wenkbrauwpotlood of poeder is toch belachelijk duur? Aan de ene kant wel, maar het is zó belangrijk dat je de juiste kleur voor je wenkbrauwen gebruikt. Liever geef ik dan een paar euro extra uit zodat ik een perfecte, matchende kleur heb, dan dat ik een low-budget variant koop die net te donker of te licht is. Op dit moment gebruik ik er één van ARTDECO en die kost €10,95. Maar omdat deze kleur zo perfect is en de pigmentatie top, heb ik het er zeker voor over.
Hetzelfde verhaal met mascara, als je écht je favoriete hebt gevonden, is het zeker geen schande om hier wat meer aan te besteden. Aan de andere kant, meer dan 4 euro aan een losse oogschaduw uitgeven vind ik klink klare onzin en omdat ik low-budget vloeibare eyeliners de fijnste vind, hoef je daar ook zeker niet meer dan 4 euro uit te geven.


Lippen
Lipstick is mijn tweede favoriete make-upproduct. Ook dit draag ik bijna dagelijks, de ene dag een knalrode, de volgende dag een mooie, lichtroze kleur. Met een mooie lipstick maak je je look helemaal af!
  • Lippotlood - €4
  • Lipstick - €10
  • Lipgloss - €5
  • Lippenbalsem - €3

Nagels
Hoe leuk ik nagellak ook vind, denk maar niet dat ik 20 euro voor een lakje neer leg. Al zou ik een miljoen verdienen, dan nog zou ik low-budget varianten blijven kopen. Mijn favoriete low-budget merken op het gebied van nagellak? Miss Sporty, Maybelline en GOSH.

  • Nagellak - €5 (de nagellakjes van GOSH zijn iets duurder, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering)
  • Nagellakremover - €3

Tools

Make-up zit direct een stuk beter als je gebruik maakt van de juiste tools. Pas sinds een tijdje gebruik ik kwasten, vroeger bracht ik foundation gewoon met mijn handen aan en oogschaduw met het kwastje dat bij het doosje zat. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik merk gewoon dat ik het veel fijner vind werken als je goede kwasten hebt!

  • Oogschaduwkwast - €3
  • Blendingkwast - €4
  • Eyeliner kwastje - €3
  • Foundationkwast - €5
  • Kabukikwast - €5
  • Poederkwast - €7
  • Blushkwast - €4
Nu ben ik heel benieuwd hoe jij over budget make-up denkt! Wat zou jij maximaal uitgeven aan een bepaald product? En ben je het eens met mijn prijzen? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

35 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik zoek zelf altijd de aanbiedingen op, dan gun ik mezelf normaal niet zo'n prijzig product, maar met korting mag ik het dan toch aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk om te lezen :D jouw prijzen vind ik bij sommige dingen nog best hoog ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, dit komt best wel over een met wat ik ongeveer aan make-up uitgeef :) Zou ik trouwens iets kunnen vragen? Tegenwoordig lees je best veel over wenkbrauwen in/bij kleuren wn ik vroeg mij af of je daar misschien een artikel over kon schrijven? Want ik snap er geen hol van en als jij make-up dingen uitlegt dan snap ik het tenminste haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoveel geef ik ook ongeveer uit aan make-up :) Leuk artikel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk artikel om te lezen! Ik houd ook wel van low budget mak-up! Meestal koop ik mijn make-up bij de kruitvat als er 50% korting is ofzo! Scheelt vaak een hoop! x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om te lezen dit artikel! De prijzen komen best wel overeen met wat ik aan make-up uit geef, grappig :) Ik vond het ook erg gezellig je gister nog even te zien!
    Liefs, Silvy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik koop inderdaad mijn make-up ook bij de kruidvat als het 1 + 1 gratis is, of als het 50% korting heeft. Ik geef er ook niet zoveel geld aan uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ziet er heel goed uit! en een erg fijn artikel! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die nagellak remover in een potje is zo handig en cheap, binnen no time is zelfs de meest rode en hardnekkige nagellak verdwenen !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een handig artikel weer. Ik ben gek op budget producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vind ik prima prijzen, alleen voor lippenstift ligt mijn max wel ietsje lager ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk artikel, ik denk dat dat ook de prijzen zijn die ik wil uitgeven voor buget make-up

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bijna het zelfde als bij mij!
    Liefs, x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuk art..
    Ik volg het blog van Frauke.... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi lijstje Nicole :) ik denk dat ik zo ongeveer hetzelfde budget heb. Ik geef iets meer uit aan foundation en nagellak. Je hebt helemaal gelijk over de wenkbrauw producten. Liever iets duurder en fijn dan goedkoop en minder fijn/

    BeantwoordenVerwijderen
  16. fijn artikel zeg!
    mijn gedachte over budget is ongeveer gelijk aan die van jou.
    liefs,
    denise

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super leuk dat wij je gisteren nog even tegen kwamen! Ik heb denk ik ongeveer hetzelfde budget, alleen geef ik iets meer uit aan lipsticks en minder aan oogproducten zoals oogschaduw etc. Dit omdat ik zelden oogschaduw gebruik.

    Liefs,
    Jamie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik denk dat ik iets onder jouw prijzen zal zitten, maar ik ben eigenlijk ook helemaal niet veel met make-up bezig. Aan de andere kant, wat jij ook zegt, als ik echt een heel fijn product vind wat dan wel iets duurder is, dan maak ik daar graag een uitzondering voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik kan me helemaal vinden in jouw prijzen, al zou ik voor de kwasten wel nog iets hoger gaan :D

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuk artikel! Voor een goede foundation wil ik nog wel wat meer uitgeven, dat vind ik gewoon erg belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk artikel! Ik vind de prijzen nog best goed inderdaad :) Maar bij mij zijn ero ok uitzonderingen, zoals MAC producten of Too Faced oid.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Qua budget zitten wij qua prijzen in de buurt. Voor bepaalde dingen zal ik bijv. weer wat meer uitgeven, bijv. een foundation. Dat komt dan weer omdat mijn huid extreem licht is en meestal zijn budget foundations dan te donker. Wel heel erg leuk om zo jouw overzicht te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Goed artikel! Leuk om te zien hoe jij low-budget interpreteert.

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben het eigenlijk best met jouw budget prijs ideeën eens:)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuk dat je dit overzichtje geeft. Ik denk dat ik zelfs nog minder uitgeef haha, ik ben ook echt een koopjersjager op het gebied van make up ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Leuk om te lezen! Als ik zo'n lijstje zou maken zou die wel redelijk overeenkomen met de jouwe denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Dit vind ik echt leuk om te lezen zeg :)! Ik ben ook wel echt van low budget.. het liefst geef ik er niet hele hoge bedragen aan uit :).

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik heb eigenlijk wel ongeveer dezelfde waardes op dit gebied. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik deel dezelfde bedragen wel ongeveer, alleen voor een nagellakje is het bij mij voor budget een stuk hoger.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Anoniem21.1.14

    Ik heb overal iets hogere bedragen, behalve bij wenkbrauwpoeder, daar gebruik ik een potlood van catrice van en die is heel budget! Verder geef ik wel iets meer geld uit aan make up! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik ben het wel eens met jouw bedragen, koop ook nagellakjes van Miss Sporty voor mijn kleindochters, ze zijn super leuk. Bij Kruidvat heb je leuke spulletjes voor weinig geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ik ben het met je eens. Ik koop ook graag budget. Maar zo af en toe een duurder merk als afwisseling vind ik leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een leuk en origineel artikel! Ik koop zelf ook graag budget producten, maar aan de andere kant kan ik ook zo weer veel geld neerleggen voor een MAC product!

    BeantwoordenVerwijderen