Budgetfood | Gazpacho

26.12.13

Gazpacho, ik at het ooit voor het eerst tijdens het Bloggers verjaardagsdiner in Restaurant Loos in Rotterdam. Na één hapje was ik al verkocht, want mensen, het was zó lekker! Ook al lijkt het verdacht veel op tomatensoep, dat is het niet. Je kunt het wel zien als een soepje, maar het bijzondere eraan is dat het koud geserveerd wordt. Ik besloot om eindelijk zelf eens gazpacho te maken en dat was eigenlijk best een geslaagd experiment, want de gazpacho die ik maakte smaakte ook prima! Vandaag deel ik het recept met jullie.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

- 500 gram tomaten
- 500 ml tomatensap
- 1 eetlepel tomatenpurree
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 2 sneetjes witbrood, zonder korst, in stukjes gescheurd
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels wittewijn azijn
- 1 citroen
- Zout en peper

Ook heb je nog een mixer en een grote kom nodig. En dan kunnen we beginnen!



Als eerste snijd je de komkommer door de helft en haal je alle zaadlijsten eruit. Deze heb je niet meer nodig en kun je dus lekker weggooien! De komkommer snijd je in kleine stukjes en doe je in de kom.
Ook de rode paprika snijd je in stukjes en doe je bij de komkommer.

Doe daarna de de vier theelepels wittewijn azijn en drie eetlepels olijfolie bij de komkommer en paprika. Tot slot knijp je een halve citroen uit boven het geheel. Daarna mix je het vast door elkaar totdat de grootste stukken weg zijn.

Daarna ontvel je de tomaten en snijd je ze in stukken, dit hoeven nog geen kleine stukken te zijn. Deze doe je ook in de kom. Vervolgens voeg je nog één eetlepel tomatenpurree en 500 ml tomatensap bij het geheel en mix je het nog eens door elkaar. Ook pers je twee teentjes knoflook uit boven de kom en doe je er een kleine, fijngehakte ui bij. Als laatste haal je van twee sneetjes witbrood de korstjes eraf en scheur je het in kleine stukjes. Ook dit doe je in de kom en je mixt het nog een laatste keer door elkaar tot er een mooi, glad geheel ontstaat.

Belangrijk: blijf tussendoor steeds proeven en breng het op smaak met zout en peper.

Het is belangrijk dat de gazpacho ijskoud geserveerd wordt, dus je moet hem minstens een uur in de koelkast laten staan voordat je hem op tafel zet. Het is echt onwijs makkelijk om dit klaar te maken, je hoeft niet eens iets te koken! Bovendien is het ook nog eens hartstikke lekker en perfect als voorgerechtje.

Vergeet ook niet de andere budgetfood recepten te bekijken op de Budgetfood Pagina.

Kende jij gazpacho al? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

23 reacties

  1. Klinkt goed! Ik heb het ook wel eens gehad en vond het ook wel lekker, maar ik heb het zelf nooit geprobeerd te maken. Ik ga dit misschien wel eens uitproberen als het wat warmer wordt, want ik eet koude gerechten liever tijdens de lente of zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor dit recept! Ik heb het nog nooit gegeten, dus het wordt tijd. Het klinkt namelijk heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt heel lekker! Ben benieuwd hoe het smaakt! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed zeg. Ik had er weleens van gehoord, maar zelf nog nooit op!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk receptje, lijkt me echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk receptje, lijkt me echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat kende ik helemaal niet, maar het lijkt me lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. kende het eerlijk gezegd helemaal niet, maar lijkt me de moeite waard om te proberen xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh yum, dit lijkt me echt heerlijk! :) xo

    BeantwoordenVerwijderen

Volg mij op Instagram

De beste budgettips