Het leven van een Primarker - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Het leven van een Primarker


Voor budgetshoppers is Primark een soort walhalla. De meeste mensen reizen stad en land af om bij Primark te gaan shoppen. Ze kunnen er gerust úúúren doorbrengen en als ze er dan zijn, moet je ze ook zeker niet storen. Winkelen in de Primark is een vak apart. Je moet doelgericht en zelfverzekerd zijn wil je dit aan kunnen.
Het begint al vroeg, nog voordat je de winkel binnen komt. De weg naar de Primark hoef je nooit te vragen, je kunt gerust de stroom Primarktasjes volgen en dan kom je er vanzelf. Als je de Primark dan gevonden hebt begint het echte gevecht al bij de ingang om de mandjes. Die zijn namelijk binnen no-time op. Er wordt aan haren getrokken, gegild en kleren worden kapot gescheurd. Bij dit eerste stadium vallen er al een paar mensen af die dit totaal niet aankunnen. Teleurgesteld gaan ze naar huis. En dan, eindelijk! Jij hebt je mandje.
 
Je moet vervolgens zo snel mogelijk bij de ingang zien weg te komen. Je kunt het beste naar de andere kant van de winkel rennen. Je moet eerst een stuk of achtenzestig mensen aan de kant duwen voordat je eindelijk de achterkant van de winkel bereikt hebt. Je zou denken dat je daar rustig kunt beginnen met shoppen maar niets is minder waar. Overal, maar dan ook overal in de Primark is het druk. Met mijn één meter zestig kan ik dan ook negen van de tien keer niets zien omdat er allemaal mensen voor de rekken staan met jurkjes, tasjes en schoenen. Na tien minuten heb je vaak al hoofdpijn door alle drukke mensen die daar rond stuiteren alsof alles grat is. Maar je houdt vol, het woord "opgeven" bestaat voor échte Primarkers niet.


Na enkele uren heb je je mandje wel gevuld. Voor de zekerheid wil je nog even een paar broeken en T-shirts passen. Naar de paskamer ermee! Halverwege bots je dan tegen een rij mensen op. Je denkt bij jezelf: "Waarom staan deze mensen zo keurig op een rijtje in het midden van de winkel?" Na een paar seconden kom je er achter dat het de rij is van de paskamer. En wat voor een rij. Kilometers mensen staan te wachten voor de paskamers. Je neemt een paar keer diep adem, neemt een aanloop en sprint naar voren. Nog geen twee mensen heb je achter je gelaten of je wordt weer tegengehouden door de Security (die overigens niet bepaald lelijk is) die je weer netjes achter aan de rij zet.
Na een uur of vijf ben je eindelijk aan de beurt om te passen, kom je er achter dat je maar zeven artikelen mee mag nemen om te passen terwilj er in je mandje zo'n honderdvijftig artikelen zitten! Je zoekt en zoekt en bepaalt dat je die vijfentwintig broeken, drieëndertig paar sokken en achttien jurkjes dan toch maar niet gaat passen.

Als je na een half uur de paskamer weer verlaat ben je kapot en wil je zo snel mogelijk deze winkel A.K.A. menselijke dierentuin verlaten. Je trekt een sprintje naar de kassa waar ook weer een rij van zestien kilometer blijkt te staan. Maar je blijft geduldig en wacht totdat het bord zegt dat je naar kassa acht mag lopen. Daar reken je af en er verschijnt een wonderbaarlijk laag bedrag op de display. Wat een geluk! Met een tevreden gevoel reken je af en loop je de winkel weer uit. Kapot, oververmoeid en buiten adem ben je. En je denkt: eens, maar nooit weer!

Maar nog geen maandje later is het weer zover: je gaat toch maar weer eens naar de Primark. Wie weet is het deze keer toch niet zo druk!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

35 opmerkingen:

  1. Anoniem7.12.12

    hahahaha. heel leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest echt lachen om dit stuk! Ik ben er zelf nog nooit geweest, men zegt dat je helemaal niet rond de kerst moet kijken maar ik ga het toch doen..... Die panty's voor €3,- klinken namelijk toch erg aardig voor m'n portemonnee. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahahahahaha wat een verhaal ! Wij hebben een Primark hier in Zaandam. En het toeval wil (gnif) dat ik de bezoeken van Laura aan de ortho (zelfde pand) héél vroeg plan zodat we ervóór nog even naar binnen kunnen. Dán is het nog rustig namelijk. Ze hebben er erg leuke dingen maar ook veel foute kleding (en dat kan dan eigenlijk ook weer leuk zijn hihi). Van Sint hebben allebei de kinders een té zachte knuffeldeken gekregen, een witte en een grijze, 6 eurootjes hahahahaha zo fijn! Passen doen we trouwens nooit, echt niet dat we in die rij gaan, maar wij kunnen dan ook natuurlijk zo even de stad in om terug te brengen, wordt lastig als je uit verweggiestan komt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahahahaa wat super leuk verhaal! Ik kom zelf ook vaak in de Primark en weet nu wel hoe ik het aan moet pakken haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeeel erg leuk geschreven :D
    Super blogpost!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk geschreven!

    www.b-toblack.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha super leuk , ben enkel nog maar in de primark in londen geweest en dat as een hel ! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. haha leuk dit! Helemaal juist, zo is het zeker. Ik ben geen grote fan, maar wil er toch af en toe naar toe om weer wat goedkoops te scoren. De keren dat ik er geweest ben, heb ik niks bijzonders gehaald, dus waarom ik nog wil? (geen idee)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, meestal koop ik er alleen oorbellen ofzo, maar toch wil ik er elke keer weer heen, waarom? Geen idee!

      Verwijderen
  9. Haha, wat een geweldig verhaal! :) Ik ben pas één keer naar de Primark geweest, maar toen ben ik meteen in de ochtend gegaan, dus toen was het heel rustig. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hhahahah... ik heb me kapot gelachen. Ik ben er nog nooit geweest, maar is het dan echt zo'n paradijs? En wat voor een prijzen kun je er verwachten?xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahahaha mooi artikel, en dan vooral die eerste foto erbij! Briljant en herkenbaar! Alhoewel Zaandam echt een tip is, die valt best goed te doen! In engeland vind ik hem opzich ook prima te doen, behalve op zaterdag.

    Liefs
    xoxo
    www.thefashionmoodboard.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Haha, heel leuk geschreven! De Primark is inderdaad zo'n winkel waar je diep moet inademen en dan snel naar binnen rennen in de hoop dat je het overleeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hahhaa, dit is zo'n leuk artikel! Je hebt het echt leuk geschreven. Na enkele uren heb ik ongeveer wel 3 mandjes vol hihi.

    Liefs, Romy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. primark is liefde! <3
    erg leuk geschreven meid! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hahaha, wat ontzettend leuk geschreven. En heel erg herkenbaar. Ik ben nog maar een keer bij de Primark geweest, maar ik zal er in de toekomst niet vaak meer komen i.v.m. de drukte.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. haha! echt een heel leuk artikel en zooo herkenbaar!!
    Ben nog maar 1 keer in de Primark geweest,ik vond het wel eens de moeite maar zal de bezoekjes toch maar op 2 keer per jaar houden.
    Ik wil echt niet zien hoe het me de sales eraan toe gaat ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hahaha, ik ben een keer in de primark geweest, en gelukkig was het toen niet zo druk. Ook al was het in London. Weer heel leuk geschreven. En sorry dat ik zo lang niet heb terug geschreven, ik vind het heel slecht van mijzelf.. Maar ik ga je terug schrijven, voor het einde van dit jaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hahaha! Super grappig en herken het helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hahaha super leuk! Ik ga dit morgen trotseren haha, maar wel al rond half 10 dus dan is het nog niet zo druk als het goed is! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  20. hahaha, heel erg leuk geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hahahaha erg leuk!
    Aankomende week wordt bij ons in Almere de Primark geopend! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hahaha altijd als ik bij de kassa kom schrik ik me kapot. "Had ik serieus zoooveel gekocht?" :O

    Sindsdien houd ik dus bij hoeveel spullen ik voor welk bedrag in m'n mandje heb zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo herkenbaar! Persoonlijk haat ik deze winkel door die enorme wacht rijen en alles licht altijd overhoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hahah, héél leuk! :D
    Moet er ook nog eens dringend heen!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Super leuk geschreven, ik ben gek op de Primark!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Leuk geschreven! Ik ben er nog nooit geweest dus zal je op je woord geloven:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. hahaha erg leuk geschreven!
    ps: mss wil je meedoen met mijn winactie?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Geniaal geschreven, is wel een beetje waar. Maar ik was er geweest in Essen, Duitsland en daar viel het nog wel mee. Maar die rij wel.. Pfoeh (stiekem gewoon in de winkel gepast ;p)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Anoniem8.12.12

    Grappig geschreven, het was voor mij een ervaring om nooit meer te vergeten maar niet in positieve zin.. ik ga er NOOIT meer heen (lees getraumatiseerd)

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Erg leuk geschreven en allemaal zó waar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. haha leuk om te lezen! :) ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hilarisch dit :'). Ik ben nooit in de Primark in Nederland geweest, maar daar komt verandering in, want woensdag opent er een in Almere :P.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Leuk stukje!!
    Ja die Primark..Echt ziekelijk wat mensen in die tasjes stauwen
    Zo druk en overal ligt troep, de weekende moet je echt vermijden..
    Begin vd ochtend door de weeks en niet in de vakantie zijn de beste Primark..Shoptijden...

    Check mijn blog en laat een reactie achter...
    Bye

    BeantwoordenVerwijderen