Budgetfood | Spaghetti met spinazie en spekjes - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Spaghetti met spinazie en spekjes



Jullie hebben mijn Budgetfood receptjes al vaker voorbij zien komen op Coco Gold. Daar krijg ik altijd zulke leuke reacties en vragen als "Hoe doe je dat toch, zo goedkoop?!" Daarom heb ik besloten om er een vaste, terugkerende rubriek van te maken. Vanaf nu vind je elke woensdag een nieuw budget receptje op mijn blog! Zoals je gisteren al op mijn blog hebt kunnen lezen, kun je vanaf nu alle budgetreceptjes teruglezen op de pagina "Budgetfood" op mijn blog!

Vandaag een heerlijk, voedzaam receptje die ik maakte met alle restjes uit mijn koelkast en voorraadkast. Dit is iets wat ik regelmatig doe als ik geen zin heb om boodschappen te doen. Ik kijk dus gewoon wat ik nog in huis heb en vervolgens zoek op Google naar een recept met deze ingrediënten. En voilá: zo heb je binnen een handomdraai iets makkelijks op tafel!
Deze keer maakte ik spaghetti met spinazie, ui, kookroom en spekjes. Onwijs lekker, voedzaam en ook nog eens super low-budget!


Voor 1 persoon:
- 100 gram spaghetti (€0,24)
- 50 gram spekjes (€0,24)
- 200 gram fijngehakte spinazie (ik koos de diepvriesversie, lekker makkelijk!) (€0,31)
- 50ml Alpro Soya Cuisine kookroom €0,22)
- 1 kleine ui (€0,10)
- 1 eetlepel olijfolie

Dat betekent dat ik in totaal maar €1,11 heb gegeten die avond, goedkoper kan bijna niet!

Allereerst kook je het water en zodra die kookt, bereid je de spaghetti volgens de verpakking. Vervolgens verhit je in een koekenpan een eetlepel olijfolie en daar bak je de spekreepjes in totdat ze knapperig zijn (ongeveer zes minuutjes). Na die zes minuten, neem de spekjes uit de pan en fruit je de fijngehakte ui in het achtergebleven bakvet. Daarna voeg je de bevroren spinazie toe en kook je het net zolang totdat de  blokjes zijn ontdooid en het vocht is verdampt. Als laatste voeg je de spekjes toe en het kookroom en laat je het nog 1 minuutje opstaan zodat het allemaal goed warm is. Tot slot breng je het op smaak met peper en zout. Genieten maar!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

27 opmerkingen:

  1. Anoniem30.10.13

    Wat fijn dat je die prijzen er zo bij doet. Echt heel goedkoop zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, heerlijk goedkoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk recept, deze combi heb ik zelf nog nooit gemaakt..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Meid, jij moet een kookboek uitbrengen!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die spekjes zou ik er persoonlijk uit doen, en daar in de plaats hamreepjes ofzo, maar verder YUM!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Patricia30.10.13

    Dit heb ik heel vaak gegeten toen ik op kamers zat! Heer-lijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er lekker uit! Deze week eens proberen! ^^
    x

    http://lovelifelovefashion.be

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb hier vaker over gehoord, nu ga ik het toch eens maken het ziet er lekker uit.
    liefs, Rosanne
    http://rosannevandierenn.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super lekker! Als ik achter de kassa zit (want ik ben caissière) krijg ik ook altijd zoveel leuke ideetjes voor low budget avondeten. Ik woon alleen nog thuis maar misschien ga ik wel een boekje beginnen met alle ideetjes, dan heb ik in ieder geval genoeg ideetjes voor als ik op kamers zit. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is echt super lekker, ik maak het best vaak, want ik hou van spaghetti, wat ook lekker is om precies hetzelfde te maken alleen dan met spinazie bladeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het ziet er erg lekker uit maar ik ben eigenlijk niet zoo'n grote fan van spinazie... iig niet in deze grote hoeveelheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo goedkoop en nog eens lekker! Dit ga ik volgende week uitproberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Krijg spontaan honger! Dit eten wij ook vaak! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oeeh lekker :)! Ik vind het wel leuk dat je dit nu als terugkerend artikel gaat doen, zo leer ik weer nieuwe receptjes om zelf te maken. Ik ben geen keuken heldin, helemaal niet zelfs, dus ik kan alle tips en tricks gebruiken haha.
    Liefs, Demi

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit ziet er wel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hmm lekker! Ik ga deze aparte pagina ook echt onthouden voor als ik op kamers ga.

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wow, dat kost echt geen drol! Klinkt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Tip: voeg er nog wat (warme) tomaatjes aan toe en kaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oeh, dat ziet er lekker uit zeg! :-)
    Ik houd van pasta!

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jeetje, dat is echt een budgetmaaltijd! Heerlijk lijkt het me!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lekkere combinatie! Ik maak ook wel eens een soort gelijk recept alleen die is wel minder budget :P

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw deze is inderdaad heel goedkoop! Ziet er heel lekker uit, lijkt heel erg op een recept dat ik ook vaak eet. Daar zit hetzelfde in, alleen dan nog champignons en volgens mij ook wat gesmolten kaas erdoor (tenminste, die kaas smelt natuurlijk pas als het in de pan zit haha). Heel lekker en vooral die spekjes geven het zo'n heerlijke smaak vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen